Kontaová přijde o Wimbledon. Člen týmu měl pozitivní test na covid

27. 6. 2021, 23:51
Aktuality 10
Nejlepší britská tenistka Johanna Kontaová nesmí kvůli koronaviru startovat ve Wimbledonu, kde měla být v prvním kole soupeřkou Kateřiny Siniakové. Česká hráčka místo 27. nasazené nastoupí proti Číňance Yafan Wang, která prohrála v posledním kole kvalifikace.
Profily hráčů
Johanna Kontaová (© AFP)

Kontaovou, který před dvěma týdny triumfovala na domácí trávě v Nottinghamu, připravil o start na londýnském grandslamu pozitivní test na Covid-19 jednoho z členů jejího týmu. Vzhledem k tomu, že je třicetiletá tenistka považována za blízký kontakt nakažené osoby, musí do desetidenní izolace.

Před čtyřmi lety Kontaová ve Wimbledonu dokráčela do semifinále a vyrovnala své grandslamové maximum. Letos měla obhajovat předloňské čtvrtfinále.

Britskou jedničku v pavouku nahradila šťastná poražená z kvalifikace Yafan Wang, která se v úterý utká s čerstvou finalistkou z Bad Homburgu Kateřinou Siniakovou. Oba dosavadní zápasy proti aktuálně 123. hráčce světa vyhrála česká tenistka bez ztráty setu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Mantra
jestlipak jsou pojištění na tento případ, ono jistej prize za 1.kolo by našince mrzel. A kde je teď vezme?
Reagovat
Kozoroh
Je mi jí líto, zároveň tento příklad vzbuzuje obavy, že kdokoliv může být z turnaje vyřazen, ačkoliv hráč není nakažený a byl negativně testovaný, ale někdo z jeho doprovodu ano. Doufám, že tohle se nestane No1eho týmu, No1e je kandidát na CYGS a pokud má tuto příležitost ztratit, tak na kurtu, ne v zákulisí kvůli COVID pravidlům, protože to by pak byla sportovní tragédie.
Reagovat
milik254
Myslím, že bychom tu tragédii všichni nějak přežili bez větších traumat
Reagovat
Pavol
Ľudia ho používajú ako zbraň aby bojovali proti sebe navzájom. Každý vymýšľa ako by tomu druhému strpčil život. Ide im to výborne.
Reagovat
petrulinka
To je fakt na hlavu, přijít o turnaj kvůli virovému onemocnění a ještě ne vlastnímu
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímalo by mě, jestli je očkovaná, pokud ano, tak tak jde o úřední buzeraci na ntou.
Reagovat
Aussie
Očkování, očkování, očkování, očkování ... Hari Krišna, hari Krišna, Krišna, Krišna, Hari, hari.
Ze slova "očkování" se stala mantra moderní doby!
Reagovat
Bob
Mantru z ní dělají odmítači očkování. Ti nejvíc křičí a jsou nejvíc slyšet. Ostatní jsou v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáš pravdu: https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/blanka-rihova-imunolozka-imunologie-imunita-oskovani-vakcinace.A210517_152436_zdravi_jup
Reagovat
patriks
Zajímalo by mě, jestli je očkovaná, pokud ano, tak tak jde o úřední buzeraci na ntou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist