Kopřiva oslavil 25. narozeniny postupem do čtvrtfinále challengeru. Mezi nejlepší osmičku prošel i Veselý

15. 6. 2022, 12:31
Aktuality 3
ATP CHALLENGER TOUR - Vít Kopřiva si na třetím challengeru po sobě zahraje čtvrtfinále. Pátý nasazený na antuce ve francouzském Blois za hodinu a pár minut přehrál Američana Emilia Navu a nadělil si dárek k dnešním 25. narozeninám. Mezi nejlepší osmičku se dostal také Jiří Veselý, nejlepších Čech v žebříčku ATP na trávě v Ilkley ve třech setech zdolal Huga Greniera.
Profily hráčů
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva na začátku června v Prostějově zvládl své premiérové finále na challengerech a rovněž na následujících podnicích stejné kategorie v Bratislavě a Blois prošel mezi nejlepší osmičku.

Český tenista, který dnes slaví 25. narozeniny, sice ve Francii v úvodním kole dvakrát prohrával o set a brejk a čelil třem mečbolům v řadě, nicméně ve druhém kole měl od začátku navrch. Dnes využil všech pět brejkbolů, jen jednou zaváhal na podání a Emilia Navu přehrál suverénně 6-1 6-4.

O druhé letošní a šesté kariérní semifinále na této úrovni bude bojovat s Maximilianem Martererem (H2H 1-0).


Veselý mezi nejlepší osmičku prošel v Ilkley
Jiří Veselý
do travnaté části sezony vstoupil už před týdnem na challengeru v Nottinghamu. Nejlepší Čech v žebříčku ATP ovšem na první výhru dosáhl až v tomto týdnu v Ilkley, přerušil sérii šesti porážek a postup slavil poprvé od začátku dubna.

Osmadvacetiletý rodák z Příbrami na rozdíl od předchozí akce zatím úspěšně potvrzuje roli nasazené dvojky, po Altugovi Celikbilekovi si poradil i s Hugem Grenierem, Francouze zdolal 6-3 6-7(5) 6-3. Veselý v utkání nasázel 26 es a jen jednou přišel o podání, přesto musel do rozhodující sady.

Na teprve třetí semifinále v aktuální sezoně bude útočit proti Jackovi Sockovi, s bývalou světovou osmičkou má bilanci 2-4.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
EllNino
Po úspěchu v podobě titulu z Prostějova narozdíl od Zdeňka nepřišla "s*ačka" a pokračuje v dobrých výsledcích i nadále ...

Pokud udrží tempo, může se dostat i do první stovky, na což bych teda před pár lety vůbec nesázel ...

Naši kluci se pomalu začínají k té stovce přibližovat, škoda, že Zdeněk teď na challengerech, kde je vysoce nasazený, prohrává 1. zápasy :/ A Tomáš Macháč nehraje ...

Ale Lehečka s Veselým mají díky těm úletům na pětistovkách stovku celkem pojištěnou a třeba se dočkáme brzy třetího Čecha ve stovce
Reagovat
Dobry-den
Slovo úlet je bohužel dost výstižné, protože výkonnostně do stovky nepatří ani jeden. smile

A Kopřiva obhajuje SF v Gstaadu, takže se zase spíš propadne.

To Kolář pořád prohrává, přesto stoupá stále výš a výš. V tom případě paráda a jen tak dál. smile
Reagovat
Fandina
Vypadá to, že sympatický Kopřiva jde v pětadvaceti nahoru. Nebyl by první, ani poslední, který v tomhle věku začal okupovat nejvyšší turnaje. Držím palce. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist