Konec bojkotu. Po Sereně bude hrát v Indian Wells i Venus Williamsová

28. 1. 2016, 15:38
Aktuality 10
Rok po světové jedničce Sereně Williamsové se rozhodla ukončit bojkot turnaje v Indian Wells také její sestra Venus. Pětatřicetiletá tenistka nestartovala na kalifornské akci od roku 2001, kdy se podle svých slov stala stejně jako její mladší sestra na turnaji terčem rasistických urážek.
Profily hráčů
Venus Williamsová

"Jsme nadšení, že se Venus, jedna z nejlepších tenistek historie, znovu vrátí do Indian Wells. Naši fanoušci vloni vřele uvítali Serenu a nic jiného nečekám ani pro Venus," uvedl šéf turnaje Raymond Moore.

Serena Williamsová v Indian Wells poprvé triumfovala v roce 1999 coby sedmnáctiletá při tehdejším debutu v hlavní soutěži. Dva roky nato úspěch zopakovala, fanoušci ji ale při finále s Kim Clijstersovou vypískali. Bučením "ocenili" o dva dny dříve i odstoupení Venus před vzájemným semifinále.

Otec obou sester Richard řekl, že slyšel rasistické nadávky, a jeho rodina se od té doby na turnaji neobjevila dlouhých čtrnáct let. Bojkot ukončila Serena až loni, kdy v semifinále z turnaje odstoupila kvůli zranění kolena.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Pedronegro
není nad to, zaměnit příčinu s následkem a nakonec tomu sám uvěřit, prevíti si myslí, že lidi nemají paměť, to je ale pravda jen částečně, bojkot měl pokračovat donekonečna :)
Reagovat
smazaný uživatel
?
Reagovat
FulnekUltras
není nad to, když tenistka i sportovkyně a žena obecně umí stárnout zcela přirozeným způsobem bez paranoidního strachu z porážky a neúspěchu...
Reagovat
Fandina
Není nad to, ale pokud nevíš, jestli někdo skutečně tyhle látky užívá, tak je zbytečné o tom mluvit. Pořád platí presumpce neviny.
Reagovat
Roger_Federer
Ty uz si docela slusne ujetej..co se Sereny tyka.
Neco osobniho?.
Reagovat
FulnekUltras
vypadá to, že ve Williamsovic rodině tak před 20 lety... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
CHudák Muchová, teď 3 hodinová zabíjačka na kurtě a pak ještě karneval v Riu .Tak si užij Kájo
Reagovat
smazaný uživatel
Kájo,Kájo! Jestli nebylo lepší sedět doma a domalovat po pradědečkovi tu Slovanskou epopej?
Reagovat
VlS
Hlavně proto, že s malířem Muchou není příbuzná
Reagovat
smazaný uživatel
Stačí ,aby v 1. kole chytla Báru nebo Denisu a moc si to tam po dlouhé době neužije
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist