Korda na trávě nabírá na obrátkách, v Queen's Clubu vyřadil rozjetého Tiafoea

21. 6. 2023, 23:59
Aktuality 13
Sebastian Korda (22) v Queen's Clubu zdolal 7:6, 6:3 pět zápasů neporaženého šampiona ze Stuttgartu Francese Tiafoea (25) a poprvé od Australian Open, po kterém čtvrt roku nehrál kvůli zranění zápěstí, vyhrál dva zápasy po sobě. Ve čtvrtfinále nechybí dánský mladík Holger Rune (20), jenž si připisuje své první výhry na trávě.
Sebastian Korda (© Profimedia)

Sebastian Korda v úvodu sezony ve finále v Adelaide potrápil Novaka Djokoviče a na Australian Open postoupil i díky skalpu Daniila Medveděva až do čtvrtfinále. V něm si ale poranil pravé zápěstí a čtvrt roku nehrál.

Na kurty se vrátil na konci dubna a během antukového jara vyhrál jediný ze čtyř zápasů. Na trávě už však začíná sbírat vítězství a navíc proti kvalitním soupeřům. Tento týden při premiéře v londýnském Queen's Clubu si poradil ve dvou setech s domácím 25. hráčem světa Danielem Evansem i se světovou desítkou Francesem Tiafoem.

22letý americký tenista s českými kořeny porazil o tři roky staršího krajana, jenž minulý týden ve Stuttgartu získal první titul na trávě a v Londýně hrál poprvé jako hráč TOP 10, po setech 7:6, 6:3. Jediný servis ztratil v úvodu druhé sady, ale zareagoval ziskem čtyř gamů v řadě a po hodině a 20 minutách slavil postup.

O první semifinále na trávě si osmifinalista loňského Wimbledonu zahraje s domácím Cameronem Norriem.

Holger Rune se v Londýně na čtvrtý pokus dočkal svého premiérového vítězství na travnatých dvorcích a hned přidal i výhru číslo dvě. Dvacetiletý Dán porazil 6:3, 6:4 domácího Ryana Penistona, kterému oplatil porážku z loňského Eastbourne, a navázal na skalp Maxima Cressyho.

Ve čtvrtfinále se šestý hráč světa Rune utká poprvé s o rok starším Italem Lorenzem Musettim.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

13
Přidat komentář
paddy
smile
"I'm very confident in myself on a grass court," said Korda, "I move really well, I definitely have a game that not very many people have. I'm an aggressive player, like to come to the net, I have good hands.

"I definitely feel as if I'm one of the favorites at Wimbledon."
Reagovat
Krisboy
Skvělé, gratuluji! smile
Welcome back, Sebi! smile
Reagovat
Tennisfan77
Wimbledon 2023 dark horse n.1 smile
Reagovat
Orgasmator
smile uvidíme, myslím že stejně vyhraje kůň Napoli... smile
Reagovat
Krisboy
smile
Marně vzpomínám, jak se jmenoval ten druhej.
Reagovat
Maisterstich
Narcius
Reagovat
Orgasmator
smile Narcius za 7 tisíc, Napoli za 8 = titulů smile
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Krisboy
Lukava - Kostrava - Melák smile
Reagovat
Mantra
distanc za dopingsmile
Reagovat
Krisboy
Krásné vzpomínky na bezstarostné dětství smile
Reagovat
hanz
Já chci ty modrý za distancem, vždycky jsem měl radost, když vylezli z distancu a hned pěkně zaplatili.smilesmile
Reagovat
Krisboy
To už si nepamatuju, ale byla to skvělá hra.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist