Korda se kvůli bolestem nohy odhlásil z Wimbledonu

20. 6. 2022, 21:48
Aktuality 68
Američan Sebastian Korda se kvůli bolestem holeně a chodidla odhlásil z Wimbledonu. Šestačtyřicátý hráč světového žebříčku to oznámil po dnešní porážce v 1. kole přípravného turnaje v Eastbourne 3-6 6-7 s Australanem Johnem Millmanem.
Profily hráčů
Sebastian Korda (© AFP)

"Bohužel jsem se musel po dnešním utkání v Eastbourne odhlásit z Wimbledonu. Už nějaký čas se potýkám se strašnými bolestmi holeně a chodidla a už takhle nemůžu pokračovat. Bylo mi doporučeno dát si pauzu a zotavit se," uvedl na twitteru syn bývalého českého tenisty Petra Kordy.

Jednadvacetiletý rodák z Bradentonu doufá, že bude připraven na část sezony na tvrdých kurtech, jež slouží jako příprava na US Open.

Loni při svém wimbledonském debutu došel Korda na londýnské trávě do čtvrtého kola a v boji o čtvrtfinále podlehl Rusovi Karenu Chačanovovi 8:10 v pátém setu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

68
Přidat komentář
Nola
ak si dobre spominam jeho najvacsim idolom bol Rafa, verejne sa k tomu hlasil, neviem, ci nebol s nim ako dieta aj odfoteny.... preco sa nespoji s Rafom a nepoziada ho o pomoc, kedze ma spickovych lekarov k dispozicii?
Reagovat
Patik
Už aj ty? Vari nechceš aby si bola spájaná so spodinou tohoto portálu ako ja a mne tu podobní..
Reagovat
Rafaeoli25
Říká se, že nejšpičkovější lékaře mají údajně Američané, tak nevím..
Reagovat
Rafaeoli25
Dobře, že pro Wimbledon platí, že nasazenou jedničkou je Djok, dvojkou Nadal a že se nemohou tentokrát utkat dříve než ve finále. Trochu bych polemizoval s dalším pořadím nasazení, Ruud jako trojka a Tsip čtyřka, no daleko víc by tyhle pozice slušely Berretinimu a Hurkaczovi, jak kvůli aktuální formě, tak kvůli loňským wimbledonským výsledkům. Každopádně jak Nadal, tak Djoker budou asi los napětím sledovat, přece jen je rozdíl, pokud budou mít ve své polovině Berretiniho s Hurkaczem nebo nikoho z nich dvou. Je tam ale ještě FAA, takže stejně na jednoho z nich čekají na cestě do finále dva těžší soupeři.
Reagovat
Rafaeoli25
Možná ale ne jen dva, ale tři, už v of mohou číhat Čilič nebo Šapovalov, na trávě top soupeři.
Reagovat
Tennisfan77
Máš tam XY dalších hráčů, které do prvních kol nechceš, WC má Wawrinka, Rijthoven, je tam Querrey, Humbert, Mannarino, Kyrgios, Otte, Rinderknech totéž, Opelka, Isner, Murray, Kyrgios, Dimitrov, Goffin.

Los bude úplně zásadní.
Reagovat
Rafaeoli25
Opelka hrozí až pro of, pozn. Je ale pravda, že nášlapných min je tam více, už před of, to je pravda, některá jména co uvádíš, bych tam neřadil, ale rozhodně Kyrgios, Dimitrov, Murray a Isner velkými hrozbami jsou. Těm by bylo radno se vyhnout.
Reagovat
Rafaeoli25
Rinderknech, Humbert, ani Otte a Querrey ale top hrozbami nejsou. Nějaký set urvat mohou, víc ale ne.
Reagovat
Tennisfan77
Nadala v mnohem lepších letech vyřadil Darcis a Rosol, čili stačí prakticky kdokoliv, komu půjde ten den servis.
Reagovat
Rafaeoli25
Záleží v jakém stavu tam Nadal bude, v roce 12 už byl zraněný, v roce 13 to vypadalo, že tam snad ani hrát nechce, tak bezkrevné to bylo. Roky 18 a 19 už zase vypadaly úplně jinak. Tentokrát tam přijede natěšený, tři roky tam nehrál, určitě udělá vše pro úspěch. Nemyslím, že vypadne před druhým týdnem.
Reagovat
Tennisfan77
Tak on se hlavně dostal do posledních kol díky čím dál pomalejší trávy. Četl jsem studii, jak se Wimbledon zpomaluje, ten výpočet je zcela jasný.
Reagovat
Rafaeoli25
Tuhle studii jsem nečetl, odkdy přesně došlo ke zpomalení trávy?
Reagovat
Tennisfan77
To jde postupně někdy od začátku milénia, jsou tam různé modely, někdo počítá s počtem es v zápase, někdo z úspěšností bodů po prvním servisu, zvyšuje se také průměr odehraných míčů ve výměně, vyšší podíl ryzích antukářů v druhých a třetích kolech atd.

V tomto čase se změnily i travnaté odrůdy, používá se tam už jenom jílek, čili ta tráva je třeba oproti Halle výrazně pomalejší, Nadal zmiňoval i rozdíl v míčích atd.
Reagovat
Rafaeoli25
Dobře, ale v tom případě Roger zažil už jen trávu pomalejší, přesto to ani jemu, ani Roddickovi nijak neublížilo a dominovali. Nadal a Djoker se poté přidali, já za tím ale vidím jejich obrovskou kvalitu, díky níž dokázali opanovat i trávu. Bez hráčské výjimečnosti by to prostě nešlo.
Reagovat
Rafaeoli25
Proto pro mě mají Wimbledony, vyhrané Djokovicem a Nadalem stejnou hodnotu jako ty, co vyhráli Sampras, Borg a další ještě za starých podmínek.
Reagovat
Paixx
Neříkám, že se povrch ve Wimbledonu nezpomaluje, to je jasné že ano, ale například delší průměrná výměna je spjatá s vývojem tenisu jako celku. Stejně tak větší podíl antukářů, lidí zkrátka vědí, že specializovat se na trávu není nejvýhodnější varianta.

Navíc Rafovi to tam šlo už v začátku kariéry, od roku 2006 4x finále v řadě a z toho 2 tituly (2009 neúčast)
Reagovat
Tennisfan77
Ano samozřejmě, své hraje i tenis jako celek, styl, hráči a jejich specializace, více se brání, hraje se hodně od základní čáry, druhý týden je to už znatelný rozdíl.

Ano, Nadal hrál dobře ze začátku, pak přišel útlum na několik let, poslední dvě účasti zase solidní, takže uvidíme letos.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Nadal zazářil už v sedmnácti tam, hned v roce 2003 třetí kolo. Měl pro trávu cit od začátku, od útlého mládí.
Reagovat
FulnekUltras
chybět nebude
Reagovat
Patik
Neviem či to tu niekto spomínal ale Filib Kolšrajber po Wimbledone končí kariéru..jeden z ďalších veteránov co boli častokrát len do počtu ale meno bude chýbať..jednorucakov mam pocit ze ubúda..
Reagovat
brixner
Ale je to nespravedlivý! Nadal to do sebe klidně nabodá, chuja víme, co v tom bylo, určo ňáký drogy a jiný nelegální svinstvo, protože nejdřív bulí a tahá za sebou nohu a na tiskovce mrská levym vobočim a pak najednou, jakoby náhodou vyhraje! Asi zázrak to byl todlencto! Já bejt ve vedení, všecko prošetřim a titul z RG bych mu uplně automaticky vodebral! Kdyby to do sebe napíchal Seban, tak ho vokamžitě vobklíčej, vyloučej z ATP, seberou mu barák i pálky a jeho fotrovi pro jistotu i titul z AO! Depá, tady sou dvojí metry...Seban je aspoň poctivej, bolí ho hnáta, tak nehraje! Tak.
Reagovat
paddy
jasné jak facka smile

Carlos Alcaraz 9 %
Daniil Medvedev 20 %
Rafael Nadal 44 %
Novak Djokovic 26 %
Other 2 %

YT Paul Martin - 46 tis. hlasů
Reagovat
Rafaeoli25
I já věřím nejvíc Nadalovi, ale takhle podceňovat Alcaraze je zvláštní. On bude mimo GS úspěšný a nažene spoustu bodů. Naopak ztráta Medvěda a Djokera je obrovská. To už má větší šanci opravdu ten Tsip. Každopádně Nadal je ve skvělé výchozí pozici a pokud zvládne severní Ameriku, stěží ho někdo může o trůn připravit.
Reagovat
Tennisfan77
Tak logicky Rafa, on nejvíce těží z té letošní komické sezóny, vyhrál GS pouze pro očkované, pak na FO porazil Djokoviče, který se nestihl v sezóně díky restrikcím ani rozehrát, Wimbledon je bez bodového ohodnocení, kde právě Djokovič ztratí nejvíce.

Do toho nepustí na GS ruské tenisty a vysmátý je nejvíce samozřejmě Nadal, tomu hraje do karet úplně všechno, dokonce je situace pro něj tak příznivá, že za pár dní výlečil chronické zranění tak, aby mohl co nejvíce vytěžit.
Reagovat
aligo
To je zase breku smilesmilesmile
Reagovat
Paixx
Čekání na komentář bez zmínění Nadala a jeho štěstí stále trvásmile

Myslím si, že ale nepřijde.

Hrdý fanoušek tenisu tenhle pán.
Reagovat
Martan1
Na US open ruský tenisty pustí, to už prohlásili. Nesmí akorát ani naznačovat že jsou z Ruska a Běloruska.
Reagovat
Palmovka1
Ale Djokera tam s největší pravděpodobností nepustí. Mínus 3 GS a mínus 4 Masters 1000. To je pak žebříček ATP o ničem.
Reagovat
Tennisfan77
No samozřejmě že je. Jednak Djokovič těžil z covidu, byl n1 o XY týdnů déle, než by asi reálně byl kdyby se hrálo.

Na druhou stranu bude velmi reálně Djokovič mínus 2 GS, na třetím nedostane žádné body.

Jednička na konci roku zcela zbytečná statistika, která vznikne pouze z geopolitické situace a to, že z toho těží hlavně Nadal a ve všech směrech, je i totálnímu hlupákovi snad jasné, samozřejmě jeho fans to v životě nepřiznají.
Reagovat
Martan1
Já jsem fanda Rafy a klidně přiznám že to tak je.
Reagovat
Paixx
Taky to přiznávám, Nadal z covidu vytěžil nejvíce, to vidí většina lidí.

Ale on tohle nevnímá a stejně za 2 dny napíše, jak fanoušci Nadala vidí tenis skrz růžové brýle.
Reagovat
Tennisfan77
Ten COVID vše zlikvidoval, Ukrajinu neřeším, tam to je jenom o Medveděvovi, ten by Wimbl stejně nevyhrál ani náhodou.

Ale o COVIDU máš pro Djokoviče mínus Wimbledon, mínus AO, mínus letošní US Open a je otázkou, jak by hrál na FO, kdyby fungoval od ledna, podle mě podstatně lépe.

Misky vah však skočily na Rafu, ten toho zatím dokonale využívá a může využít ještě více, bohužel/bohudík má to AO prostě trošku skvrnu a kdyby vyhrál USO bez Djokoviče, tak to bude asi stejné.smile
Reagovat
brixner
No, to já mít růžový brejle, tak vidim úplný h0vno, ještě že je mam průhledný a čirý...smilesmile
Reagovat
Paixx
Ještě, že za 5 let to bude všem úplně jedno, jenom se podívají na GS, masters olympidádu (obecně teď frčí pojmenování Big titles) - tam bude nejlepší asi Djokovic, pak se podívají na týdny na no1, tam bude taky Djokovic. Nadal bude mít možná samotný GS.

Nadal bude druhej nejspíš a Djokovic GOAT, Federer bude pro hodně lidí taky GOAT, protože tak byl hodně dlouho vnímán a je mediálně nejznámější, ale v klíčových statistikách zaostává, má v podstatě jenom počet titulů celkově, který má ale kvůli 250kám.

Bude to ještě zajímavý, ale myslím si, že takhle nějak to bude cca.
Reagovat
Tennisfan77
Souhlas a za 20 let bude tohle považováno jako éra BIG3 - GOATů a legend, nějaký race nikoho nezajímá.
Reagovat
Martan1
Jo takhle to bude, Rafa bude Novakem dostižen a pak možná předstižen ale už to nebude o parník, možná o jeden grandslam a za mě taky spokojenost.
Reagovat
Rafaeoli25
Nemyslím si, že bude předstižen.
Reagovat
Paixx
Rozhodne podle mě letošní sezóna, když dá Rafa nějakým způsobem Wimbledon, tak si myslím, že už zůstane první, pokud dají oba jeden GS, tak si myslím, že skončí remízou a pokud dá Djokovic 1 GS a Rafa už žádnej, myslím si, že bude celkově první Novak
Reagovat
Tennisfan77
Tam je to celé o US Open, pokud tam Djokoviče nepustí, má Rafa obrovskou šanci vyhrát a rozhodně vyšší, než ve Wimbledonu, kde je těch rizik zejména v prvním týdnu hodně.

Bude tam Murray, Kyrgios, nepříjemný bude určitě i Otte, mladý Draper, druhý týden Hurkacz, Berrettini (těm věřím méně).

USO tam Rafu porazí max Medveděv, nebo Djokovič
Reagovat
Paixx
Šance tam bude obrovská, ale zase tak od roku 2018 bývá Rafa v týhle fázi sezóny dost vyšťavenej - 2018 koleno skreč (a to nehrál jedno kolo + Ferrer mu vzdal), 2019 vypadal, že další 2 gemy v tom finále by už nezvádl a uhrál to klasicky na zkušenosti, 2020 nehrál a 2021 byl úplně fyzicky v hajzlu a musel na operaci.
Reagovat
Paixx
+ Pravidelně hraje jenom jeden turnaj + US open
Reagovat
Rafaeoli25
V případě USO je to vždycky o tom, v jakém stavu v pozdní části sezony v daném roce je. Teď už navíc jezdí jen Kanadu v posledních letech (alespoň to tak bylo vždycky v plánu), takže by měl být na NY maximálně fresh. Snad se neozve nějaká bolavá část těla.
Reagovat
Tennisfan77
Teď to neber jako hejt, ale jako zcela relevantní názor do diskuze.

Záleží, jak na tom bude v druhé fázi sezóny jeho "zranění", které se sice probírá pořád dokola, nicméně mě o své vážnosti zatím letos nepřesvědčilo ani trošku, Nadal není nijak herně omezen a pokud odehraje standardně celou sezónu, tak bude těžké mu tu vážnost věřit smile
Reagovat
Rafaeoli25
Co znamená standardně? Tam se počítá účast kde? Je dobře možné, že absolvuje Wimbledon, pak pojede Kanadu, kde vypadne ve druhém zápase, pak už jen USO, Laver Cup a TM. To bude z tvého pohledu znamenat jet standardně celou sezónu?
Reagovat
Paixx
Jasně, já vím že vy ty zranění nevidíte a přehlížíte, proto třeba vůbec neřešíš, že jsem napsal, že v roce 2018 musel skrečovat - to pro tebe neexistuje tahle informace, stejně tak to, že v roce 2012 US open úplně vynechal, to stejný 2014, to stejný 2021, přidej k tomu skreč 2018 a máme z posledních 10 let 4x zranění 3x titul 1x neúčast a pak 2 normální prohry (v nejhorších 2 letech kariéry)

Ale chápu, že pro vás zranění u Rafy nikdy žádný nebylo
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
No prohra v roce 16 na USO normální nebyla. Vracel se narychlo kvůli olympiádě a bylo to znát. Jen poznámka, jediná normální porážka tedy byla v roce 15 s Fogninim.
Reagovat
Paixx
Dá se to tak brát, taky to tak beru, ale jsou na to háklivý, znáš to
Reagovat
Rafaeoli25
Znám bohužel.
Reagovat
Tennisfan77
Pozor, nehrejme si tady na zpátky do minulosti. Já jsem ve svém příspěvku záměrně zmínil slovní spojení "zatím letos", což prostě budu tvrdit dokud bude Rafa hrát.

Já mu jednoduše v letošní sezóně (podrženo a napsáno tlustě) nějak extra ty poraženecké řeči o noze v rozkladu nevěřím. Zatím vidím to, že jeden den vystupuje z auta o berlích a pak postuje fotky z tréninku bez jediného tejpu, nebo obvazu.
Reagovat
Patik
Pomatenec Poni už výpraval ze liečba zabrala Rafael je zdravý a na Wimbledone bude najväčší favorit hneď po Djokovicovi..takze klasika od Nadalovcov..
Reagovat
Rafaeoli25
A Toni někdy letos lamentoval, jak je to s Rafou špatné? Ne, on naopak všude zaháněl chmury a černé předpovědi.
Reagovat
Patik
Nie ale jeho synovec lamentoval.. To jak keď sa deťom hovorí nooo dobre také veľké slzy a pre nič.. Neplaceme nič sa nestalo pofukame a ideme ďalej..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Toni jen sám mírnil předpovědi, co letěly ještě v den finále FO, kdy se živě spekulovalo o retirementu. On říkal, že to tak horké není a že ač je situace bezpochyby vážná, tak o konci kariery přesto nemůže být řeč. Holt mnozí novináři a další lidé za každou cenu chtěli rozdmýchávat senzaci, tak jí jen chtěl utnout, věděl, že končit Rafa určitě nechce a udělá všechno proto, aby hrál dál.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tejp na dolní části nohy mít může, to přece nemůžeš vědět, když má ponožku, to zaprvé. Zadruhe - tak každá procedura vyžaduje alespoň několik dní klidu, takže je rozumné a nutné ty berle alespoň první dny nosit. Nic šokujícího.
Reagovat
Paixx
Samozřejmě, já pořád zapomínám, že vy to vlastně vnímáte tak, že zranění = nemůžu chodit a hrát a zdravý hráč = hraju turnaj.

Injekce proti bolesti nevíte co znamená, spálení nervu nevíte co znamená a navrch naschvál odkulhaný zápas v Římě po výhře 6:1 v prvním setu...
Reagovat
Rafaeoli25
Musíš ale brát v úvahu, že tohle prostě není Nadalova poslední sezóna, myslím, že i příští rok ještě bude plně konkurenceschopný, 15.FO je rozhodně ve hře. Potřeboval by určitě vyhrát USO, což by mimochodem bylo velmi sladké, protože by se tak ocitl mezi čtveřicí nejúspěšnějších hráčů tohohle turnaje, turnaje, který neměl nikdy vyhrát. Wimbledon je otazník, tam se nechám překvapit, pokud se rychle rozehraje, má i tam šanci velmi solidní. Každopádně pokud Novak letos žádný GS nevyhraje, bude to pro něj velká rána do psychiky a to v kombinaci s rozlukou s Vajdou, na kterém byl závislý, může mít nedozírné následky. Klíčové pro něj tak může být nadcházející AO, protože pokud by nevyhrál letos nic a pak ani v lednu, byla by už jeho situace hodně neřešitelná.
Reagovat
Patik
nielen jednotka na konci roku ale aj počas celého roku nemá žiadnu hodnotu.
Reagovat
Martan1
4 Masters to je řada Cincinnati, Montreal , Shanghai a halová Paříž. Tak to nebude moct možná akorát do Cincinnati, jinak zbytek v pohodě.
Reagovat
Patik
sú to len Masters ktorých má 37 či koľko..tie turnaje už vyhral niekoľkokrát..to mu nevynahradí neúčasť na grandslamoch..všetko čo sa netýka grandslamu je pre neho už nepodstatné.
Reagovat
Rafaeoli25
Jsi fakt vtipný, Djoker byl tak špatně rozehraný, že vyhrál Řím, bez jakýchkoli problémů.
Reagovat
Tennisfan77
Jenom mi dovol připomenout, že Řím se hraje na dva vítězné sety a už v Madridu s Alcarazem podle mě Djokovič odešel fyzicky.

Na GS zápas s Nadalem nebyl fyzicky připravený a troufnu si tvrdit, že kdyby vyhrál AO a hrál standardně IW, Miami, Dubaj, Monte Carlo, Madrid, Řím, tak je ten obrázek hry na FO diametrálně odlišný, toť vše.
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, ale natrénováno musí takový gigant mít, to je taky součást profesionalismu, dřít v přípravě, nečekat na příznivý sled okolností. Za to mu nikdo nemůže, jen on sám, zcela objektivně.
Reagovat
Rafaeoli25
A tím se opět dostávám k Wimbledonu, kde tenhle argument v případě porážky můžeš použít znovu - no byl stále nerozehraný. To už je ale směšné, když je od poloviny dubna v plné polní.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně Korda je hodně problematický, asi ve všech aspektech. Možná se pletu, ale nějakou zářnou kariéru v jeho případě prostě nevidím.
Reagovat
Rafaeoli25
Čekám, kdy se tady sletí úderná letka s konstatováním no jo, to není jako Nadal. To už je takový kolorit smile
Reagovat
Martan1
On je čestný a né jako někdo, kdo je tak proradný a zákeřný, že dokáže i svoje zranění hrát že mu každý věří a ještě prohrát i zápas kvůli tomu (v Římě s Shapovalovem)a pak si nechat dávat umrtvovací injekce na french open protože potřebuje doping a ne proto že ho to bolí. To je samozřejmě ironie, ale musím napsat že je, nebo by to někdo vzal tak, že by řekl " Vidíš ,je nás tu viac, ktorí vieme, že to zranenie celý čas len hrá"
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tak smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist