Kolář letos ani potřetí neuhrál set s Giustinem a v Lisabonu končí. Veselý v Heilbronnu nezaváhal

15. 5. 2019, 12:57
Aktuality 0
ATP CHALLENGER TOUR - Zdeněk Kolář končí na challengeru v portugalském Lisabonu ve druhém kole. Dvaadvacetiletý Čech letos ani potřetí neuhrál set s Lorenzem Giustinem. V německém Heilbronnu zvládl vstup do turnaje Jiří Veselý, nasazený Čech si bez ztráty setu poradil s domácím Danielem Masurem.
Profily hráčů
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář v minulém týdnu v Braze postupem do semifinále vylepšil své letošní maximum, ale na dalším portugalském challengeru se do závěrečných kol nepodívá.

Dvaadvacetiletý Čech v Lisabonu znovu po týdnu porazil favorizovaného argentinského antukáře Pedra Cachína, jenže dnes prohrál 4-6 2-6 se svým neoblíbeným soupeřem Lorenzem Giustinem, s nasazeným Italem letos ani potřetí neuhrál set.

Kolář sice do obou setů vstoupil brejkem, ovšem ani jednou jej nepotvrdil a ve zbytku obou sad měl vždy navrch jedenáctý nasazený Giustino.

• ATP CHALLENGER LISABON •
Portugalsko, antuka, 46.600 eur
středeční výsledky (15. 5. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Giustino (11-It.) - Kolář (ČR) 6-4 6-2


Jiří Veselý
se letos jen jednou dostal do čtvrtfinále na ATP a jeho maximem na challengerech, kterých se poslední dobou kvůli žebříčkovému postavení účastní, je lednové semifinále z Canberry.

Další šanci na kvalitní výsledek má česká jednička na challengeru v německém Heilbronnu, kde 25letý Čech začal výhrou 7-5 6-4 nad domácím Danielem Masurem a postoupil do osmifinále.

Veselý sice úvodní brejk nepotvrdil, nicméně v dalším průběhu zápasu už nečelil jedinému brejkbolu a domácí naději ještě dvakrát sebral servis. Z postupu se radoval za necelou hodinu a půl.

O čtvrtfinále si Veselý zahraje s dalším domácím hráčem Matthiasem Bachingerem. S nasazeným 32letým Němcem oba předchozí souboje prohrál, jedná se však o sedm a osm let staré duely, kdy byl Veselý ještě teenagerem.

• ATP CHALLENGER HEILBRONN •
Německo, antuka, 92.040 eur
středeční výsledky (15. 5. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Veselý (4-ČR) - Masur (Něm.) 7-5 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist