Kontinen s Peersem zakončili první sezonu triumfem na Turnaji mistrů

20. 11. 2016, 17:52
Aktuality 1
TURNAJ MISTRŮ - Henri Kontinen a John Peers zakončili svou první společnou sezonu ve velkém stylu. Finsko-australský pár v jejím závěru neprohrál deset zápasů v řadě a především dobyl prestižní Turnaj mistrů, když v dnešním finále udolal duo Raven Klaasen a Rajeev Ram.
Henri Kontinen a John Peers

Henri Kontinen a John Peers začali spolupracovat na začátku letošního roku a svou první společnou sezonu mohou hodnotit rozhodně jako povedenou. Na grandslamech sice přešli jen jednou přes 2. kolo, když se dostali do čtvrtfinále Wimbledonu, ale získali celkem pět titulů a poslední dva stály opravdu za to. 

Fin s Australanem nejprve před dvěma týdny vyhráli podnik Masters 1000 v Paříži a dnes dokonali i nečekané vítězné tažení Turnajem mistrů. Vyhráli deset zápasů v řadě, navíc devět z nich zaznamenali proti dvojicím, které patří mezi osm nejúspěšnějších v této sezoně.

Dnešní finále proti jihoafricko-americkému tandemu Raven Klaasen a Rajeev Ram nezačali dobře, ale vývoj otočili a zvítězili 2-6 6-1 10-8. Vyhráli tak i čtvrtý vzájemný souboj, byť poprvé ztratili set.



Osmadvacetiletý Peers hrál na Turnaji mistrů podruhé v kariéře, loni s Jamiem Murraym skončili ve skupině s bilancí 1-2. Šestadvacetiletý Kontinen, který letos ve Wimbledonu vyhrál smíšenou čtyřhru s Britkou Heather Watsonovou a má za sebou životní rok, na vrcholu sezony debutoval.

Pro Kontinena i Peerse je triumf na Turnaji mistrů nejcennějším v jejich kariérách.

• TURNAJ MISTRŮ 2016 •
Velká Británie / Londýn, tv. povrch / hala, 7.500.000 dolarů
nedělní výsledky (20. 11. 2016)
• Čtyřhra - finále •
Kontinen/Peers (5-Fin./Austr.) - Klaasen/Ram (7-JAR/USA) 2-6 6-1 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
kada.tom
Gratulace oběma :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist