Kopřiva v Brazílii skončil po třísetovém boji s jedničkou Carballésem

2. 12. 2020, 22:28
Aktuality 1
CHALLENGER CAMPINAS - Vít Kopřiva skončil na antukovém challengeru v brazilském Campinasu ve druhém kole. Třiadvacetiletý Čech v něm podlehl po 2 hodinách a 45 minutách boje 6-4 3-6 5-7 nejvýše nasazenému Španělovi Robertu Carballésovi a sezona pro něj skončila.
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva zakončil sezonu sérií tří antukových challengerů v Jižní Americe, kde si zahrál poprvé v kariéře. Na všech akcích vyhrál minimálně jeden zápas a zajistil si premiérový posun do Top 300. 

Po druhém kolu v ekvádorském Guayaquilu a čtvrtfinále v peruánské Limě uhrál druhé kolo v brazilském Campinasu, kde dnes po třísetovém boji podlehl Robertu Carballésovi ze Španělska. 

Kopřiva favorizovaného Španěla porazil koncem října v Marbelle a ve svém prvním zápase se soupeřem z Top 100 si připsal svůj nejcennější skalp. Potrápil ho i dnes, ale podruhé ho porazit nedokázal. 

Třiadvacetiletý Čech získal první set, ale ve druhém nevyužil ani jeden z šesti brejkbolů. Ve třetí sadě sice dvakrát smazal manko brejku a za stavu 5-5 vedl 30-0, ale pak prohrál 8 z 9 výměn a nakonec po dvou a tři čtvrtě hodinách boje padl 6-4 3-6 5-7.

Svěřenec Jaroslava Pospíšila tak nevybojoval své třetí čtvrtfinále z posledních čtyř akcí a celkově páté challengerové čtvrtfinále, kterým by vyrovnal své maximum.

• CHALLENGER CAMPINAS •
Brazílie, antuka, 52.080 dolarů
středeční výsledky (02. 12. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Carballés (1-Šp.) - Kopřiva (ČR) 4-6 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
FulnekUltras
takže plnou parou do práce ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=WMtxbeUthQI
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist