Kontinen a Watsonová slaví první grandslamový titul

10. 7. 2016, 21:07
Aktuality 0
Překvapivými vítězi smíšené čtyřhry na letošním Wimbledonu se stali Henri Kontinen a domácí Heather Watsonová. Finsko-britský pár na prvním společném turnaji vyřadil mj. obhájce titulu Hingisovou s Paesem, v dnešním finále zdolal Kolumbijce Faraha s Němkou Grönefeldovou a oba tenisté si tak připsali premiérovou grandslamovou trofej.
Henri Kontinen a Heather Watsonová

Henri Kontinen ani Heather Watsonová neměli se smíšenou čtyřhrou příliš velké zkušenosti, o nějakých úspěších si mohli nechat jenom zdát. Sen se jim však splnil. Na prvním společném turnaji dobyli Wimbledon. 

Finsko-britský pár měl možná i štěstí. Přes první dvě kola se dostal bez boje, když proti němu nenastoupil také druhý nasazený pár Bruno Soares a Jelena Vesninová. V prvním společném zápase pak šestadvacetiletý Kontinen s o dva roky mladší Watsonovou senzačně vyřadili obhájce titulu Leandera Paese s Martinou Hingisovou a nastartovali parádní jízdu, která skončila triumfem. 

Dnešní finále bylo 35. deblistu světa Kontinena i 119. deblistku světa Watsonovou premiérovým grandslamovým. Fin s Britkou v něm zdolali další překvapení turnaje Kolumbijce Roberta Faraha s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou a mohli začít slavit životní úspěch. 

"Tohle je pro mě neskutečná chvíle. Vyhrát grandslam a ještě před domácím publikem," radovala se Watsonová. Vůbec nedokážu slovy popsat své pocity. Nemůžu se přestat smát. Užili jsme si tu spoustu zábavy od prvního do posledního míčku," dodala.

"Vůbec by mě nenapadlo, že bych tu mohl dosáhnout takového úspěchu, ale díky Heather se to povedlo a já jsem teď neskutečně šťastný," dodal Kontinen.

• WIMBLEDON 2016 •
Velká Británe, tráva, 13.163.000 liber
nedělní výsledky mužů (10. 07. 2016)
• Dvouhra - finále •
Kontinen/Watsonová (Fin./Brit.) - Farah/Grönefeldová (15-Kol./Něm.) 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist