Kopřiva se po obratu kvalifikoval na turnaj ATP v Kitzbühelu

24. 7. 2022, 13:17
Aktuality 2
ATP KITZBÜHEL - Vít Kopřiva se na antuce v rakouském Kitzbühelu potřetí v sezoně a počtvrté v kariéře kvalifikoval na turnaj ATP. V závěrečném druhém kole kvalifikace zdolal 1-6 6-4 6-4 Alexandera Ševčenka, přestože prohrával 1-6, 1-3 a čelil třem brejkbolům.
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva v pondělí neuspěl v kvalifikaci ve švýcarském Gstaadu, neobhájil semifinále ze své premiéry v hlavní soutěži turnaje ATP a čeká ho žebříčkový pád.

Po týdnu si však může polepšit, neboť se kvalifikoval na jiný antukový turnaj ATP 250 v Kitzbühelu. 25letý Čech v Rakousku předvedl dva obraty, po sobotní výhře nad domácím Lukasem Neumayerem si dnes poradil 1-6 6-4 6-4 s Alexanderem Ševčenkem.

Dnes přitom Kopřiva nebyl daleko od porážky. Dlouho se mu nedařilo a za stavu 1-6 a 1-3 čelil třem brejkbolům. Ale dokázal je odvrátit, vrátit se do hry a vynutit se třetí sadu. Tu začal ztrátou servisu, následným obratem na 4-2 a ztrátou dvou gamů. Od stavu 4-4 však vyhrál 8 z 9 výměn a mohl se radovat z vítězství. 

Kopřiva se na turnaj ATP kvalifikoval počtvrté v kariéře. Loni ve Gstaadu a letos v indickém Púne i marocké Marrákeši vyhrál vždy minimálně jeden zápas. O prodloužení neporazitelnosti v prvním kole si zahraje s Portugalcem Joaem Sousou (h2h 0-0).

Pokud Kopřiva nasazeného soupeře vyřadí, může ve druhém kole narazit na krajana Jiřího Lehečku. Toho v prvním kole čeká souboj s Brazilcem Thiagem Monteirou.

Obhájce titulu Ruud se odhlásil
Kitzbühel je jedním z posledních dvou letošních turnajů ATP na antuce. Nasazenou jedničkou a zároveň obhájcem titulu měl být pátý hráč světa Casper Ruud, norský tenista se ale po dnešním triumfu ve Gstaadu omluvil kvůli bolestem pravého ramena.

Z bývalých šampionů tak startuje pouze domácí Dominic Thiem, jehož hned v prvním kole čeká šlágr proti Francouzi Richardu Gasquetovi (h2h 1-2).

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 534.555 eur
nedělní výsledky (24. 07. 2022)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Kopřiva (2-ČR) - Ševčenko (5) 1-6 6-4 6-4
G. Melzer (6-Rak.) - Gachov (-) 6-3 3-6 6-3
Casanova (Arg.) - Dutra da Silva (Braz.) 1-6 7-6(3) 6-1
Ofner (Rak.) - Sačko (Ukr.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
Začátky zápasů tu má hrůzostrašné, ale dokázal otočil oba duely podobnm způsobem a to se cení ... je to prostě poctivej dříč smile Třeba mu ta stovka někdy na chvilku vyjde, přál bych mu to, Jardovi Pospíšilovi to o kousíček nevyšlo, tak třeba se zadaří jeho svěřenci :)

V 1. kole budu přát, ať se vyhne Griekspoorovi, protože Misolic, Hanfmann a Rodionov jsou hratelní soupeři
Reagovat
makro99
no je pravda, že s tím Jardou jsou typově svým způsobem podobní... takže jo, za těch osum deset let by na tu první stovku mohl zaklepat :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist