Kordův šestnáctiletý syn Sebastian si zahraje poprvé na challengeru

18. 4. 2017, 21:14
Aktuality 23
Syn bývalého druhého hráče světa Petra Kordy Sebastian tento týden poprvé nakoukne do profesionálního tenisu. Šestnáctiletý rodák z floridského Bradentonu dostal divokou kartu od pořadatelů challengeru s dotací 100.000 dolarů, který se koná v sousedství v Sarasotě.
Profily hráčů
Petr a Sebastian Kordovi

"Bude to pro mě něco výjimečného, protože přes ulici jsem vyrůstal," uvedl Sebastian Korda pro web ATP. "Na tomhle turnaji jsem sbíral míčky a chodil jsem se dívat na zápasy, co pamatuji. Doufám, že budu mít pořádnou podporu, měla by to být sranda," dodal mladík, který jinak zatím bude dál nastupovat na juniorských akcích, případně turnajích Futures.

V prvním kole dnes narazí na slovinského kvalifikanta Blaže Rolu, kterému patří ve světovém žebříčku 264. místo. Shodou okolností s někdejším 78. hráčem světa často trénoval v tenisové akademii v Bradentonu.

"Byl to vlastně první profík, s kterým jsem trénoval, když mi bylo třináct nebo čtrnáct. Hráli jsme spolu mockrát," uvedl Korda. V případě úspěchu by ve druhém kole hrál s nejvýše nasazeným Američanem Jaredem Donaldsonem.

Podle Petra Kordy však půjde hlavně o to, aby se jeho syn na turnaji přiučil a získal zkušenosti. "Nemáme žádná očekávání. Když vyhraje zápas, skvělé. Když vyhraje dva nebo tři, tím líp. Pokud vyhraje set, paráda," řekl šampion Australian Open z roku 1998. Jeho syn se nejprve věnoval hokeji. Tenis začal brát vážně, až když mu bylo deset nebo jedenáct let.

Vítěz deseti turnajů ATP ve dvouhře má jasno v tom, že jeho syn musí v tenise jít svou vlastní cestou. "Spousta lidí chce, aby šel v mých stopách, ale to je špatně. S manželkou jsme oba hráli tenis a pomáháme mu hledat správné odpovědi. Jmenuje se Sebastian Korda, máme stejné jen příjmení, musí si jít po vlastní cestě," uvedl Petr Korda, jehož dcera Jessica je úspěšnou golfistkou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
Aussie
... má ještě další dceru, 18-letou Nelly, která už také získala plnou kartu pro nejvyšší ženskou soutěž LPGA. Aspoň v jednoum z letošních turnajů se dokonce už umístila výš než její 24-letá sestra Jessica.
Reagovat
Aussie
Opravdová sportovní rodina.
Matka, velmi solidní profesionální tenistka. Otec, 2 na světě na vrcholu své kariéry. Zajímavé je, že jediný major Petr Korda vyhrál bylo Australian Open. Když jeho dcera Jessica začínala, její první velké vítězství jako profesionálky bylo, podržte se, Australian Open! To sice v golfu nemá status major, je ale součástí tour LPGA.
No a teď je tu Nelly a i ta se jeví jako veliký talent.
A kdo ví, co bude se Sebastianem?
Reagovat
babolat.cz
Bude hrát za naši zem DC? nebo je to další amerikán?
Reagovat
Haitik
Američan.. :-)
Reagovat
blixa
Tak narodil se v USA, celej život žije v USA, je to občan USA, sem jezdí tak možná občas o prázdninách, proč by měl hrát za nás ? :-o
Reagovat
Krisboy
Abysme vyhráli dvacetpět Daviscupů přece...
Reagovat
slacker
proc se venuje pozornost temhle odrodilcum?
Reagovat
Krisboy
Protože jsou zajímavější než ty.
Reagovat
slacker
a ja sem zajimavejsi zase nez ty
Reagovat
VlS
No zájem o tebe už projevilo několik psychiatrů a behaviorálních psychologů.
Reagovat
Roger_Federer
Dokonce i guru Jara, verejne prohlasil ze Slackera "odhackuje" ;)
Reagovat
Krisboy
Tak snad příště, Basti...
Reagovat
peggy
Myslim,ze neni dobre aby dite delalo sport jako jeho rodice.Bylo take na mem rozhodnuti,zavodne jsem sport delala a syn to ve 4letech zacal,nauucil se hodne,ale potom skoncil.
Reagovat
dunphy
Trollové se umí rozmnožovat?
Reagovat
Krisboy
Ano, dělením. Jako prvoci.
Reagovat
dunphy
Někteří prvoci se ale rozmnožují i pohlavně kopulací či konjugací, takže peggy je vlastně ještě na nižší úrovni.
Reagovat
FulnekUltras
Můžu se zeptat, o jaký sport šlo?
Reagovat
pockerface
Tak jestli bude dobře radit, tak jako Radkovi Štěpánkovi, tak by z kluka v budoucnu něco mohlo být. Spolupráce s Radkem fungovala, ale je fakt, že radit svým dětem je úplně něco jiného :-).
Reagovat
Kytka
Ta podoba. Jako by mu z oka vypadl.
Reagovat
jirkomar
Já v něm vidím Tomice. :-)
Reagovat
a.magerova
Podoba s tátou velká, ale trochu je řízlý Nico Rosbergem... ;-)
Reagovat
jirkomar
Tak třeba Regina někde potkala Kekeho R. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Nevím, na rozdíl od otce, který byl vždycky odpudivý pražský namachrovanec a měl to napsáno i v obličeji, syn vypadá celkem sympaticky...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist