Kopřiva ve Gstaadu zahájil obhajobu semifinále výhrou v kvalifikaci

17. 7. 2022, 14:44
Aktuality 0
ATP GSTAAD - Vít Kopřiva je zpátky na místě svého největšího úspěchu. Loni si na antukovém turnaji ATP 250 ve švýcarském Gstaadu připsal skalp světové desítky Shapovalova a vypadl až v semifinále. Letos ho tak čeká obhajoba důležitých bodů a opět začíná už v kvalifikaci, do které dnes vstoupil hladkou výhrou 6-1 6-2 nad rakouským outsiderem Paulem Enderem. O start v hlavní soutěži si zahraje s Chilanem Nicolasem Jarrym.
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva loni ve Gstaadu prošel poprvé dvoukolovou kvalifikací podniku ATP a následně při premiéře v hlavní soutěži vyhrál další tři zápasy. Připsal si i životní skalp světové desítky Kanaďana Denise Shapovalova a prohrál až v semifinále s Casperem Ruudem. 

Ve zbytku sezony se mu pak až na jedno challengerové semifinále nedařilo. Letos si však na domácí antuce v Prostějově připsal premiérový titul z challengeru a pomalu atakuje Top 100.

Jenže nyní nastala chvíle obhajoby semifinále ve Gstaadu a pokud se mu 25letý Čech nepřiblíží, čeká ho v žebříčku pád o několik desítek příček. 

Do letošního ročníku turnaje hraného v tenisově netypických podmínkách zimního střediska ve výšce tisíc metrů nad mořem vstupuje opět v kvalifikaci a zahájil ji očekávanou výhrou.

Dvacetiletého Rakušana Paula Endera, který nikdy nehrál hlavní soutěž turnaje dospělých a v kvalifikacích turnajů ITF měl bilanci 4-8, smetl 6-1 6-2.

Ve druhém kole už na Kopřivu čeká soupeř mnohem těžšího kalibru. Vyzve bývalého 38. hráče světa Chilana Nicolase Jarryho, s nímž má z antukových challengerů vyrovnanou bilanci 1-1

Zatím jediný jistý český zástupce v hlavní soutěži Jiří Lehečka začne proti Argentinci Tomasi Etcheverrymu a pokud ho porazí, vyzve ve druhém kole nasazenou jedničku a obhájce titulu Nora Caspera Ruuda.

Z bývalých šampionů startují devět zápasů neporažený Matteo Berrettini, který kvůli pozitivnímu testu na Covid-19 přišel o Wimbledon, Albert Ramos a Dominic Thiem, jenž v prvním kole narazí na loňského finalistu Huga Gastona.

• ATP 250 GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 534.555 eur
nedělní výsledky (17. 07. 2022)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Kopřiva (7-ČR) - Ender (Rak.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist