Kolář nedal šanci domácímu outsiderovi a zahraje si o finále challengeru

2. 4. 2021, 15:51
Aktuality 5
ATP CHALLENGER OEIRAS - Zdeněk Kolář na antukovém challengeru v portugalském Oeirasu zvládl své první čtvrtfinále od loňského září. Čtyřiadvacetiletý Čech dnes nedal šanci domácímu Tiagovi Cacaovi, aktuálně 558. hráče světa porazil hladce 6-3 6-2. O své druhé kariérní finále na této úrovni si zahraje s Argentincem Marcem Trungellitim.
Profily hráčů
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář v Portugalsku prožívá nejlepší turnaj od listopadu 2019, kdy si v bratislavské hale naposledy zahrál semifinále challengeru. Do Oeirasu přitom nedorazil ve vůbec dobré formě a hned v prvním kole čelil mečbolu domácího Nuna Borgese. Po jeho odvrácení však exceluje, včera smetl Lucase Miedlera a od loňského září se dočkal první série dvou výher a postupu do čtvrtfinále.

V něm 24letý rodák z Bystřice nad Pernštejnem nedal šanci domácí divoké kartě Tiagovi Cacaovi. V utkání sice třikrát ztratil vlastní servis, ale pokaždé za stavu, kdy vedl o dva brejky. Na postup potřeboval hodinu a půl.

Kolář se v sobotu pokusí si v semifinále challengerů vylepšit svou mizernou bilanci 1-6. V této fázi uspěl pouze při své premiéře před pěti lety na antuce v Ostravě. Jeho zítřejším soupeřem bude Marco Trungelliti z Argentiny. Se svým žebříčkovým sousedem jediný dosavadní souboj vyhrál.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
EllNino
Sice nejslabší dotace, ale semfinále je vždycky fajn :) Navíc i další soupeři jsou hratelní, titul by mu slušel :))

Jinak dneska své čtvrtfinálové zápasy na futurech zvládli Jirka Lehečka i Dalibor Svrčina :)
Reagovat
sojka1
Dalibor odstoupil... :-(
Reagovat
EllNino
Dalsi sklenenka :(
Reagovat
Haitik
Snad si neudělal něco zase s tím kotníkem..
Reagovat
Haitik
Tak kotník to není.. Ale je pozitivní.. tak snad bude v pohodě, snad bude mít mírný průběh..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist