Kolář je v Prostějově v semifinále, Svrčina další výhru nepřidal

17. 6. 2021, 14:14
Aktuality 2
ATP CHALLENGER PROSTĚJOV - Zdeněk Kolář na domácím challengeru v Prostějově znovu chytá formu. Třiadvacetiletý Čech dnes porazil Tobiase Kamkeho, přemožitele české jedničky Jiřího Veselého, a do semifinále prošel bez ztráty jediného setu. Dalibor Svrčina proti nasazenému Gianlucovi Magerovi nepřekvapil a mezi nejlepší kvarteto nepostoupil.
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář na začátku dubna ukončil dlouhou krizi, když v portugalském Oeirasu nečekaně slavil svůj premiérový triumf na challengerech. Následovalo další trápení, ale zdá se, že i to zvládl ukončit. V Prostějově totiž bez ztráty jediného setu prošel do semifinále, v dnešním čtvrtfinále přehrál snadno 6-2 6-3 Tobiase Kamkeho, který včera vyřadil nejlepšího Čecha v žebříčku ATP a trojnásobného šampiona Jiřího Veselého.

Kolář sice hned v úvodním gamu ztratil podání, nicméně pak už vývoj až do konce kontroloval a soupeři ve zbytku utkání nenabídl jediný další brejkbol. Na německého soupeře se dobře připravil. Večer před zápasem si přehrál středeční výhru Kamkeho nad českou jedničkou Jiřím Veselým. "K soupeři mám respekt. Dlouho byl ve světové stovce, odehrál obrovské množství kvalitních zápasů. Nechtěl jsem nic podcenit,“ uvedl Kolář.

"Snažil jsem se měnit rytmus hry. Střídat dlouhé a krátké míče, kouskovat jeho konstantní údery od základní čáry. Nechtěl jsem připustit, aby se hrálo podle jeho not," řekl. I ve druhém setu hrál důrazně a přesně. "Povedlo se. Jedem dál a přál bych si, aby to tady nebyl poslední zápas."

Na své třetí finále na challengerech bude 24letý rodák z Bystřice nad Pernštejnem útočit proti Federicovi Coríovi, jemuž může oplatit nedávnou porážku z Bratislavy"Čeká mě další těžký zápas," řekl.

Dalibor Svrčina, který nedávno vyhrál svůj první turnaj mezi dospělými, si v Prostějově připsal svá první vítězství v hlavních soutěžích na této úrovni, ale další už přidat nedokázal. Osmnáctiletý Čech dnes nestačil 3-6 2-6 na nasazenou trojku a 82. hráče světa Gianlucu Magera. Ital se v semifinále utká se Slovákem Alexem Molčanem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
Pěkný výsledek, pak vyhráli i debla s Romanem :)

Coriu nedávno hodně potrápil, není čeho se bát :)
Reagovat
dadaft
........... jsem myslel, že je na té fotce mladý Petr Korda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist