Koukalová znovu nedosáhla na čtvrtfinále, končí s "kanárem"

5. 3. 2015, 16:19
Aktuality 10
Klára Koukalová si ani v Kuala Lumpur nepřipsala dvě výhry na jednom turnaji, na což čeká už od loňského června. Česká tenistka se dnes rozloučila se singlovou soutěží porážkou 6-7 0-6 z rakety Němky Witthöftové.
Klára Koukalová

Klára Koukalová si sice v Kuala Lumpur připsala druhou letošní výhru, ale své čekání na čtvrtfinále na okruhu WTA neukončila. Postarala se o to o třináct let mladší Carina Witthöftová, s níž česká tenistka svedla vyrovnanou bitvu jen v první sadě.

Koukalová odstartovala své dnešní utkání špatně, přišla hned o úvodní servis a za stavu 2-5 se zdálo, že první sada je pro ni ztracená. Aktuálně až 92. hráčka světa se nevzdala - při podání své soupeřky odvrátila setbol, při vlastním servisu pak ještě dva a po dalším brejku měla za stavu 6-5 šanci set dopodávat. Tentokrát však sama ztratila podání a následnou zkrácenou hru ztratila poměrem 3-7.

Ve druhém setu už česká tenistka nekladla Němce příliš odpor. Koukalová si neudržela ani jednou podání, za půl hodiny dostala "kanára" a prohrála tak svůj letošní sedmý zápas z devíti.

O své první semifinále na okruhu WTA si Witthöftová zahraje s největší favoritkou turnaje Caroline Wozniackou. Bývalá světová jednička v dnešním duelu s Číňankou Lin Zhu ani jednou neztratila servis a zvítězila přesvědčivě 6-4 6-1.

Výsledky - Kuala Lumpur (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Witthöftová (Něm.) - Koukalová (5-ČR) 7:6 (7:3), 6:0
Wozniacká (1-Dán.) - Zhu (Čína) 6:4, 6:1
Hsieh (Tchaj-wan) - Egučiová (Jap.) 6:3, 3:6, 6:0
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
baggik
Kdyby nebyla hloupá a nevracela se k dívčímu jménu, tak se jí to nestane. Jo kdo chce kam...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že nevydržela do druhého setu.
Připadá mi to, že se po nezdaru v TB "zasekla".
Potřebovala by se dostat víc do pohody, víc si věřit.
Takhle bohužel hraje hluboko pod svými možnostmi.
Reagovat
mikimaus321
to musí být nervy KLÁRU trénovet
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že v Praze to Klára ukončí. Už je hodně za zenitem a měla by s tím letos seknout
Reagovat
EllNino
hodně za zenitem ? ...a co Pennetta, Lucic, Schiavone, Date, Venus, Serena ? ...Klára ještě hrát bude :)
Reagovat
Davor1
Za zenitom už sú ale aj Schiavone, Date či Venus, rozhodne už nehrajú tenis ako v svojich najlepších rokoch, aj keď to zatiaľ stačí na celkom solídne umiestnenia :-))
Klára ale už musí zabrať, ak chce ešte pokračovať, lebo o chvíľu vypadne zo stovky a hrávať kvalifikácie aj na malé turnaje asi nie je to, po čom túži...
Reagovat
EllNino
hrála je většinu své kariery, nikdy to nebyla hráčka velkých turnajů, na těch okurkách by právě mohla ještě třeba urvat nějakej titul ...:)
Reagovat
Frick
Předloni touto dobou v TOP 20, loni touto dobou v TOP 30. Já bych jí ještě neodepisoval.
Reagovat
PH94
Zápas jsem viděl do stavu 6-5 a pak přijdu a 6-7 0-6...určitě zase typicky odfláknutý 2. set...říkám to nerad, ale Klára už nemá v top 100 co pohledávat..
Reagovat
smazaný uživatel
Caro zatím hrála proti dvěma Číňankám ze druhé stovky, se kterými neměla žádné větší problémy... Její zítřejší zápas asi spíš neuvidím, i když bych byl zvědavý i na Carinu, která vypadá sympaticky. :)

Akorát mi není jasné, proč Donna Vekic na tomto turnaji neobhajuje titul (i když loni se to hrálo až v dubnu)... Ale zase aspoň dostala divokou kartu do hlavní soutěže v Indian Wells. :)
https://www.facebook.com/donnavekic/photos/a.135140089890959.28464.135137986557836/819993604738934/?type=1&permPage=1
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist