Kolář ve Splitu smetl nasazenou dvojku, Rosol prohrál počtvrté v řadě

13. 4. 2021, 15:29
Aktuality 1
ATP CHALLENGER SPLIT - Zdeněk Kolář na challengerech pokračuje ve výborné formě. Čtyřiadvacetiletý český kvalifikant v prvním kole v chorvatském Splitu smetl dvakrát 6-2 nasazenou dvojku a trápícího se 149. hráče světa Marca Polmanse, kterému nenabídl jediný brejkbol.
Profily hráčů
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář ještě před dvěma týdny procházel obrovskou krizí. Zlom nastal po odvráceném mečbolu v prvním kole v Oeirasu, kde si poté suverénním způsobem došel pro svůj první titul z challengerů. Po triumfu v Portugalsku se 24letý Čech vydal do Chorvatska.

Na antuce ve Splitu před týdnem uhrál druhé kolo a na další akci zvládl dvoukolovou kvalifikaci a opět i první kolo hlavní soutěže, navíc ještě neztratil set a svou bilanci za posledních 14 dní vylepšil na 9-1.

Skvělou formu rodáka z Bystřice nad Pernštejnem dnes odnesl 149. hráč světa a nasazená dvojka Marc Polmans. Kolář svému australskému soupeři nenabídl jediný brejkbol, na postup potřeboval jen 70 minut a připsal si svůj žebříčkově nejcennější skalp od loňského srpna. Polmans naopak pokračuje v trápení a stále čeká na první letošní výhru (bilance 0-8).

O postup do čtvrtfinále bude Kolář bojovat s Australanem Aleksandarem Vukicem. S aktuálně 200. tenistou světového pořadí jediný dosavadní souboj suverénně vyhrál.

Ani ve třetím letošním zápase na antuce neuspěl Lukáš Rosol. 35letý rodák z Brna ve Splitu podlehl 4-6 6-7 ve formě hrajícímu polskému kvalifikantovi Kacperu Žukovi a zaznamenal už čtvrtou porážku v řadě.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
Fransoas
Určitě gratulace.Trochu mi Kolář překvapil.Očekával jsem větší boj s nasazenou dvojkou.

Co se týká Rosola - nejsem úplně přesvědčen,zda přes tohoto Poláka postoupí dál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist