Kopřiva je krok od hlavní soutěže v Indian Wells, Bejlek do kvalifikace nenastoupila

4. 3., 23:58
Aktuality 0
Vít Kopřiva (26) má na dosah svůj premiérový start v hlavních soutěžích turnajů Masters. Nasazený Čech začal v kvalifikačních bojích v kalifornském Indian Wells hladkou výhrou 6:2, 6:3 nad domácí divokou kartou Cooperem Woestendickem (17) a o místo v hlavním losu si zahraje s Constantem Lestiennem. Sára Bejlek (18) k utkání prvního kola kvalifikace nenastoupila.
Kopřivu dělí jedna výhra od hlavní soutěže Masters v Indian Wells (© Profimedia)

Woestendick – Kopřiva 2:6, 3:6

Vít Kopřiva dle očekávání splnil v prvním kole kvalifikace na Masters v Indian Wells roli favorita. Proti nezkušenému domácímu teenagerovi Cooperovi Woestendickovi, který nefiguruje v žebříčku ATP, využil polovinu z 10 brejkbolových šancí a sám navzdory sedmi dvojchybám zaváhal na vlastním servisu pouze jednou.

Na postup potřeboval zhruba hodinu a půl a o své premiérové vystoupení v hlavních soutěžích podniků Masters se utká s Constantem Lestiennem. Kvalifikaci na turnajích Masters absolvuje potřetí v kariéře, neuspěl loni v Monte Carlu ani v Římě.

Kopřivovi se letos na nejvyšším okruhu daří. Na lednovém Australian Open, kde sehrál pětisetovou bitvu se Sebastianem Kordou, na devátý pokus prošel grandslamovou kvalifikací a do hlavní fáze se probojoval také před pár týdny v Dauhá.

Ve finále kvalifikace doplnil Lindu Fruhvirtovou, která vyzve nasazenou Rebeku Masárovou. Do kvalifikačních bojů naopak vůbec nenastoupila Sára Bejlek, omluvenka přišla pár minut před soubojem s domácí Hailey Baptisteovou.


Výsledky kvalifikace turnaje ATP Masters 1000 v Indian Wells

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist