Koukalová na antuce prohrála už posedmé v řadě, s Niculescuovou utrpěla debakl

7. 7. 2014, 17:18
Aktuality 3
WTA BUKUREŠŤ - Když už to vypadalo, že se Klára Koukalová dostala z krize, po přesunu z trávy zpět na antuku dostala těžký direkt. V rumunské Bukurešti v úvodním kole uhrála pouhé tři gamy proti domácí Monice Miculescuové, s níž nastupuje ve čtyřhře, a na antuce tak prohrála už sedmé utkání v řadě.
Klára Koukalová

Klára Koukalová v úvodu sezony hrála finále v Hobartu, v Rio de Janeiru a ve Florianópolisu dokonce ukončila devítileté čekání na titul. Pak ale přišla nepovedená série osmi turnajů, na nichž se hned sedmkrát nedokázala dostat přes 1. kolo.

Po přechodu na trávu sice dvaatřicetiletá Češka ožila, když si zahrála čtvrtfinále v Birminghamu, semifinále v Hertogenboschi a druhé kolo ve Wimbledonu, po návratu zpět na antuku je ale zase prohrává. Od únorového postupu do finále v Rio de Janieru, kde v boji o titul podlehla Naraové, už na oranžové drti nevyhrála jediný zápas.

Sedmou porážku v řadě Koukalová utrpěla dnes v Bukurešti, kde podlehla snadno 3-6 0-6 domácí Monice Niculescuové. Třetí nasazená Češka si proti o šest let mladší Rumunce, s níž letos získala dva deblové tituly, udržela jen dva ze sedmi servisů, v druhé sadě uhrála jen sedm fifrýnů a už na šestém antukovém turnaji po sobě tak skončila v 1. kola.

"Klára je moje deblová partnerka a dobrá kamarádka, tak jsem z toho neměla velkou radost, když jsem ji po losu viděla vedle svého jména. Ale odehrála jsem skvělý zápas a jsem ráda, že jsem vyhrála," komentovala Niculescuová.

"Bylo to poprvé, co jsem hrála před domácím publikem v jiném zápase, než ve fedcupové čtyřhře, ve které soupeřky po prvním gamu vzdaly. Nevěděla jsem, co od toho mám očekávat, ale přišla spousta příznivců, kteří hlasitě podporovali. Doufám, že budu postupovat dál a uvidí mě tu ještě více podporovatelů," dodala Rumunka.

Koukalová je aktuálně 36. hráčkou světa, během následujících dvou měsíců ji však čeká obhajoba bodů semifinále na antukách v Palermu a Bastadu a také na tvrdém povrchu v generálce na US Open v New Havenu.

Druhou českou zástupkyní na turnaji v rumunské metropoli je Petra Cetkovská, která je sedmou nasazenou a zítra se utká rovněž s domácí hráčkou Alexandrou Cadantuovou.

Nasazenou jedničkou je domácí hvězda Simona Halepová. Světová trojka si v posledním měsíci zahrála finále na Roland Garros a semifinále Wimbledonu. Původně měla začínat proti Francouzce Mladenovicové, finalistka wimbledonské čtyřhry se však odhlásila a v soutěži ji nahradila osmanáctiletá Nizozemka Indy De Vroomeová.

- WTA INTERNATIONAL BUKUREŠŤ -
(Rumunsko, antuka, 250.000 dolarů)
pondělní výsledky (07. 07. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Niculescuová (Rum.) - Koukalová (3-ČR) 6-3 6-0
Büyükakcayová (Tur.) - Cepedeová (Parag.) 6-2 6-3
Arruabarrenaová (Šp.) - Becková (5-Něm.) 4-6 6-2 7-6(5)
Kučová (SR) - Schmiedlová (6-SR) 6-3 6-3
Hercogová (8-Slovin.) - Tatišviliová (USA) 6-4 6-3
Dinuová (Rum.) - N. Kičenoková (Ukr.) 6-0 6-3
• Čtyřhra- 1. kolo •
Kalašnikovová/Kruničová (Gruz./Srb.) - Husárová/Voráčová (2-SR/ČR) 6-4 0-6 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Frick
Do USO obhajoba 530 bodů, to je skutečně hodně. Zřejmě tedy nebude na USO nasazená.
Reagovat
EllNino
myslím, že pro Kláru a její tristní bilanci na US Open je to stejně šuma fuk :D ...tam má takovej komplex, že bych se hodně divil, kdyby přelezla 1. kolo :)
Reagovat
Frick
Do USO obhajoba 530 bodů, to je skutečně hodně. Zřejmě tedy nebude na USO nasazená.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist