Kopřiva na challengeru v Marbelle prošel dvoukolovou kvalifikací a vyzve Rosola

29. 3. 2021, 13:52
Aktuality 9
ATP CHALLENGER MARBELLA - Vít Kopřiva v kvalifikaci antukového challengeru ve španělské Marbelle potvrdil roli nasazené jedničky a bez ztráty setu prošel dvoukolovým kvalifikačním sítem. Třiadvacetiletý Čech v dnešním finále kvalifikace zdolal o tři roky staršího domácího tenistu Eduarda Esteveho. V hlavní soutěži v prvním kole vyzve krajana Lukáše Rosola.
Profily hráčů
Vít Kopřiva

Kopřiva díky pozici v Top 300 žebříčku ATP letos startuje pouze na challengerech a zatím se mu na nich celkem daří. Na začátku března se v petrohradské hale dostal do svého prvního semifinále na této úrovni a před týdnem na antuce v Zadaru uhrál čtvrtfinále.

O další postup do závěrečných kolech bude usilovat ve španělské Marbelle, kde potvrdil roli nasazené jedničky a prošel dvoukolovým kvalifikačním sítem. Třiadvacetiletý Čech si poradil s domácími soupeři Alexem Martim Pujolrasem (7-6 6-2) a Eduardem Estevem (7-6 6-4).

V dnešním finále kvalifikace proti Estevemu nedokázal udržet ani jeden ze svých úvodních tří gamů na servisu, nicméně vždy zareagoval rebrejkem a set nakonec získal v tie-breaku, který vyhrál 7-3. Ve druhé sadě si dlouho držel náskok brejku, ovšem utkání dopodávat nezvládl. Nemuselo ho to však nakonec mrzet, jelikož se mu i počtvrté podařil rebrejk.

Kopřiva v hlavní soutěži doplnil Lukáše Rosola a právě se svým krajanem se v prvním kole utká. Jediný dosavadní souboj na soutěžních turnajích vyhrál zkušenější a o 12 let starší Rosol.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
peek
Oslizne rosol kopřivu?
Či spálí kopřiva aspika?
To jest ta otázka veliká,
která se všech fandů dotýká!
smile
Reagovat
EllNino
Víťa se kvalifikoval a nebude hrát s nikým jiným než s Lukášem Rosolem :))

Jediní dva Češi v pavouku ...
Reagovat
smazaný uživatel
podle me to je podplaceny
Reagovat
Krisboy
Všecko je to kampaň.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
samozřejmě, a Gaudenzi bude opět zvolensmilesmilesmile
Reagovat
gigin
https://imgway.cz/v/M4f.jpg
Reagovat
Vlk-v-trave
dobry:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nemusí zrovna pršet, stačí když kapesmile
Reagovat
gigin
Jinak jsem po C-19 a studoval jsem, co bych tak jako mohl na sobě zlepšit. Tak jsem přešel na západní fh držení rakety, byl jsem to fčíl zkúšat a nevím, jestli jsem si nějak pomohl...

https://imgway.cz/v/1C6G.jpg

Sojči, nemám se na to raději vykašlat? Léce to kdesi pryč.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist