Kopřiva si v Prostějově vyšlápl na člena elitní stovky Andújara, Krumich je poprvé ve čtvrtfinále challengerů

1. 6. 2022, 15:14
Aktuality 0
ATP CHALLENGER PROSTĚJOV - Vít Kopřiva si na challengeru v Prostějově připsal pátý skalp Top 100 a první po téměř roce, když si ve druhém kole vyšlápl na nasazenou čtyřku a 98. hráče světa Pabla Andújara. Devatenáctiletý Martin Krumich porazil Němce Louise Wesselse a poprvé si zahraje čtvrtfinále na challengerech. O postup bojuje ještě Dalibor Svrčina.
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva se tak dočkal první vítězné série od začátku dubna, kdy zvládl kvalifikaci na turnaji ATP v Marrákeši a prošel do druhého kola. Čtyřiadvacetiletý Čech čekal na svůj pátý skalp Top 100 od senzační červencové jízdy na podniku ATP ve Gstaadu, kde se coby kvalifikant dostal i díky vítězství nad Denisem Shapovalovem až do semifinále.

V Prostějově startuje poosmé a poprvé postoupil přes úvodní kola. Do turnaje vstoupil včera "tříseťákem" s kvalifikantem Franciscem Comesanou a dnes si vyšlápl na 98. hráče světa a nasazenou čtyřku Pabla Andújara.

Zatímco v úvodním dějství španělskému veteránovi povolil jediný game, ve druhém prohrával 1-5 a za stavu 3-5 čelil na vlastním podání sérii tří setbolů. Set nakonec urval v tie-breaku poměrem 7-4. O vyrovnání svého maxima si zahraje s #225 Matheusem Pucinellim z Brazílie.

Prostějovský challenger tak pokračuje bez nasazených. Jiří Veselý a Jiří Lehečka odstoupili a v úvodních kolech kromě Andújara skončili také Zdeněk Kolář, obhájce titulu Federico Coría (prohrál s Daliborem Svrčinou), Norbert Gombos, Andrej Martin a Elias Ymer.


Krumich je poprvé ve čtvrtfinále challengerů, uspěl i Svrčina
Martin Krumich před dvěma týdny získal svůj první titul na dospělých turnajích a postupně se začíná rozkoukávat i na challengerech. Na začátku května si v Praze proti zástupci Top 200 připsal svou první výhru v hlavní fázi na této úrovni a v Prostějově vybojoval už dvě.

Devatenáctiletý Čech ve třech setech zdolal Martína Cuevase i Louise Wesselse. Proti druhému jmenovanému a přemožiteli Zdeňka Koláře měl ale namále, v rozhodujícím dějství ztratil náskok 4-1 a za stavu 4-4 čelil dvěma brejkbolům. Německého tenistu nakonec porazil 6-2 0-6 6-4 a ve svém prvním čtvrtfinále na challengerech vyzve Slováka Filipa Horanského.

Do čtvrtfinále nakonec postoupili tři Češi. Po Kopřivovi a Krumichovi ve druhém kole uspěl také Dalibor Svrčina, jenž po bezmála tříhodinové bitvě zdolal 7-5 4-6 7-6 Jevgenije Donského.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist