Koukalová v Katovicích dohrála, znovu končí v prvním kole

5. 4. 2016, 17:33
Aktuality 44
Klára Koukalová ani v Katovicích nevybojovala svou první letošní výhru v hlavní soutěži turnaje WTA. Česká veteránka dnes podlehla 0-6 6-7 Rusce Alexandrovové a připsala si už pátou porážku v řadě.
Klára Koukalová

Klára Koukalová si své jediné letošní výhry připsala v kvalifikaci na turnaj v Petrohradu, kde poté vypadla hned v prvním kole. Stejně rychle předtím dohrála v Hobartu a na Australian Open a následně i na dalších třech turnajích. Černou sérii neukončila ani v Katovicích, kde ji vyřadila Jekatěrina Alexandrovová.

Rusce sice v pořadí WTA patří až 264. místo, ale v Katovicích se stihla rozehrát v kvalifikaci a na Koukalovou vlétla ve velkém stylu. Zkušená česká tenistka v úvodním setu neuhrála jediný game a podruhé v sezoně jí soupeřka nadělila "kanára".

Alexandrovová se do vedení dostala i v následující sadě. Tentokrát Koukalová dokázala srovnat, a když za stavu 4-5 odvrátila dva mečboly, měla v tie-breaku šanci poslat zápas do třetího setu. Ve zkrácené hře Češka ještě odvrátila třetí mečbol, napočtvrté už ale ruská tenistka uspěla a postoupila do druhého kola.

Koukalová tak v Katovicích neobhájí čtvrtfinále a nezíská první vítězství na turnaji WTA, na které čeká od loňského července.

Ve středu do soutěže vstoupí také jednadvacetiletá Jesika Malečková, která si proti sedmé nasazené Maďarce Timee Babosové odbyde premiéru na okruhu WTA.

Naopak už v pondělí zvládla vstup do turnaje Kristýna Plíšková, která se dnes dozvěděla jméno své příští soupeřky. O premiérové čtvrtfinále na okruhu WTA si čtyřiadvacetiletá Češka zahraje s třetí nasazenou Jelenou Ostapenkovou. Osmnáctiletá Lotyška začala jednoznačnou výhrou 6-1 6-1 nad zkušenou Slovenkou Danielou Hantuchovou.

Jiná slovenská tenistka Dominika Cibulková v Polsku odstartovala více než tříhodinovou bitvou, ve které udolala 6-7 6-4 7-6 Němku Carinu Witthöftovou. Ve druhém kole se turnajová osmička utká s Ruskou Kuličkovovou.

Výsledky - Katovice (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Alexandrovová (Rus.) - Koukalová (ČR) 6:0, 7:6 (7:5)
Ostapenková (3-Lot.) - Hantuchová (SR) 6:1, 6:1
Cornetová (4-Fr.) - Šinikovová (Bul.) 6:2, 6:7 (5:7), 6:3
Giorgiová (5-It.) - Sasnovičová (Běl.) 6:4, 6:4
Cibulková (8-SR) - Witthöftová (Něm.) 6:7 (6:8), 6:4, 7:6 (7:3)
Broadyová (Brit.) - Knappová (It.) 6:7 (6:8), 6:4, 6:4
Schiavoneová (It.) - Strachovová (Ukr.) 6:4, 6:3
Golubicová (Švýc.) - Kaniaová (Pol.) 6:7 (2:7), 6:1, 6:2
Linetteová (Pol.) - Šošynová (Ukr.) 6:1, 7:6 (7:5)
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

44
Přidat komentář
Krisboy
Jinak z Klárky je mi opravdu smutno. Její (obvyklý) výraz na té fotce vyjadřuje mou náladu nad jejími výsledky :-(
Reagovat
adalv87
Koukalová-Zakopalová po tom co jsi se vdala jdou výsledky rapidně dolů.je čas si přiznat že je čas tenisový důchod,nebo tebe baví stále prohrávat???je to ostuda,celého českého sportu
Reagovat
rusedski
Dyť se vdala v roce 2006, teď už je naopak asi 2 roky po rozvodu :D
Reagovat
Krisboy
Naopak, právě po rozvodu hrála možná nejlepší tenis kariéry, ale moc dlouho jí to nevydrželo :-(
Reagovat
skott
tak to byl velmi krutý konec zápasu. Při sedmém mečbolu Magdy zahlášená fault fault a následná dvojchyba Anastasii...:/
Reagovat
skott
¨foot fault¨ samozřejmě...
Reagovat
EllNino
Shoshyna nejdřív neuvěřitelně odvrátila mečbol Magdy, aby vzápětí dala dvojchybu ...nojo nedá se nic dělat, ale rozhodně na mě ty maldé tenistky v Polsku dělají dojem, ať už Lapko, nebo právě zminovaná Shoshyna :) ...Magda je teda postupující do 2. kola a naštěstí jim tam nějaká Polka zbyla :)
Reagovat
skott
no, Magda si tenhle zápas za rámeček nedá, měla hodně namále...
Přestože rozdíl v kvalitě úderů a fyzické kondici zhruba +/- odpovídal postavení na žebříčku, tak co se Shoshyně vytnout nedalo, je že v každé výměně vážně nechala duši. Za ten obrat z 2-5, tří mečbolů a dvou brejků dole, by si rozhodující sadu asi zasloužila.
Reagovat
skott
ale jinak Vera Lapko je úplně jinde, než Anastasia ikdyž žebříčkově jsou na tom podobně. Myslím, že kdyby si soupeřky prohodily, tak Lapko by přes takhle nejistou Magdu postoupila a potrestala jí za podobné minely, co předváděla.
Reagovat
VlS
Magda slabota.
Reagovat
EllNino
přesně tak, Lapko je hodně dobrá, má super postavu, myslím, že by mohla bejt hodně dobrou tenistkou v budoucnu :) ale uvidí se no ...každopádně Magda mohla bejt ráda, že se nedostala soupeřka na 6:6 v TB ...buhví, jak by to nakonec dopadlo :)
Reagovat
skott
tak ne náhodou vyhrála juniorský GS:) o takových úspěších si Shoshyna zatím mohla jen nechat zdát. Ale prostě Lapko jednoznačně působila mnohem vyspělejším dojmem ve svém zápase. Počínaje servisem, technikou úderů, vystavěním výměn. Dá se říct skoro vším, snad až vyjma té zarputilosti. V té se jí Shoshyna vyrovnala. Anastasiu čeká tak dva roky práce, aby se mohla dostat na WTA, Lapko si myslím může naskočit prakticky okamžitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka zní: Kdy Bělorusko vyhraje Fed Cup? :D
Reagovat
skott
hráčky na to teoreticky mají, ale je strašně těžké se vyhrabat z té euroafrické zony, což i s Azarenkou jim trvale hrozně dlouho a následně ještě přes II.skupinu... 8 týmů je zkrátka málo a těch kvalitních týmů se tam plácá víc viz. Ukrajina nebo Britky.
Reagovat
skott
myslím tím 8 týmů v I.skupině
Reagovat
EllNino
pokud bude získávat WC tak proč ne, je opravdu dobrá, jsem na ni zvědav :)
Reagovat
Frick
Její situace je skutečně nedobrá. ještě jí čeká obhajoba 198 bodů z Prahy a už nyní hupla na 112. místo...

Ještě, že do TOP 100 se vrátila Týna...
Reagovat
Frick
Zejtra už vyhraješ. Neni už se na co vymlouvat.
Reagovat
gigin
bude aj dobrá hospodyňka. Dobrá partia.

https://www.instagram.com/p/BDyjKALRPmK/
Reagovat
Frick
Hlavně aby jí starej Strejc neučil dělat jeho "dobrůtky"....
Reagovat
gigin
Reagovat
smazaný uživatel
Ty peču občas taky, pivní :D
Reagovat
Frick
Chtěl bych moc ještě vidět u ní nějaký úspěch. Sice na WTA se nedařilo, ale SF na 100k + F na 75k jsou slušné bodové zápisy, zhruba +/- na úrovni ČF na INTu.

Tak třeba ta antuka bude pro ni o fous lepší.

Jen tedy nevim nevim, co se týče WCMD na JTB PO....
Reagovat
tommr
budeme se asi muset smířit s tím, že se pomalu ale jistě blíží konec tenisový kariéry Kláry Koukalový. Podobně to vypadá i s Petrou Cetkovskou a Renatou Voráčovou ... :(
Reagovat
Frick
Tak Petra je sec jenom o ty tři roky mladší.
Reagovat
EllNino
no ale vzhledem k zraněním je to skoro stejný
Reagovat
Frick
+ Hradecká, Strýcová....

Šafi snad ještě vydrží chvíli. Věřim, že po týhle sezóně bude hrát určitě ještě dva roky - 2017/2018
Reagovat
tommr
Lucka Hradecká může hrát debla ještě řadu let a Bára Strýcová ted dokonce prožívá nejlepší období v kariéře. Tyhle dvě rozhodně končit nemusí ...
Reagovat
Frick
A ta achilovka taky nějak nezlobí...
Reagovat
Frick
Hlavně aby WADA jí nezatrhla analgetika.
Reagovat
EllNino
achillovka se prej dost zlepšila
Reagovat
FulnekUltras
klepeme radši ještě na dřevo... ;)
Reagovat
Frick
No, tak ještě že se do ní nenechala šťourat. To už by taky mohla čekat malýho Krause. :-D
Reagovat
skott
Danka Hantuchová i Koukalová obě táhnou sérii devíti porážek v řadě v 1.kolech WTA, a dokonce od toho samého datumu 22. července minulého roku. Danka tehdy prohrála v osmifinále Istanbulu, Koukalová ve stejném kole Bad Gasteinu.
Reagovat
gigin
Viděls tu Ostapenku, nebo to nebylo na kamerách vůbec? Díky.
Reagovat
skott
nn, neviděl jsem to, britský eurosport to nedával, ale na steramu to asi bylo, vidím tam napsaný i zápasy z vedlejšího kurtu.
Reagovat
gigin
Jas, děkuju :) Viděl to někdo?
Reagovat
Davor1
Kláru ešte chápem, že to ešte skúša, tá nemá príliš čo stratiť. Ale Daniele sa čudujem, ona má dávno zarobené a obiehanie ITF a kvalifikácii je trochu pod jej úroveň, posledné 3 roky už z toho tenisu nič nemá a akurát si kazí reputáciu a meno, že už nestíha je dávno jasné a sama to vie, tak nechápem, načo toľko čaká. Nejakú dôstojnú rozlúčku už asi prepásla, ale čím ďalej to bude odkladať, tým to bude horšie :/
Reagovat
skott
Když občas čtu rozhovory s ní, tak ona právě stále věří, že je schopná se vrátit do širší špičky (alepoň podle svých slov). I když měla slabší sezony, tak pokaždé tam byl aspoň nějaký záblesk (buď grandslamový výsledek nebo menší titul), ale teď už opravdu posledních 12 měsíců je to těžká bída. Opravdu až nedůstojná jejího jména:/
Možná by mohla zkusit čtyřhru na plnej úvazek, pokud se jí opravdu nechce končit. Obrovská škoda, že tomu s Martinou nedaly delší dobu, když ta hledala po návratu spoluhráčku.
Reagovat
Frick
Loni vyhrála INT v Thajsku...
Reagovat
Dobry-den
Ta ukončí kariéru ještě před Kvytovou to vypadá :-(
Reagovat
skott
starší tenistky na ukruhu než je Koukalová spočítáš dost možná na prstech jedné ruky, tak to není takové překvapení:)
Reagovat
vrabejka
To závisí na jejich úspěších. Jestli vyhraje tuto sezónu nějaký turnaj skončí až ve 29. Pokud bude hrát stále tak strašně bez zájmu a nového trenéra za 2 sezóny se rozloučí s kariérou jako vyhasla šampionka.
Reagovat
Dobry-den
Kvytová končí nejpozdějc letos po kolapsu ve Wymbledonu a na Olympyjádě
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist