Končím, oznámila Heninová. Tentokrát kvůli lokti

26. 1. 2011, 16:40
Aktuality 12
Bývalá světová jednička Justine Heninová se zřejmě definitivně rozloučila s profesionálním tenisem. Jak Belgičanka napsala na svých stránkách, důvodem jsou přetrvávající problémy se zraněným loktem, kvůli kterému jí lékaři doporučili ukončit kariéru.
Profily hráčů
Justine Heninová

Vítězka sedmi grandslamových titulů dala tenisu vale už v květnu 2008 kvůli ztrátě motivace, loni se na kurty ale vrátila a zahrála si finále Australian Open.

Nyní se jí stalo osudným zranění loktu z loňského Wimbledonu, kde si při pádu natrhla vazy. Letošní sezonu zahájila finálovou účastí v Hopman Cupu a postupem do 3. kola na úvodním grandslamovém turnaji v Melbourne. Stále si však stěžovala, že její výkony nejsou po zranění stoprocentní. Po vyřazení se rozhodla, že bolavý kloub už nebude dále zatěžovat.

Dále čtěte:

"Po pádu ve Wimbledonu jsem věděla, že bude těžké se vrátit. Rozhodla jsem se ale hrát a snažila se zranění překonat. V posledních měsících jsem jen málokdy neměla bolesti, byly to těžké měsíce," napsala Heninová na svých oficiálních stránkách.

"Jak šel čas, začala jsem mít pochybnosti, na které jsem mohla najít odpovědi jen na kurtu. Takové odpovědi jsem ale nečekala... Minulý týden jsem si toho dost vytrpěla a každým dnem jsem měla větší bolesti. ... Dnes jsou výsledky vyšetření jasné, lékaři mi řekli, že můj loket je příliš křehký, takže nemohu dál pokračovat ve své vášni a profesi na nejvyšší úrovni," uvedla dále tenistka.

Od začátku profesionální kariéry stihla osmadvacetiletá Heninová vyhrát 43 titulů včetně čtyř na French Open, dvou na US Open a jednoho na Australian Open. V roce 2004 se stala olympijskou vítězkou ve dvouhře. Na nejvyšší pozici světového žebříčku se objevila poprvé v říjnu roku 2003 a celkem tam vydržela 117 týdnů.

Největší úspěchy Justine Heninové:
Australian Open
Vítězka z roku 2004 (finále Heninová - Clijstersová 6-3 4-6 4-3)

French Open
Vítězka z roku 2003 (finále Heninová - Clijstersová 6-0 6-4)
Vítězka z roku 2005 (finále Heninová - Pierceová 6-1 6-1)
Vítězka z roku 2006 (finále Heninová - Kuzněcovová 6-4 6-4)
Vítězka z roku 2007 (finále Heninová - Ivanovičová 6-1 6-2)

US Open
Vítězka z roku 2003 (finále Heninová - Clijstersová 7-5 6-1)
Vítězka z roku 2007 (finále Heninová - Kuzněcovová 6-1 6-3)

Turnaj mistryň
Vítězka z roku 2006 (finále Heninová - Mauresmová 6-4 6-3)
Vítězka z roku 2007 (finále Heninová - Šarapovová 5-7 7-5 6-3)

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
firestarter
Veliká ztráta ženského tenisu, bude mi moc chybět!!! Její fenomenální jednoručnej backhand mi dával za vzor můj trenér...
Děkuju Justine, za skvělé tenisové zážitky a přeju jí v další kapitole života hodně štěstí!
Reagovat
smazaný uživatel
Monfils běžně padá i na hardu a nic se neděje, ona spadne na trávě a má po kariéře. Neměl jsem ji rád, vypadá jak mužatka, oblíkala se nemožně (šaty nebo triko bez rukávů na ní nikdo nikdy neviděl - nějaký komplex?), ale takový konec je smutný.
Reagovat
smazaný uživatel
brozi, taky se mi vzhĺedove nelibi,ale o tom preci tenis neni, ne? hrala vyborne a je ji skoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Brozi, ty ses vylizanej. Jak muzes nekoho soudit, ty ceska nulo z panelaku!! Se prober. Co jsi dokazal. Jenom sedis a cumis, jak blb.
Reagovat
smazaný uživatel
Ubožáku, čím jsem tě tak vytočil? Se už nesmí ke sportovcům obecně napsat žádný subjektivní názor? Vypadá jako mužatka nebo spíš jako nějaká miss, co myslíš?
Reagovat
misoSK
Zbohom Justine, nikdy som nebol jej fanusik, predsa ako chlap sa radsej pozeram na Kirilenko, Cibulkovu, Ivanovic atd. :D, ale herne kvality upriet nemozno, na jej hru sa dalo pozerat, ziadne zbrkle chyby a ten backhand je jedinecny medzi zenami
Reagovat
lofas
Proč do WAT vůbec lezla Larva jen samé výmluvy , přišla si zrobit reklamu a nahrabat na chvilku a pak zase zmiznout a za dva roky může přijít znova !
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že tělo nevydrželo. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jediná z bab na kterou se dalo dívat(po tenisové stránce)..Zbytek to jen pinká a ani neví kam..
Reagovat
smazaný uživatel
ne že bych byl její fanoušek a že bych jí vyhledával, ale fakta nikdo neodpáře... je to skvělá hráčka, jedna z nejlepších co kdy hrála, ty úspěchy mluví za vše, jednoruční backhand, je to škoda, na okruhu bude chybět... ale zdraví musí mít přednost...
Reagovat
smazaný uživatel
Paní tenistka to je resp. byla :(
Reagovat
Vojtiik
nevim esi nekdo bude mit jeste nekdy aspon podobny backhand na babske urovni :((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist