Kotyza: Strýcová má zbraně, aby Serenu porazila

10. 7. 2019, 17:03
Aktuality 17
Počtvrté je David Kotyza z pozice trenéra v semifinále Wimbledonu. Po úspěšných letech s Petrou Kvitovou, které na londýnské trávě pomohl ke dvěma titulům, nyní provází All England Clubem k životnímu úspěchu Barboru Strýcovou. A věří, že plzeňská rodačka má zbraně, kterými dokáže favorizovanou Serenu Williamsovou v duelu o finále porazit.
© facebook Barbory Strýcové

"Pro mě je tohle silný zážitek v tom, že Báru znám od narození. Vím, co si uvnitř přála, a vydolovala to na turnaji, který byl pro ni a v zásadě i pro mě ikonický. Jsem rád, že se to povedlo, že si to užívá. A proto si to užívám taky," řekl Kotyza.

Před kláním se sedminásobnou wimbledonskou vítězkou Williamsovou jsou se Strýcovou zajedno, že nesmí na úspěchy soupeřky myslet. "Nejít hrát proti jménu, ale proti Sereně, která, řekněme, už není v úplně nejlepší formě. Je favoritka, ale Bára má zbraně jí to zkomplikovat a popere se o to hodně," uvedl Kotyza.

Strýcová se stejně jako v předešlých zápasech pokusí hrát aktivně. Cílem bude vyrážet k síti a bodovat voleji. Hrát servis-volej, což se letos odhodlala. "Měla to uvnitř, ale jedna věc je, že to trénuje, a druhá, že to dostane odvahu hrát v zápasech a zjistí, že to funguje. Povedlo se jí tam tenhle střípek pustit. Většinou to dopadlo tak, že jsme věděli, že bychom měli něco udělat, neudělali jsme to a pak jsme možná litovali, že se to nestalo. Teď se rozhodla, že o tom přemýšlet nebude, a jde to."

Především je Strýcová ve výtečném rozpoložení. Sama po čtvrtfinále říkala, že překonává sebe sama a umí krotit emoce. "Nevím, jestli to je tím, že je na sklonku kariéry. Tak nějak to kliklo. Tohle je její velké vítězství," přitakal Kotyza.

Na dvorcích na wimbledonské adrese SW19 prožil Kotyza slavné chvilky s Kvitovou, držitelkou talíře pro vítězku z let 2011 a 2014. Má tak zkušenosti, které může nyní využít. "Najdu možná snáz cestu do boxu," smál se Kotyza a dodal: "Jinak absolutně nic. Každá z holek je jiná. Ke každé je třeba najít jiný přístup k věci."

Strýcová na milovaném turnaji září ve dvouhře i ve čtyřhře. V deblu už jsou s Sie Šu-wej z Tchaj-wanu také v semifinále. "Jak je ve dvouhře, tak se neupíná tolik na debla, tak je to všechno v uvolněnějším módu. Když je hlava čistá a nejsou v ní myšlenky, co bylo a co bude, tak to takhle dobře běží," řekl Kotyza.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
Newcombe
Pokud jí Bára dostane do úzkých, tak se těším na další díl Výbuchy Sereny na GS
Reagovat
Dobry-den
Pokud Báře neselže hlava, tak by mohla uhrát důstojných 7-8 gemů. Serena si to ale pohlídá, o tom nepochybuji.

Jedinou šancí pro Báru je zranění Sereny...
Reagovat
blixa
Těžko se to odhaduje, ale Sereně je 37 a její kondice má (i vzhledem k váze) své limity. Tohle je už 6 zápas. Mohlo by jí poněkud dojít. Otázka je, zda se třeba Báře podaří dostat zápas do třetího setu. Pak by mohla mít šanci.
Reagovat
jirkaS
dotaz
kdo měl v ženských ten dlouhý gem
a kolik trval?
Reagovat
peggy
Doufam,ze to Serena da.
Reagovat
Jan
Jestli Kotyza zná Báru od narození, jestlipak ji choval jako miminko ? :)
Reagovat
slacker
byl u dokonce u jejiho poceti :_DD
Reagovat
Jan
Že mu to její otec dovolil :)
Reagovat
slacker
potreboval posvitit
Reagovat
George_Renel
Taky si myslím, že neporazitelná není.
Dnes v mixu nejslabší na kurtu. Pohybovala se jako slůně v závějích.
Reagovat
Jon61
Nějak jsem zápas promeškal. Není divu, když je Serena jako brontosaurus, tahat po kurtu takových kil. Pokud jí zítra nepůjde servis, tak by nějakou šanci mohla Bára mít. Myslím, že se bude Serena snažit hrát co nejtvrdší údery k čárám.
Reagovat
horska.kraslice
Jen si nedělat neuváženě příliš velké naděje. Bude to především o tom, jak to v tom konkrétním zápase sedne Sereně.
Reagovat
Marduch
Taky si myslim. Vinciova Serenu sice porazila s podobnou hrou ve finale GS, ale tehdy na Serenu dolehla tiha okamziku..
Reagovat
raron
asi semifinále, ne? ...finále pak ovládla Pennetta..na US
Reagovat
Jon61
Ano, bylo to semifinále, finále bylo překvapivé, souboj Italek. Ale Serena měla už předchozí tři Grand Slamy v tom roce, získat kalendářní se jí nepodařilo, selhala psychicky.
Reagovat
Jon61
Serena mohla uhrát kalendářní Grand Slam, opravdu to nezvládla psychicky.
Reagovat
Fransoas
Ano.Dnes jsem si přečetl rozhovor s Bárou - pokud by jí šel servis,tak je to jasné.Jak bylo uvedeno v tomto i jiném článku - není Serena to co bývala.Věřim tomu,že Bára tomu zápasu dá maximum.V podstatě nemá co ztratit - je to naše největší bojovnice se vším všudy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist