Kolář na challengeru v Bratislavě na úvod neztratil set a je v osmifinále

18. 6. 2019, 14:07
Aktuality 0
ATP CHALLENGER BRATISLAVA - Zdeněk Kolář se na challengeru v Bratislavě o krok přiblížil k obhajobě loňské semifinálové účasti. Nasazený 22letý Čech v úvodním zápase porazil Aslana Karaceva z Ruska a postoupil mezi nejlepší šestnáctku.
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář na začátku května na antuce v portugalské Braze postupem do semifinále vylepšil své letošní maximum a na další postup do závěrečných kol útočí v Bratislavě. Na slovenské antuce začal loňský semifinalista vítězstvím 6-2 7-6(5) nad Aslanem Karacevem.

Zatímco v úvodním dějství byl 22letý Čech suverénní, ve druhé sadě se mu dlouho nedařilo smazat manko brejku. Povedlo se mu to až na poslední chvíli, když ruský tenista za stavu 5-4 podával na zisk setu. První mečbol měl Kolář o dva gamy později, ale musel do tie-breaku. V něm už si postup pohlídal.

Kolář se svého osmifinálového soupeře dozví po skončení souboje mezi Attilou Balázsem a Jeroenem Vannestem.

Jonáš Forejtek si v Bratislavě připsal své premiérové vítězství na challengeru. Osmnáctiletý Čech startující na divokou kartu porazil 6-4 7-6(6) lucky losera Danyla Kaleničenka z Ukrajiny. Ve druhém kole vyzve nasazeného Uladzimira Ignatika.

V prvním kole naopak neuspěli Jiří Lehečka ani Michael Vrbenský.

• ATP CHALLENGER BRATISLAVA •
Slovensko, antuka, 69.280 eur
úterní výsledky (18. 6. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kolář (11-ČR) - Karacev (Rus.) 6-2 7-6(5)
• Dvouhra - 1. kolo •
Forejtek (ČR) - Kaleničenko (Ukr.) 6-4 7-6(6)
Gerch (Něm.) - Lehečka (ČR) 6-4 6-4
Bangoura (USA) - Vrbenský (ČR) 6-4 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist