Kolář v Poreči získal první titul z turnaje Futures

13. 3. 2016, 13:58
Aktuality 10
FUTURES POREČ - Zdeněk Kolář dnes vybojoval svůj první titul mezi dospělými, když z pozice nenasazeného hráče ovládl turnaj Futures v chorvatské Poreči. Ve finále devatenáctiletý Čech zdolal Němce Yannicka Madena.
Profily hráčů
Zdeněk Kolář (© denik.cz)

Vítěz Pardubické juniorky z roku 2014 a bývalý 67. junior světa Zdeněk Kolář si před měsícem připsal premiérovou výhru na challengeru, když si v polské Wroclawi vyšlápl na 108. hráče světa Němce Michaela Berrera.

Nárůst formy devatenáctiletý Čech potvrdil tento týden v chorvatské Poreči, kde si dnes zahrál poprvé ve finále turnaje dospělých. Na antukovém podniku Futures s dotací 10.000 dolarů v oblíbené turistické destinaci nakonec nenašel v pěti zápasech přemožitele a vybojoval tak svou premiérovou trofej pro vítěze.

Kolář na istrijském poloostrovu na pobřeží Jaderského moře uspěl navzdory tomu, že nebyl mezi nasazenými. Sám cestou za vítězstvím čelil dvěma nasazeným soupeřům a už ve 2. kole měla namále s turnajovou pětkou Rumunem Luncanuem, jenž je 404. hráčem světa.

Ve finále si český mladík poradil s o sedm let starším Němcem Yannickem Madenem. Soupeře z chvostu šesté světové stovky zdolal po obratu a dvou a čtvrt hodinách hry 4-6 6-4 6-2.

Titulem si Kolář vydělal 1.440 dolarů (před zdaněním ve výši 17,5 %) a do žebříčku ATP si připíše 18 bodů. Celkově tak bude mít na kontě 79 bodů a z 554. místa (svého maxima) se poprvé posune do Top 500.

V Chorvatsku Kolář získal i svůj jediný dosavadní titul ve čtyřhře, když loni v září triumfoval s krajanem Tomášem Tomanem v Solinu.

• FUTURES POREČ •
Chorvatsko, antuka, 10.000 dolarů
Kolářova cesta za titulem (09. - 13. 03. 2016)
1. kolo ... Rondoni (It./841. v ATP) 6-3 6-1
2. kolo ... Luncanu (5-Rum./404.) 4-6 7-6(5) 6-2
čtvrtfinále ... Borza (Rum./1305.) 6-4 6-3
semifinále ... Giacalone (6-It./444.)
finále ... Meden (Něm./596.) 4-6 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
FandimRF
ehm, kdo to je ten "mladý talent" Kolář?? A co to je za prales nějaký Futures??To se toho v Opravdovém profesionálním tenise děje asi fakt málo, že tu je samostatný článek o hráčích kolem 500. místa v ATP.
Reagovat
darek.vrana
Nikdo ti nebrání to nečíst. Já jsem naopak mile překvapen, mladých nadějí v mužském tenise máme pramálo a jsem rád za každou dobrou zprávu.
Reagovat
PH94
Co to meleš? Nevím, proč bychom si nemohli o jeho úspěchu přečíst. Je to jeden z našich největších talentů momentálně
Reagovat
smazaný uživatel
přesně, netrpělivě vyhlížíme novou generaci českých tenistů, takže tohle je dobrá zpráva, dokonce i Nick Bollettieri ho chválil, že by z něj mohlo něco být ;)

http://www.imgup.cz/image/R14
Reagovat
24tomas
Jen tak mimochodem - ne že bych to Kolářovi nepřál, to naopak - Bollettieri chválí pokaždý a všechny jen tak ze zdvořilosti. Tomu bych váhu opravdu nepřikládal.
Reagovat
Luke_Rosol
vyborne zdena!!
Reagovat
Fandina
Pořád vidím na obrázku Petra Kordu. Ale vím, že to není a samozřejmě mám radost, že se mladíkovi daří. Jen tak dál!!!
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem si hned říkal,co zas na něj našli..a on to jeho dvojník
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak snad nebude dvojník i povahově...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist