Koukalová v Hertogenboschi do finále neprošla, nestačila na Vandewegheovou

20. 6. 2014, 15:01
Aktuality 5
Klára Koukalová si na trávě v Hertogenboschi své čtvrté letošní finále nezahraje. Finalistka nizozemského turnaje z roku 2004 a vítězka ročníku 2005 dnes v semifinále nestačila na Američanku Coco Vandewegheovou, které podlehla 4-6 2-6.
Klára Koukalová

Semifinále v Hertogenboschi bylo už čtvrtým, do kterého se letos Klára Koukalová na okruhu WTA dostala. V předchozích případech pak vždy hrála i finále a v brazilském Florianopolisu dokonce slavila turnajový vavřín. Na travnatém turnaji v Hertogenboschi však Koukalová letošní 100% úspěšnost v semifinálových utkáních nepotvrdila.

Její soupeřkou byla Američanka Coco Vandewegheová, s níž se česká hráčka utkala už potřetí v kariéře, před dnešním zápasem byla bilance vzájemných zápasů 1-1. Poslední utkání spolu odehrály minulý týden na trávě v Birminghamu, kde Koukalová v osmifinále Američanku porazila ve třech setech.

Osmá nasazená Češka si v semifinálovém klání nepočínala dobře, za hodinu a 10 minut hry si čtyřikrát prohrála podání, zatímco sama ho soupeřce vzala jen jednou. Koukalová udělala velké množství chyb, napáchala i 4 dvojchyby a v utkání působila odevzdaně. 69. tenistka světa, která musela o účast v hlavní soutěži bojovat v kvalifikaci, tak Koukalovou porazila poměrně hladce a po výhře 6-4 6-2 postoupila podruhé v kariéře do finále turnaje WTA. Poprvé hrála finále v roce 2012 na tvrdém povrchu ve Stanfordu, kam prošla rovněž z kvalifikace.

"Byl to dobrý zápas, minulý týden jsem s ní prohrála, takže jsem měla o to větší motivaci ji tady poradit," řekla k zápasu Američanka. "Jsem šťastná a nadšená, že jsem vyhrála a budu hrát ve finále."

V boji o titul Američanka vyzve 90. hráčku světa Jie Zheng, která v semifinále porazila za 58 minut Slovenku Magdalenu Rybárikovou 6-1 6-3. Číňanka, která byla v minulosti už i 15. na světě, bude v Nizozemsku bojovat o zisk pátého titulu v kariéře. S Vandewegheovou má bilanci 1-1.

Výsledky - Hertogenbosch - ženy (dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Vandewegheová (USA) - Koukalová (8-ČR) 6:4, 6:2
Zheng (Čína) - Rybáriková (SR) 6:1 6:3

Komentáře

5
Přidat komentář
aligo
Obě dvě ženský finále mě teda co se týče obsazení dost zklamaly... jediná záchrana je Angie, ale z tý taky nejsem moc odvázanej...
Reagovat
Fandina
dneska se Klárce nedařilo. Coco byla lepší a víc jí to tam padalo. Začátek druhého setu Klárce ulítnul a pak už se nastačila vrátit do hry. Tak držím palce do Wimblednu. Ať se daří. Klárko ... pojď pojď pojď
Reagovat
Frick
Dobojováno jest, tak se do toho můžu dát....

PALEC NAHORU - Tereza Smitková

Paráda, gratulace k premiéře v hlavní soutěži GS a jako bonus velmi přijatelná soupeřka. Otevřená cesta k dalším bodům i prachům.

PALEC DOLŮ - Karolína Plíšková

Bohužel, druhý turnaj na trávě, druhé zklamání. Karolína schytala (asi) nepříliš oblíbenou pozici první nasazené v kvaldě do Eastbourne a bohužel nedokázala to stvrdit postupem do hlavní soutěže. A omluva v podobě toho, že její přemožitelce Davisové se pak dařilo, neberu. Karolína mne na trávě zatím zklamává, snad to ve Wimblu napraví.

Někdo se bude prát, proč nedostala palec nahoru Klára, ale bohužel, dneska byla spláchnuta soupeřkou, co jí spláchnout neměla.

--------------------------

Uf, tak snad jsem na nikoho nezapomněl...
Reagovat
aligo
Coco hrala skvěle.... na servisu byla suverén.
Reagovat
slacker
OStudny vykon :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist