Komplikace před US Open. Kvitová v New Havenu kvůli bolestem ramena vzdala

24. 8. 2018, 02:15
Aktuality 35
WTA NEW HAVEN - Petra Kvitová si posedmé v semifinále turnaje WTA Premier v New Havenu nezahraje. Trojnásobná šampionka ve čtvrtfinále proti Carle Suárezové-Navarrové po prvním prohraném setu vzdala z důvodu bolestí levého ramena a pár dní před startem US Open řeší nepříjemné starosti. Španělku v boji o finále čeká Mónica Puigová.
Petra Kvitová

Petra Kvitová před US Open absolvovala tři turnaje během tří týdnů a odehrála na nich devět zápasů. Po osmifinále v Montrealu a semifinále v Cincinnati nedohrála čtvrtfinále v New Havenu.

Osmadvacetiletá Češka čtyři dny před startem US Open vzdala Španělce Carle Suárezové-Navarrové. Levou rukou hrající Kvitová bojovala s bolestmi levého ramena, trápila se na servisu a když první set prohrála 3-6, po poradě s fyzioterapeutkou do druhé sady nenastoupila.

"Jen jsem ucítila bolest v rameni. Cítit jsem to začala už během včerejšího zápasu," připomněla Kvitové utkání druhého kola, v němž zdolala Kazašku Dijasovou ve třech setech.

"Nijak se to nezlepšilo, přesto jsem dnes zkusila první set a snažila se hrát. Ale nešlo to. Nemohla jsem dobře podávat, rychlost servisu byla pomalá. Proti hráčce jako je Carle je to těžké, když nejste stoprocentně fit," dodala česká tenistka, jež na vítězné údery vyhrála 12-4, ale zároveň spáchala 13 nevynucených chyb.


Rozehraný zápas Kvitová skrečovala teprve podruhé v kariéře. Poprvé se tak stalo před dvěma lety, když v Shenzhenu kvůli žaludečním potížím nedohrála svůj první zápas sezony 2016. Dvakrát pak odstoupila v průběhu turnaje a pokaždé v Eastbourne - v roce 2014 i letos kvůli problémům se stehenním svalem.

V New Havenu Kvitová startovala poosmé v kariéře a teprve potřetí bude chybět v semifinále. V letech 2012, 2014 a 2015 Connecticut Open vyhrála.

Vítězka pěti letošních turnajů Kvitová doufá, že se stihne uzdravit na US Open. Loni na newyorském grandslamu došla do čtvrtfinále a vyrovnala své maximum. Letos ji v prvním kole čeká Belgičanka Yanina Wickmayerová (h2h 5-4), s níž před devíti lety prohrála v osmifinále.

Suárezová, která má nyní s Kvitovou vyrovnanou bilanci 6-6, se v semifinále utká s Monicou Puigovou (h2h 4-1). Portoričanka se v semifinále postarala o vyřazení nasazené dvojky a světové šestky Francouzky Caroline Garciaové, kterou zdolala 7-5 1-6 6-2 a včetně kvalifikace vyhrála už šestý zápas v řadě.

První semifinálovou dvojici v New Havenu vytvořily Julia Görgesová a Aryna Sabalenková. Němka si ve čtvrtfinále poradila 6-4 6-2 s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou, dvacetiletá Běloruska pak porazila 6-3 6-2 Švýcarku Belindu Bencicovou.

Kvůli bolestem ramena z New Havenu odstoupila také Karolína Plíšková, která měla v pátek bojovat se svou sestrou Kristýnou o deblové finále.

• WTA PREMIER NEW HAVEN •
USA / Connecticut, tv. povrch, 799.000 dolarů
čtvrteční výsledky (23. 08. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Suárezová-Navarrová (Šp.) - Kvitová (3-ČR) 6-3 skreč K.
Puigová (Portor.) - Garciaová (2-Fr.) 7-5 1-6 6-2
Görgesová (5-Něm.) - Makarovová (Rus.) 6-4 6-2
Sabalenková (Běl.) - Bencicová (Švýc.) 6-3 6-2
• Čtyřhra - semifinále •
Su-Wei Hsieh/Siegemundová (Tchaj-wan/Něm.) - Kar. Plíšková/Kr. Plíšková (ČR) bez boje
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

35
Přidat komentář
tommr
v New Havenu jí stačilo vyhrát jeden zápas nad Bárou Strýcovou, která je úplně z formy a je už ve finále. Postupně jí totiž kvůli zranění vzdaly Kontaová, Kvitová a Puigová ...
Reagovat
Dobry-den
A to ji ještě slabě hrající Bára měla na lopatě, než jí začalo m*dat v hlavě ;-)
Reagovat
FulnekUltras
tak hlavně ať ještě vypráská xenu
Reagovat
brixner
Klasika - prozváněčka! Ha, zbystřím, beru brejle, abych identifikoval žadonící a když už konečně přelousknu to malý písmo, zasvítí mi očka - pekařka! Jistě pro mě zase má pár kilo moučných a dejme tomu i povidlových pochutin, vlastně ani těm s tvarohama se moc nebránim, beru všecko všecičko, páč co je zadara...to vám tak nějak i líp chutná, to dá rozum. Takže zase s a K a mastim si to s báglem přes pár bloků. Jenže se stala tjagédie - udělal sem na pekařku, teda až po té, co mě brutálně zatáhla vod vejtahu do bytečku, hupky a potud by to šlo. Ale když sem chtěl vykonat i ty dupky, s hrůzou sem zjistil, že mi dneska totálně, ale fakt jako brutálně vodešel servis...No, zkrátím to - slez sem jako zmoklá slepice, pomálu všecko naládoval do svýho baťůžku, lehce usrk z bílýho na stole a za všeříkajícího, smutnýho pohledu oné nešťastnice, sem se nenápadně vytratil, abych to náhodou ještě mezi futrama neslíz přes celou hubu, jako posledně. Ale pozitivní na tom bylo, že sem měl plnej bágl mňamek naprosto bez práce a námahy! Fakt mě to pobavilo!
:-))
Reagovat
misa
Rameno servírující je pro tenistku samozřejmě hodně důležité, snad to není tak špatné, jinak by Petra do zápasu ani nenastoupila.
Reagovat
EllNino
lepší tady než v New Yorku ... :)

Ale s Yaninou má podobnou bilanci jako s Carlou, takže doufám, že to nebude nějaký drama ... hlavně je asi jedno, kdo bude na 2. straně, hlavně překonat blok a nervozitu ... a pak to pujde :)
Reagovat
Fandina
Miluji lidi, kteří za všem něco hledají. Při odstoupení z turnajů taktiku, lkdyž důvodem může být zranění, při udělení výjimky politiku a pořád dokola. Ze života ale člověk znám, že realita může být úplně jednoduchá. Zraním se, odstoupím. Mám dobré výsledky v minulosti, tak se výjimka nabízí. Ale lidi jsou nedůvěřiví, za vším hledají něco jiného, než se uvádí.
Reagovat
Blondie
Tak! :-)
Reagovat
Grape
Není třeba za vším něco hledat. Před KAŽDÝM grandslamem je na přípravných turnajích mnohem víc skrečí než je obvyklé. Nebudu spekulovat nad konkrétními jmény, kdo opravdu zraněný je a kdo není, ale rozhodně tam v některých případech ta taktika je.
Reagovat
Fandina
Jenže zbytečně v tom hledat problémy. Ten kdo se chce před GS šetřit, tak se na přípravný turnaj ani nehlásí.
Reagovat
Grape
Normálně to neřeším, je to věc těch hráčů a hráček, jen jsem reagoval na tvůj příspěvek. A s tím nehlášením nemáš úplně pravdu - někomu může vyhovovat zahrát si 2-3 ostré zápasy, a pak se zavčas přesunout na grandslam. :-)
Reagovat
Fandina
A to je právě to, co jsem v příspěvku naznačovala. Že vždycky se najdou lidi, kteří budou zpochybňovat to, co se píše. Někdo nahlásí zranění a už je to taktika, aniž se ví, jestli to tak opravdu je.
Reagovat
Grape
Ale jo, lidi co vždycky všechno zpochybní taky nemusím - ale lidi, co vždy slepě věří tomu co se napíše na tom nejsou v mých očích o nic líp. Lepší je udělat si vlastní názor. A ať si každý věří čemu chce.
Reagovat
Fandina
Myslím, že to ani nejde, nedělat si na věci kolem sebe vlastní názor. A ty se vytváří na základě inteligence, vzdělání, zkušeností. Já spíš psala o tendenci zpochybňovat to, co druzí říkají, i když k tomu vždycky mají nějaký důvod.
Reagovat
Jan
Zase by se dalo napsat, vždycky se najdou lidi, co věří tomu, co se napíše :)
Reagovat
Fandina
To určitě, já spíš píšu o lidech, kteří jsou nedůvěřiví od přírody a rádi všechno zpochybňují a těch je rozhodně dost.
Reagovat
Jan
Důvěřuj, ale prověřuj. Věř, ale komu věříš, měř :)
Reagovat
Jan
Ono v dnešní době se vždy po čase ukáže, že to bylo jinak a to nemluvím ani o sportu. Tak se není čemu divit.
Reagovat
Fandina
Všechno jinak není. Málokdy se stane, že věci jsou jinak, než se řekne. Ale záleží na tom, co myslíš. Samozřejmě, že když někdo píše spekulace, tak to může být jinak.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Hypertac
To máš pravdu. Ale loni těch skrečí přímo na UO bylo hodně. Letos to dle mého nebude jiné. Turnajů je moc a hráči toho mají plné brýle.
Reagovat
PetaM
Myslím, že od letošního Wimbledonu (nebo RG, nevím) je nějaké pravidlo o tom, že hráč nesmí jen tak skrečovat, aby dostal peníze za první kolo ... Proto ve W pár hráčů odstoupilo ještě před prvním kolem ... :)
Reagovat
tommr
jj pokud odstoupí včas tak se o startovný podělí s náhradníkem zatímco za skreč nedostane nic ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá práce, Karličko.
Tři vyhrané sety nad Češkami a je z toho semifinále :-)
Víc přeju ale Monice.
Reagovat
GaelM
Jestli to byla jen čistá taktika, aby si odpočinula před US Open, tak nevím, jestli to bylo dobré rozhodnutí... New Haven je její turnaj, v pavouku to bylo celkem hratelné, mohl být klidně titul i slušný přísun bodů (a peněz). Grandslamy Petra stejně v poslední době nedává, hlavně psychicky. Tak je otázka proč se na ně speciálně šetřit na úkor dobře rozjetého turnaje. Naopak na US Open mohla jet s titulem z NH v klidu, že už v má v Americe splněno a všechno navíc je jen bonus. A to je ten pocit, který z ní letos několikrát udělal rozjetý tank, před kterým se soupeřky maximálně mohly schovat v šatně :)
Reagovat
LukasH
Petra je ta úplně poslední hráčka na okruhu, která by něco takovýho udělala.
Reagovat
GaelM
To si ani nemyslím, že to vymyslela ona, spíš trenérský štáb. Ten včerejší zápas jsem neviděl, ale myslím, že kdyby se neblížil Grandslam, nevzdala by to.

Uvidíme, co ukáže US Open:)
Reagovat
LukasH
Jenže ty píšeš "aby si odpočinula"...to si právě nemyslím, že by kvůli únavě zrovna ona skrečovala. Rameno ji zřejmě poboliva a kdyby to bylo na GS, vzala by si třeba prášek a opřela by se do toho. Ale je jasný, že nechce před GS riskovat, aby to nepohnojila úplně, tak hrála volněji a pak vzdala. Přijde mi to jako úplně normální pochod.
Reagovat
Hypertac
Taktika. To samé Karolína. Obě poletí v prvním kole. Paní štěstěna nezapomíná.
Reagovat
Krisboy
A obě rameno. Nevím, která odstoupila dříve, ale ta druhá si každopádně mohla vymyslet něco lepšího. Nemají nápady, děvčata.
Reagovat
Andrew89
jsem ze nenastoupi....skrec taky dobra. Lidi...uz jo taly neni 20 aby jela tolik zapasu v kuse...to si zde nekteri stale neuvedomuji. chytre rozhodnuti
Reagovat
Frick
Potkají se dva mravenci v lese. ?Hele,? říká první, ?proč ho máš tak vohořelýho.? ?Ale jdu ti takhle v noci lesem, vidím světýlko, říkám si hupky dupky na světlušku a von to vajgl.?
Reagovat
blixa
To jako je vtipný ??? :-o
Reagovat
d@ve
Tak Petra je na Karličku velmi hodná.. :)
Snad bude za pár dní už v pořádku.
Reagovat
FulnekUltras
tak uvidíme, co to přinese v NY. Odhadovat si netroufám nic. ;-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist