Konec černé série. Kvitová v Miami smetla Lepchenkovou

25. 3. 2011, 16:38
Aktuality 43
WTA MIAMI - Petra Kvitová poprvé od triumfu v Paříži vyhrála. Nejlepší Češka utnula sérii tří porážek na Floridě, kde na prestižním turnaji v Miami deklasovala domácí Varvaru Lepchenkovou.Naopak po debaklu končí Barbora Záhlavová-Strýcová as po statečném výkonu i Lucie Hradecká.
Petra Kvitová

Petra Kvitová letos vyhrála už dva turnaje, byla ve čtvrtfinále Australian Open a Česku pomohla k postupu do semifinále Fed Cupu. Po triumfu v Paříži ale prohrála tři zápasy v řadě. V Dubaji nestačila na Moritaovou, pak po prodělané viróze a tréninku v Prostějově odletěla do zámoří. Nejprve v Indian Wells prohrála třísetovou bitvu s krajankou Záhlavovou-Strýcovou a o pár dní později na podniku nižší kategorie ITF na Bahamách podlehla Němce Barroisové. 

Černou šňůru utnula nejlepší česká hráčka současnosti až dnes v Miami, kde za pouhých 54 minut spláchla domácí tenistku uzbeckého původu Varvaru Lepchenkovou.

Jednadvacetiletá rodačka z Bílovce se bleskově ujala vedení 5-0, a i když pak dvakrát ztratila podání, zvítězila suverénně 6-1 6-2.

V dalším zápase čeká Kvitovou, které v pondělí spadla ze 14. na 18. místo světového žebříčku, Anastasia Pavljučenkovová. S tou si česká jednička v obou vzájemných soubojích na okruhu WTA poradila ve třech setech. Naposledy letos při cestě za triufem v Brisbane. 

Ruska do turnaje v Miami vstoupila stejně suverénně jako Kvitová. Maďarku Agnes Szavayovou sfoukla také hladce 6-1 6-2.

Dvě a půl hodiny trápila Lucie Hradecká osmou nasazenou Viktorii Azarenkovou. Pětadvacetiletá rodačka z Prahy má v posledních týdnech velmi dobrou formu a prodat ji mohla i v zápase se soupeřkou top 10. Po dvou vyrovnaných setech jí ale došly síly a i vinou devíti dvojchyb prohrála 5-7 6-4 0-6.

Vůbec se v pátek nedařilo Barboře Záhlavové-Strýcové. Plzeňská rodačka čelila světové čtrnáctce Agnieszce Radwaňské a s polskou favoritkou dokázala uhrát jediný game. Nakonec za 69 minut prohrála rozdílem třídy 1-6 0-6. 

Ve třetím kole jsou tak čtyři Češky. Kromě Kvitové už včera postoupily Šafářová, Zakopalová a Benešová.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
páteční výsledky (25. 03. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (12-ČR) - Lepchenková (USA) 6-1 6-2
Azarenková (8-Běl.) - Hradecká (ČR) 7-5 4-6 6-0
A. Radwaňská (9-Pol.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-1 6-0
Clijstersová (2-Belg.) - Jakimovová (Běl.) 6-1 6-1
Zvonarevová (3-Rus.) - Safinová (Rus.) 3-6 6-3 6-2
Schiavoneová (5-It.) - Kerberová (Něm.) 6-4 6-4
Razzanová (Fr.) - Kanepiová (14-Est.) 6-3 7-6(5)
Bartoliová (15-Fr.) - Moritaová (Jap.) 6-3 2-6 6-1
Pavljučenková (17-Rus.) - Szavayová (Maď.) 6-1 6-2
Ivanovičová (19-Srb.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6-2 6-0
Makarovová (Rus.) - Klejbanovová (22-Rus.) 7-5 6-3
Kirilenková (24-Rus.) - Mirzaová (Indie) 5-7 6-3 6-0
Cibulková (25-SR) - Bacsinszká (Švýc.) 6-1 5-7 7-5
Martinezová (27-Šp.) - Tatišviliová (Gruz.) 6-1 6-4
Grothová (28-Austr.) - Švedovová (Kaz.) 6-4 3-1 skreč Š.
Dominguezová (Šp.) - Pironkovová (31-Bulh.) 5-7 6-3 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (6-ČR) - Jansová/Rosolská (Pol.) 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

43
Přidat komentář
smazaný uživatel
Velmi zajímavé zápasy na dnes večer

http://caent.blogspot.com/
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl ten Murray mě zas nasral :-(. Navíc teď bude antuka takže zlepšení je v nedohlednu a klidně se může několikrát opakovat debakl jako vloni s Kohlschreiber v Monte Carlu.
Reagovat
VlS
Verdasko taky padl, to to tedy pěkně začíná
Reagovat
VlS
Wavrinka taky ještě spinká
Reagovat
smazaný uživatel
Wawroch to vzal za správný konec, koukám. Třeba to dělá pro diváky. :-)
Reagovat
VlS
Tak, a už zazpíval ptáček
Reagovat
smazaný uživatel
No tak nečekal jsem zázraky, ale tohle je fakt bída. Soudím teda pouze z čísel, ale ta jsou fakt otřesná. Andy na servisu v 1. setu uhrál pouze 11/25 míčů (po kterém servisu nehraje roli - oboje okolo 45%). Na returnu uhrál jen žalostné 3 míče z 15!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, už má break. Tak že by?
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, a už ten break zase nemá. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A už ho zase má. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Haha, a už ho zase nemá. WTA hadr. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak ho Bogomolov breknul na 5:3 a bude podávat na vítězství v zápase. Neuvěřitelný věci se dějou. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě není konec! Ovšem prohrát si 6x servis během dvou setů na hardu - to prostě není vizitka hráče top5.
Reagovat
smazaný uživatel
To není vizitka ani hráče top 50.
Reagovat
smazaný uživatel
Hehehe, tak to Bogomolov vyhrál 6:1, 7:5. :-)))) Nemám slov. ;-)
Reagovat
VlS
Hm, i Skotové mají své dny :-) (Nebo nemají?)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, co to ten Murray hraje. V zápase s Bogomolovem Jr. už dvakrát prohrál svůj servis a prohrává 0:3.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky to nechápu, že prohrál s Marcosem bych ještě pochopil. S Youngem sem to bral jako výpadek, ale jestli prohraje tohle, tak to už je fakt moc.
Reagovat
VlS
Vydrž ještě, třeba se probere
Reagovat
smazaný uživatel
Tak první set Murray prohrál 1:6, přičemž třikrát prohrál svůj servis.
Reagovat
smazaný uživatel
No, myslím, že mohu směle tvrdit, že kouzlo Milose Raonice je pryč (a že mu to dlouho nevydrželo). Ať už ten dnešní zápas dopadne jakkoli (zatím 7:6 6:5* z pohledu Devvarmana), tak se ukazuje, že servismanům více sedí hala, venku jsou vzhledem k obtížnějším podmínkám poloviční.
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu Dodigovi - Toho je velká škoda. Ve 3. setu vedl 4:1, prohrál 4:6. Ale o Soderlingovi platí totéž co o Raonicovi - nejsilnější je v hale. Jakmile fouká, není to ono.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, spíš bych řekl, že mu poněkud kleslapodávací forma, než že by za to mohly venkovní podmínky. Sampras, Ivaniševič, Krajicek atd. byli taky servismani a hráli výborně i mimo halu.
Reagovat
smazaný uživatel
Anebo to bude tím, že Devverman zřejmě výtečně returnuje, aspoň Nadalovi jeho levácký servis returnoval absolutně bez problémů (i.e. rozhodně líp než třeba Federer).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sampras byl univerzální tenista s výborným servisem, ne typický servisman. Zato první antitentista historie Ivaniševič a jeho přece jen o něco tenisovější kopie Krajicek - ty jsem fakt neměl rád (obzvláště když oba vyhráli můj milovaný Wimbledon, čímž mě dost otrávili).

Jinak v řeči čísel to je jasné - Raonic: úspěšnost 1. podání 51%, uhrané míče z 1. servisu 73%, z druhého 38%. Prostě jakmile se šlo do výměny, většinou Milos prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale 73 % u prvního servisu není u hráče s podáním typu Raonic nijak závratných. Obvykle mívá minimálně o 10 procentních bodů víc.
Reagovat
smazaný uživatel
No to je ten vítr, Máchale! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, je tam vítr dost minimální, to asi na podání významnější vliv mít nebude. http://www.wunderground.com/US/FL/Miami.html
Reagovat
smazaný uživatel
Zas jeden odbornik, ktery je hned hotovy a je mu vse jasne, kdyz se nepovede jeden nebo dva zapasy. Mluv tak na konci roku. A jen poznamka, Ind je moc sympaticky a hraje velice dobre/
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, a Samprase, Ivaniševiče a Krajicka jsem uváděl jako protipříklad ani ne proto, že bych si myslel, že jejich jedinou zbraní byl servis (chraň bůh, zejména u Samprase a Krajicka), nýbrž proto, že skvěle podávali v hale i venku.

Čili spíš si myslím, že to teď Raonicovi jde hůře, než že by to byla otázka přesunu z haly na venkovní kurty.
Reagovat
Pe3k
Velmi mě mrzí, že Milos vypadnul. Je to ještě mladý a nevyzrálý tenista a nemusí se mu nutně podařit každý turnaj. Ještě před pár měsícema jej nikdo neznal a dnes je už 34. hráč světa! Ti kdo jej odepisují jsou opravdoví experti :D a v budoucnu se budou ještě divit, co jim tento kanaďan ukáže. Má velký potenciál, chce jít nahoru a jeho hra není jen o servisu (ikdyž je to jeho největší zbraň). Věřím a fandím mu dál. Come on Miloš!
Reagovat
VlS
Ale vždyť ho nikdo neodepisuje, nebo se mají všicni tvářit že neprohrál?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ona zas ta série až tak černá nebyla. Zápas s Moritou bych nepočítal (= Petra unavená, nemocná, pak brala i antibiotika), přesto prohra "jen" v dvou tiebreacích. S Bárou málem prohrála i v Paříži, z nějakýho důvodu jí dělá problémy, ačkoliv hráčkám typu Ivanovičové, Na Li či Radwanské nedělá vůbec žádné problémy. Tam bylo hlavně varovným rysem, že si od skončení prvního setu prakticky nedokázala udržet podání.

Uvidíme, jak to dopadne proti (pravděpodobně) Pavli. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proste ted se komentuje Petra a to je super.Skoda.ze to nevysilali. 2x ztratila sve podani, asi hrala rychle, chtela to mit uz za sebou,ale dulezity je vysledek. Tak jen tak dal. Dalsi kolo uz bude tezsi proverka.
Reagovat
zde73
bravo....no ale zahlavova-strycova??!!
Reagovat
smazaný uživatel
To Benešová by Radwanskou možná spráskala jako prašivýho psa. Ale Strýcová v sobě prostě nemá tu sílu aby někoho zničila.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty seš Lopato evidentně posedlej "spráskáním prašivých psů", nebo co. Benešová s Radwanskou hrála v IW, prohrála 6:7, 3:6. Ale ty samozřejmě na základně výsledku zápasu s Flavií předpokládáš, že Iveta chytla životní formu, a teď by ji "spráskala jako prašivého psa".
Reagovat
smazaný uživatel
když se Benešová dobře vyspinká tak spráská kohokoliv. Ona to má prostě v sobě. Umí hrát nekompromisní tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Si nejspíš pleteš Benešovou s Kvitovou, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne nepletu! Ale je fakt že Kvitová i šafářová umí taky spráskat kohokoliv
Reagovat
VlS
Lopato, proboha vzpamatujte se, přehnaně velká slova jsou důsledkem malého ducha, tak jimi neplýtvejte. Neberte krompáč na otevření sardinek. Iveta zatím častěji dostává napráskáno, než že někomu napráská. Na Radwaňskou má kterákoliv dobře podávající útočná hráčka, která moc nekazí a dokáže si útok trochu připravit. Jinak při pinkané dokáže míče vracet do nekonečna a nekazit. Bára si asi chtěla pinkat a dostala za uši.
Reagovat
smazaný uživatel
to je jedno jak často někomu napráská. ale umí to!
Reagovat
smazaný uživatel
Poprvé souhlasím s lopatou, Iveta někdy opravdu hraje opravdu až člověk neví kde se to bere... Jenže když takové zápasy zahraje 3 za sezonu tak je to málo že...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist