Kopřiva i podruhé zvládl vstup do turnaje ATP, v Púne si poradil s Turkem Ilkelem

1. 2. 2022, 15:03
Aktuality 17
ATP PÚNE - 24letý Vít Kopřiva vstoupil vítězně i do svého druhého turnaje ATP. V indickém Púne po úspěšně zvládnuté kvalifikaci zahájil své účinkování v hlavní soutěži výhrou 6-4 6-2 nad Cemem Ilkelem z Turecka. O čtvrtfinále si semifinalista z loňského Gstaadu zahraje s Finem Emilem Ruusuvuorim.
Vít Kopřiva (© TataOpenMaharashtra)

Vít Kopřiva se v indickém Púne popáté v kariéře představil v kvalifikaci turnaje ATP a podruhé dvoukolovým sítem prošel. A navíc stejně jako loni v létě na antuce ve Gstaadu přidal i úspěšný vstup do hlavní soutěže. 

Po výhře nad domácím outsiderem Manishem Sureshkumarem si poradil i s žebříčkově lépe postavenými soupeři z Turecka Altugem Celikbilekem a Cemem Ilkelem. Toho dnes porazil 6-4 6-2 a měsíc po výhře na challengeru v australském Bendigu zvýšil vedení ve vzájemné bilanci na 3-1.

193. hráč světa Kopřiva sice jako první přišel o podání, za stavu 1-3 ale zareagoval rychlým rebrejkem a v dalších sedmi gamech při svém podání ztratil už jen sedm fiftýnů. 

Loni v červenci ve Gstaadu to Kopřiva i díky senzačnímu skalpu tehdejší světové desítky Denise Shapovalova dotáhl až do semifinále. V Indii ho čeká teprve zápas o čtvrtfinále, o které svede souboj se šestým nasazeným Emilem Ruusuvuorim. Fin figuruje v žebříčku o více než sto místo výše.

Titul z roku 2020 (loni se kvůli covidu nehrálo) bude obhajovat Jiří Veselý. Čtvrtý nasazený Čech, který v případě neúspěchu vypadne z Top 100, měl v prvním kole volný los a začne prvním vzájemným zápasem proti Bernabemu Zapatovi. 25letý Španěl, 126. hráč světa, dnes porazil 6-1 6-4 Rakušana Dennise Novaka a na třetí pokus si připsal první letošní výhru.

Nejvýše nasazenými jsou světová patnáctka Rus Aslan Karacev a Italové ze sedmé světové desítky Lorenzo Musetti a Gianluca Mager.

• ATP 250 PÚNE •
Indie, tv. povrch, 430.530 dolarů
úterní výsledky (01. 02. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kopřiva (ČR) - Ilkel (Tur.) 6-4 6-2
Ruusuvuori (6-Fin.) - Gerasimov (Běl.) 6-0 7-6(11)
Travaglia (8-It.) - Ramanathan (Ind.) 7-6(7) 4-6 6-3
E. Ymer (Švéd.) - Moroni (It.) 7-5 3-6 6-4
Majchrzak (Pol.) - Clarke (Brit.) 6-3 7-5
Vukic (Austr.) - Grenier (Fr.) 2-6 6-2 7-6(4)
J. Sousa (Portug.) - Kadhe (Indie) 6-7(5) 7-6(4) 6-2
Zapata (Šp.) - Novak (Rak.) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Fandina
Ještě malé ohlednutí za AO a částečně s tím článkem za Berďulkou. S ním to byly časy ... smilesmile
Reagovat
Fandina
https://www.denik.cz/tenis/dozvuky-australie-dalsi-zlata-jizda-k-s-novy-berdych-ale-take-rada-zklamani-2022.html
Reagovat
Dobry-den
Vít využil dobrého losu a prožívá povedený vstup do sezony. smile
Ve druhém kole už ale štěstí nemá, Ruusuvuori má formu, letos hrál vyrovnaně s Nadalem nebo s Kanaďanem s dlouhým příjmením, které neumím napsat...
Reagovat
George_Renel
Myslíš Ožéra?smile
Reagovat
Pe3k
FAA
Reagovat
Dobry-den
To je von! smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak tam to klukum jde vzdy celkem dobre.:)
Reagovat
Krisboy
J1rka všem ukázal cestu, ti dnešní mladí už to mají dost jednoduché.
Reagovat
Mony
protože jiným to tam nejde nebo neletí
Reagovat
FulnekUltras
kteří se teď možná nejvíc ze všeho bojí čínských údajně fízlovských aplikací vůči účastníkům ZOH... smile

https://www.youtube.com/watch?v=dEL73jNNDcU

samostatné myšlení občas bolí, ale ve výsledku obvykle stojí za TO

smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
a snad už nemusím ani zdůrazňovat, že podobné "zákulisní" tlaky budou masivně gradovat i před blížícími se volbami v Maďarsku - i tady už je připraven zaprodaný slepenec bezpáteřně lokajské "demokratické opozice", aby do budoucna poslušně ustupoval všemu, co zvrácené fašglobálelity budou chtít prosadit - bez sebemenšího legitimního politického mandátu a proti zájmům většiny obyvatel

https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/putin-madarsko-ma-petkrat-levnejsi-plyn-nez-zbytek-evropy-40385782#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=MHVYZ5xkdMX-202202011431&dop_id=40385782&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

smilesmilesmile
Reagovat
Tiebraker
Demente
Reagovat
Krisboy
Běžte spolu. Třeba dostanete slevu smile
Reagovat
FulnekUltras
Před 1 hodinou

--------------------------------------

Krásný svět, ve kterém Vám příchozí SMS nebo barvička v aplikaci ve Vašem telefonu povoluje život nebo zakazuje různé činnosti. Všichni (očkovaní nebo ne) byste si měli uvědomit, že tady vůbec nejde o zdraví, ale šrouby se utahují proto, aby "mocipáni" dostali pod kontrolu stále se zvětšující a bohatnoucí (tedy svobodnější) populaci. Proto rozjetá inflace, krachy firem ... potřebují lidi zase trošku "oholit" - v minulosti tomu sloužily konvenční války, těch se dnes ale už bojí, protože by mohly uškodit i jim. Kdo to nevidíte, zajímejte se - jde o Vás i o životy Vašich dětí a vnoučat. Pravdu měl Benjamin Franklin:

"Lidé kteří jsou ochotni obětovat svou svobodu za zdánlivé krátkodobé bezpečí si nezaslouží ani bezpečí ani svobodu."

... a tady za ty Vaše opakované "včeličky" ani žádné bezpečí nezískáte - to už snad všichni vidí.

---------------------------------------

a já už jen dodám:

Extenzivní rozvoj digitálních technologií už v podstatě skončil - teď je tady doba zcela bezostyšného parazitování na uměle vyvolávaném strachu a lidském zdraví. Bude trvat tak dlouho, dokud tuto neofašistickou doktrínu budou lidi v dostatečném množství akceptovat a slepě žrát.

smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
https://www.sport.cz/clanek/micove-sporty-volejbalistky-dynama-moskva-kvuli-vizum-nedorazi-na-ligu-mistryn-do-liberce-3095788#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&dop_req_id=IMJyRAkjWcZ-202202011723&dop_id=3095788&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
tedi
presne tak!

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Syst%C3%A9m_soci%C3%A1ln%C3%ADho_kreditu
Reagovat
FulnekUltras
https://zivotvcesku.cz/covid-prodelaji-i-ockovani-a-mohou-potrebovat-lekare-je-treba-jim-rict-pravdu-o-vakcinach-rika-epidemiolog-jiri-beran/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=687270&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=ogjPNVBkWQD-202202021401&dop_id=15291179

smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist