Kopřiva si ve Francii zahraje o další finále na challengerech, Veselý v Ilkley skončil ve čtvrtfinále

17. 6. 2022, 13:48
Aktuality 0
ATP CHALLENGER TOUR - Vít Kopřiva si po pár týdnech opět zahraje o finále. Pětadvacetiletý Čech, který nedávno ovládl domácí challenger v Prostějově, dnes ve francouzském Blois přehrál Maximiliana Marterera. O postup mezi nejlepší kvarteto bojoval také Jiří Veselý, na trávě v Ilkley ve čtvrtfinále prohrál bitvu s Jackem Sockem.
Profily hráčů
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva na začátku června v Prostějově zvládl své premiérové finále na challengerech a rovněž na následujících podnicích stejné kategorie v Bratislavě a Blois prošel mezi nejlepší osmičku.

Český tenista, který předevčírem oslavil 25. narozeniny, sice ve Francii v úvodním kole dvakrát prohrával o set a brejk a čelil třem mečbolům v řadě, nicméně v dalších dvou zápasech s Emiliem Navou ani Maximilianem Martererem neztratil set. V utkání s bývalým 45. hráčem světa uhájil všechny gamy na servisu.

Ve svém šestém kariérním semifinále na této úrovni se utká s Nikolou Milojevičem. Se Srbem prohrál oba předchozí souboje.

 

Veselý v Ilkley do semifinále nepostoupil
Jiří Veselý měl na dosah teprve třetí letošní semifinálovou účast. Osmadvacetiletý Čech na konci února zazářil na podniku ATP 500 v Dubaji, kde si mimo jiné vyšlápl na světovou jedničku Novaka Djokoviče a hrál své největší finále, a mezi nejlepší kvarteto prošel ještě na začátku dubna na antukovém challengeru v Marbelle.

Nejlepší Čech v žebříčku na trávě v Ilkley přerušil sérii šesti porážek, ale své první čtvrtfinále po více než dvou měsících nezvládl. Rodák z Příbrami v něm po více než dvou hodinách boje podlehl 6-7(4) 6-3 6-7(3) bývalé světové osmičce Jackovi Sockovi. S Američanem si zhoršil vzájemnou bilanci na 2-4.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist