Kolář v kvalifikaci Wimbledonu smetl Slováka Kližana, Macháč má první výhru na trávě

22. 6. 2021, 13:23
Aktuality 22
WIMBLEDON - Zdeněk Kolář zahájil své působení ve wimbledonské kvalifikaci naprosto suverénně, 24letý Čech v prvním kole za necelou hodinu smetl Slováka Martina Kližana. Do kvalifikace úspěšně vstoupil také Tomáš Macháč, jenž zaznamenal první vítězný zápas na trávě. Vypadl pouze Lukáš Rosol.
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář na začátku dubna senzačně a poprvé triumfoval na challengerech a ukončil své dlouhé trápení. Pak přišla další krize, ale i tu už 24letý rodák z Bystřice nad Pernštejnem překonal.

Kolář ještě před čtyřmi dny na domácím antukovém challengeru v Prostějově bojoval o postup do finále. Přechod na travnatý povrch nicméně zvládl na výbornou, jelikož dnes na úvod wimbledonské kvalifikace za necelou hodinu deklasoval 6-1 6-2 Slováka Martina Kližana. Bývalému 24. hráči světa a vítězi šesti turnajů ATP, který se touto porážkou rozloučil s kariérou, nenabídl jediný brejkbol a na podání dohromady ztratil jen osm fiftýnů.

V dalším kole si Kolář, který stále čeká na premiéru v hlavních soutěžích grandslamů, zahraje s dalším slovenským tenistou Lukášem Lackem, či nasazeným Srbem Nikolou Milojevičem.

20letý Tomáš Macháč na úvod kvalifikace Wimbledonu zdolal 7-5 4-6 10-8 španělského veterána Tommyho Robreda a na třetí pokus si připsal premiérovou výhru na trávě. Ve druhém kole se utká s Kanaďanem Brydanem Schnurem (h2h 1-0).

Úvodní kolo kvalifikace Wimbledonu nezvládl z tria Čechů jen Lukáš Rosol. 35letý Čech v Londýně prohrál dvakrát 3-6 s Polákem Kacperem Žukem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

22
Přidat komentář
EllNino
Super! Tesnou vyhru potreboval ... snad to z neho ted spadne, i kdyz Schnur ve 2. kole bude tezky souper ...

Dneska s Katkou oba skvele vybojovali cenne vyhry :)
Reagovat
Kanar
Dnes vyhrál jenom proto, že v tenise nejde remizovat.smile Jinak porazil borca o 20 let staršího, o 150 míst hůře postavenýho, co 5 let nehrál na trávě. Prohra by byla mazec, uvidíme, co s ním ta "cenná" výhra udělá. Zaplať Pánu Bohu za ni.
Reagovat
George_Renel
Dle informací šlo o 3. Macháčův zápas na trávě v životě, 1. vítězný.
Zkušený soupeř jich určitě odehrál desítky.
Reagovat
EllNino
tak Tomáš po vyhraném Nur-Sultanu překonal zranění ... a tato část roku je na naskakování do vlau asi nejhorší ...antuka, pak hned tráva a pak zase hned beton/antuka ...

RG úplně nepočítám, to je asi fakt jen zkusit ... a na trávě v podstatě žádné zkušenosti, takže fakt takové nejisté ... a první zápasy prostě ukázaly, že to bude těžké, tohle mu může pomoci, protože 3 prohrané tříseťáky za sebou by mu moc nepřidaly na klidu ... zaplaťpánbu za to :)
Reagovat
George_Renel
sice promarnil hodně šancí, ale nakonec zaslouženě vyhrál.smile
Reagovat
SpacialRecognition
Prohrát s 39letým antukářem z MB je celku selhání
Reagovat
George_Renel
A jak jsi na to přišel????
Reagovat
Mony
Chtěl jsi říci "by bylo selhání" , ne?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
asi nějaká noční můrasmile
Reagovat
Kanar
Opravdu těžko si představit příznivější los. M.naposledy vyhrál 7.3. a za tu dobu klesl jen o asi 6 míst, čemuž já moc nerozumím, jakto že ho víc lidí za tak dlouho nepřeskočí?
Reagovat
Mony
se tam pěkně mlatej. Ten náš mel spoustu BB na 5:3, nakonec nedal ani svůj servis a hraje se znovu od začátku.
Reagovat
Mantra
se žukem, to je taky labutí píseň.

Je mi ho vlastně trochu líto (jako neni, ale víte jak), protože si dovedu představit ty aliky s Vochotnou (ta je vochotná každému, kdo smrdí korunou). Se musí Lukáš asi votáčet v sk nebo nevím jak to vydělá. No kdo chce kam, taky má v hlavě seno, mu dala čuchnout a bylo.
Reagovat
Mony
Kdyby ses tak blbě poprvé neozenil, tak sis mohl teď u telky v klidu užívat jako my... Holt za blbost se musí makat i v 35ti
Reagovat
horska.kraslice
Poprvé? To si vzal Denisu, tam je to snad v klidu a míru.
Reagovat
Vlk-v-trave
prvni set v kapse.
Jinak koukal jsem na Tomice, ten je tedy dost v drsne krizi, nejen na saku...az se divim, ze vyhral a postupil.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ted silena brejkovana na trave... jeste ze to clovek nevidi:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Gulbis ve trech. Priprava na MD a zapasy na tri vitezne...:)
Reagovat
gigin
Jo no :DDDD
Reagovat
Tomas_Smid_fan
gratulkasmilesmile
Reagovat
vladka
smilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Nevyjadril se moc pozitivne k rozhodnuti Nadala vynechat Wimbledon a OH.Pro nej zklamani a pry snad to jeste lepe vysvetli :) Rozhodne mu nestaci jeho vyjadreni...

http://www.puntodebreak.com/2021/06/22/wilander-decepciona-nadal-haya-decidido-no-jugar-wimbledon

* Celkem me Wilander prijemne prekvapil.
Reagovat
Mony
Klizan tam celý zapas stal za lajnou jako Kul v plotě.. Lehká práce pro Zdenka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist