Konečný na Futures v Gruzii ukončil dva roky dlouhé čekání na titul

5. 5. 2019, 11:39
Aktuality 0
FUTURES TBILISI - Michal Konečný, který letos nebyl ani jednou dál než ve druhém kole a před tímto týdnem prohrál šest zápasů v řadě, ovládl turnaj Futures na tvrdém povrchu v gruzínském Tbilisi. V dnešním finále devětadvacetiletý Čech porazil 7-6 7-5 Brita Marka Whitehouse a ukončil více než dvouleté čekání na celkově 14. titul.
Michal Konečný

Michal Konečný slavil svůj poslední triumf v březnu 2017 na Futures v řeckém Iraklionu. Od té doby byl už jen dvakrát ve finále, naposledy před rokem a půl. 

Letos se devětadvacetiletý Čech topil v krizi, neboť odehrál osm turnajů, přičemž šestkrát skončil v prvním kole a dvakrát ve druhém. Až tento týden na tvrdém povrchu v gruzínském Tbilisi přerušil sérii šesti porážek a snad ukončil i své trápení. 

V pěti zápasech Konečný ztratil jediný set a došel si prvůj 14. titul. Ve včerejším semifinále udolal po přežití mečbolu nejvýše nasazeného Turka Altuga Celikbileka a v dnešním finále si po 99 minutách boje poradil 7-6 7-5 s turnajovou trojkou Markem Whitehousem z Velké Británie.

Konečný navíc už včera vyhrál s krajanem Ondřejem Krstevem i čtyřhru a potřetí v kariéře tak dosáhl na 'doubl'. Dvouhru i čtyřhru předtím ovládl na jednom turnaji pouze v roce 2013 v Aténách a v Prostějově.

• WTA INTERNATIONAL PRAHA •
Česko, antuka, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (05. 05. 2019)
• Dvouhra - finále •
Konečný (4-ČR) - Whitehouse (3-Brit.) 7-6(8) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist