Kopřiva a Kolář v Zadaru zvládli první kolo challengeru

23. 3. 2021, 11:58
Aktuality 1
ATP CHALLENGER ZADAR - Vít Kopřiva i Zdeněk Kolář úspěšně vstoupili do challengeru v Zadaru. Na chorvatské antuce v úvodním zápase neztratili set a ve druhém kole doplnili krajana Michaela Vrbenského, který slavil postup už včera.
Profily hráčů
Vít Kopřiva (© cztenis.cz)

Vít Kopřiva si na začátku měsíce v hale v Petrohradu zahrál své premiérové semifinále na challengerech a další skvělý výsledek se pokusí přidat v chorvatském Zadaru, kde debutuje.

Na oblíbené antuce si 23letý Čech na úvod suverénně poradil 6-1 6-3 s kvalifikantem a hráčem z až šesté stovky žebříčku Marcem Bortolottim z Itálie. Jediné zaváhání na vlastním podání předvedl v úvodním gamu druhé sady, ihned jej však napravil a ve zbytku setu opět dominoval.

O postup do čtvrtfinále se utká s nasazeným Slovákem Filipem Horanským, nebo dalším kvalifikantem Uladzimirem Ignatikem.

Chvíli po Kopřivovi zvládl svou premiéru v Zadaru i Zdeněk Kolář. Čtyřiadvacetiletý Čech sice s Alexejem Vatutinem v obou setech prohrával o brejk, v úvodním dějství dokonce o dva, přesto ruského tenistu porazil celkem snadno 6-4 6-2.

Kolář by mohl v Zadaru prolomit své trápení. Po loňské koronavirové pauze si zahrál čtvrtfinále doma v Ostravě, ale od té doby si připsal své teprve šesté vítězství z 23 odehraných duelů. Čekání na dvě výhry po sobě a první čtvrtfinále od loňského září může ukončit proti nasazenému Gian Marcovi Moronimu, nebo Dimitarovi Kuzmanovovi.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
jurasekh
Dobřesmile ... a pojďme už kluci konečně do té druhé stovky!!!smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist