Kohlschreiber znovu po pěti letech dobyl Mnichov, titul z deblu má Čermák

6. 5. 2012, 15:39
Aktuality 6
Philipp Kohlschreiber po pěti letech opět vyhrál domácí antukový turnaj v Mnichově. Německý tenista v dnešním finále porazil 7-6 6-3 Chorvata Marina Čiliče a získal celkově 4. titul. Vítězství ve čtyřhře slaví český tenista František Čermák
Philipp Kohlschreiber

Philipp Kohlschreiber ve finálovém utkání hraném za netenisově chladného počasí odvrátil 7 z 8 brejkbolů a za hodinu a 49 minut zvítězil nad Marinem Čiličem 7-6 6-3. V osmém vzájemném souboji si proti Chorvatovi připsal pátou výhru.

"Myslím, že jsme odehráli vyrovnaný a skvělý první set. V důležitých momentech jsem měl trochu štěstí," uznal Kohlschreiber. "A možná to byl klíč celého utkání. Měl jsem dobrý start do druhé sady, podařil se mi první brejk, který jsem udržel až do konce," dodal osmadvacetiletý Němec," který si od hlavní sponzora soutěže odváží bílý vůz BMW Z4 sDrive28i. Obržel také dvě letenky od South African Airlines do Jižní Afriky a šek na 71.900 eur.

Philipp KohlschreiberKohlschreiber v Mnichově zopakoval svůj triumf z roku 2007, kdy slavil premiérové vítězství na okruhu ATP. Po dnešku má na kontě tituly čtyři a z toho tři z domácího prostředí. Mimo mnichovských triumfů zvítězil také loni na trávě v Halle a před čtyřmi lety v novozélandském Aucklandu. 

"Těžko se hledají slova, když vyhrajete turnaj v domácím prostředí. Zdejší vítězství v roce 2007 odstartovalo mou kariéru. Nyní, v pozdní fázi kariéry, je to úžasný pocit vyhrát před domácím fanoušky," řekl Kohlschreiber

Čilič hrál finále v Mnichově po roční pauze, ale stejně jako předloni proti Južnému neuspěl. Zatím tak nerozšířil svou sbírku šesti titulů a nedokázal získat premiérovou trofej z antukového turnaje.

"Dnes jsem nenašel rytmus, který jsem měl v předchozích zápasech. V prvním setu jsem měl čtyři, nebo pět setbolů, ale nevyužil jsem je. Není příjemné tu podruhé prohrát ve finále, ale s celým týdnem jsem spokojený. Teď už se těším do Madridu," řekl Čilič.

Oba finalisté okamžitě míří do Madridu, kde je čeká premiéra na modré antuce. Kohlschreiber turnaj zahájí proti Monfilsovi, Čilič se utká s Montaňésem.

Titul v deblu slaví Čermák s Poláškem
První letošní titul ve čtyřhře získali v Mnichově František Čermák a Filip Polášek. Nejvýše nasazený pár porazil v dnešním finále v nepříznivém počasí při teplotě těsně nad deset stupňů Celsia 6-4 7-5 belgickou dvojici Xavier Malisse a Dick Norman

Pětatřicetiletý daviscupový reprezentant Čermák vyhrál v deblu 27. turnaj v kariéře. Po boku Poláška, s nímž hraje od minulého roku, triumfoval počtvrté.

- ATP 250 MNICHOV -
(Německo, antuka, 450.000 eur)
nedělní výsledky (06. 05. 2012)

Dvouhra - finále:
Kohlschreiber (4-Něm.) - Čilič (3-Chorv.) 7-6 6-3

Čtyřhra - finále:
Čermák, Polášek (1-ČR/SR) - Malisse, Norman (Belg.) 6-4, 7-5

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Heather_Fedex
proc tady jeste stale nebi zprava o juanove uspesne obhajobe titulu???
Reagovat
smazaný uživatel
Nič v zlom. Ale to je dlhodobá slabina portálu. Aktuálnosť informácii, review pred veľkými turnajami, či zápasami proste absentujú. Pritom táto stránka má pred nulovou tenisovou konkurenciou na webe už teraz slušný náskok, no nedokáže využiť svoj potenciál, resp. možnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to věděl :DD
Ale chětl bych se zeptat...Jaký je rozdíl WTA žebříčkem a WTA race?
Reagovat
misoSK
race pozostava z bodov ziskanych od skoncenia MS WTA tour
Reagovat
smazaný uživatel
Já to věděl :DD
Ale chětl bych se zeptat...Jaký je rozdíl WTA žebříčkem a WTA race?
Reagovat
tommr
ve WTA žebříčku se zohlednují výsledky za posledních 12 měsíců, zatímco ve WTA race se berou jen výsledky v kalendářním roce. Žebříček slouží k určování světový jedničky a k nasazování hráček, zatímco race je jen informativní a význam to má jen pro určení účastnic na závěrečným turnaji sezony - turnaji mistryn ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist