Kopřiva v prvním kole challengeru ve Španělsku porazil Rosola, Kolář v Portugalsku odvrátil mečbol

30. 3. 2021, 13:41
Aktuality 0
ATP CHALLENGER TOUR - Vít Kopřiva vyhrál české derby v prvním kole challengeru ve španělské Marbelle, když ve třech setech zdolal zkušenějšího Lukáše Rosola, a úspěšně navázal na zvládnutou kvalifikaci. Zdeněk Kolář se v Portugalsku trápil s domácím hráčem ze čtvrté stovky a postup slavil až po odvráceném mečbolu.
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva tak na třech ze čtyř posledních challengerů zvládl první kolo hlavní soutěže. V obou předchozích případech se vždy dostal až do čtvrtfinále, přičemž v petrohradské hale si na této úrovni poprvé zahrál semifinále.

Další čtvrtfinálovou účast by mohl 23letý Čech přidat ve Španělsku. Na antuce v Marbelle bez ztráty setu prošel dvoukolovým kvalifikačním sítem a dnes v prvním kole hlavní soutěže v českém derby po dvou hodinách zdolal 6-3 3-6 7-5 o 12 let staršího Lukáše Rosola, který se představil poprvé od měsíc a půl starého finále ve Francii.

Kopřiva mohl slavit postup dříve, ale zkušenější Rosol ve třetím gamu druhé sady odvrátil všechny tři brejkboly a po hodině a čtvrt stav utkání srovnal. V rozhodujícím setu byl však silnější mladší z Čechů a na returnu proměnil hned první mečbol.

O postup do čtvrtfinále bude Kopřiva bojovat se Sebastianem Ofnerem, nebo Jaumem Munarem.


Kolář se v Portugalsku trápil s hráčem ze čtvrté stovky
Zdeněk Kolář byl v prvním kole challengeru v portugalském Oeirasu ve druhé sadě proti domácímu hráči ze čtvrté stovky žebříčku Nunovi Borgesovi jediný míček od porážky, set ale získal v tie-breaku, v rozhodujícím dějství už dominoval a zvítězil 2-6 7-6(6) 6-1.

Čtyřiadvacetiletému Kolářovi se dlouho nedaří. Po loňském restartu sezony si sice na domácích challengerech zahrál čtvrtfinále a dvě osmifinále, jenže od té doby nedokázal vyhrát dva zápasy v řadě a má mizernou bilanci 7-18.

Kolář si o své první čtvrtfinále od loňského září zahraje s Rakušanem Lucasem Miedlerem (H2H 0-1).

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist