Kr. Plíšková letos podruhé přehrála Vinciovou a v Bielu si zahraje o čtvrtfinále

10. 4. 2017, 15:24
Aktuality 50
WTA BIEL - Kristýna Plíšková si na turnaji WTA International ve švýcarském Bielu zahraje o čtvrtfinále. Česká tenistka si letos již podruhé poradila s nepříjemným stylem Roberty Vinciové. Čtvrtou nasazenou v prvním kole přehrála dvakrát 6-4. Ve druhém kole narazí na lepší z dvojice Donna Vekičová - Sorana Cirsteaová.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková letos zatím střídá lepší výsledky s těmi horšími. Letošní sezonu zahájila čtvrtfinálovou účastí v Shenzhenu, na Australian Open došla premiérově do třetího kola a v Indian Wells rovněž vyhrála dva zápasy. Naopak úvodní vystoupení nezvládla v Hobartu a na poslední akci v Miami.

Na právě probíhajícím podniku WTA International ve švýcarském Bielu zatím navazuje na formu, která ji provázela v kalifornském Indian Wells, kde smetla Bethanii Mattekovou-Sandsovou i Darju Kasatkinovou a ve třetím kole nevyužila mečbol proti Dominice Cibulkové.

Statistiky zápasu
Vinciová - Plíšková
6 esa 10
2 dvojchyby 4
58% 1. podání do kurtu 64%
67% úsp. po 1. podání 77%
62% úsp. po 2. podání 54%
20 vítězné míče 29
6 nevynucené chyby 9
0/1 brejkboly 2/5
čas 1:13

Pětadvacetiletá Češka dnes předvedla velmi dobrý tenis proti Robertě Vinciové, s níž se utkala letos již podruhé. S Italkou svedla třísetovou bitvu v polovině únoru v Dubaji.

Druhé letošní a celkově třetí vzájemné měření sil sice nenabídlo v prvním setu žádné drama, nicméně se v úvodních 37 minutách jednalo o kvalitní výkon z obou stran. Plíšková si vcelku suverénně držela servis a o zisku úvodního dějství rozhodla jediným brejkem ze sedmého gamu, v němž využila celkově čtvrtý brejkbol.

Rodačka z Loun byla ve výměnách jistější i aktivnější (14 vítězných míčů) a vyrobila jen dvě nevynucené chyby, výborně si pomáhala kvalitním servisem a na českou tenistku neplatil ani jedovatý čop Italky, jež zaznamenala 10 winnerů a čtyři nevynucené chyby.

Rovněž ve druhé sadě byla lepší hráčkou na kurtu Plíšková. Ačkoli o něco více chybovala, nastřílela dalších 15 vítězných míčů a ve třetí hře Vinciovou podruhé v utkání brejkla, tentokrát čistou hrou. V osmém gamu čelila vůbec prvnímu brejkbolu, který odvrátila. Náskok brejku si nakonec udržela až do konce zápasu.

Vinciovou tak letos přehrála i podruhé. Na další soupeřku si bude muset ještě počkat. O čtvrtfinále si zahraje s Donnou Vekičovou z Chorvatska, nebo rumunskou tenistkou Soranou Cirsteaovou.

• WTA INTERNATIONAL BIEL •
Švýcarsko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (10. 4. 2017)
Dvouhra - 1. kolo
Kr. Plíšková (ČR) - Vinciová (4-It.) 6-4 6-4
Barthelová (Něm.) - Čepelová (SR) 6-3 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

50
Přidat komentář
r176
Týno a ten proměněný MP byla lahoda.Týna na síti a Vinci prohazuje dokonce liftovaným bekendem no super
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tennis-arena.cz/hlavackovou-opustila-partacka-nahradi-ji-babosova-17228cz/

Takže další rozpadlý pár po Báře...
Reagovat
tommr
je to strašná škoda, protože měly dobrý výsledky a sezónu měly krásně rozehranou. Andrea ted bude s Babosovou muset začít od nuly ... :(
Reagovat
blixa
To jsou ty nezřízené singlové ambice Šuhajky. Nu což, kdo chce kam ... Ale škoda to je.
Reagovat
VlS
Škoda, měly to rozehrané skvěle.
Reagovat
EllNino
Završila svůj první turnaj po zranění titulem z Itálie, porazila ve finále Kathinku von Deichman 6:4 7:5 a rozhodně se vrátila v úspěšném gardu :))

Tento týden na stejném místě pokračuje už 4. turnaj, Petra se v 1. kole utká s Danielou :)
Nasazenou jedničkou je neustále laborující Kulichkova ...
Osmičkou turnaje je Kája Muchová a šestku má Bára Krejčíková, tak uvidíme ...
Reagovat
smazaný uživatel
Achjo, Petra má obrovskej potenciál, mohla být úplně někde jinde a né se pachtit v tejhle pralesní lize. Na její tenis se pěkně dívá a má dost šikovnou ruku. Rozhodně by měla být výš
Reagovat
VlS
https://youtu.be/a-FLVbXvmJ4
Reagovat
Fandina
hezky, Andrejka je šikovná.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to moc zajímavý, člověk si ani neuvědomí jak to mají tenisté s tím cestováním náročné.
Reagovat
Frick
Upřímně jsem si myslel, že z Mnichova už pojede do Plzně autem. Je to asi 250 km po dálnicích. Než zase přestupovat a pak stejně je to do Pils další hodina z Ruzyně.

Nicméně je fakt že by byl problém s károu. Těžko by si jí nechávala měsíc na parkovišti v Mnichově.
Reagovat
Fandina
Z Plzně do Mnichova je to tři hodiny z Prahy jedna. Takže není co řešit. Jinak auto tam říká, že má z půjčovny a to by neměl být problém, půjčit si auto v Mnichově, jsou takové půjčovny, kde si ho půjčíš v jednom městě a necháš ho úplně v jiném.
Reagovat
FulnekUltras
Už aby se slečna sládková oháněla v nějaké tv na plný úvazek - jako zasvěcená reportérka bude za dané situace větším přínosem. ;)
Reagovat
blixa
Proč by se, ty zkroucenej mozku, měla ohánět něčím jiným než raketou, když patří k nejlepším světovým deblistkám ? Že ty sis zase nevzal prášky, viď ?
Reagovat
FulnekUltras
Ale jo, imitovat na saku umí slušně... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=9Jwi0QttZik
Reagovat
blixa
No ty zase dost slušně imituješ že umíš číst a psát ....
Reagovat
Frick
A taky teda - i skoro bych si myslel, že bude častějc jezdit za tim svym Italem, pokud jsou pořád spolu. Ty asi fakt spolu musej trávit hrozně málo času.
Reagovat
VlS
Do pr..., ty nemůžeš žádnou nechat na pokoji? Proč se furt musíš někomu vrtat v soukromí? Co je ti krucinál do toho, jestli jezdí, nebo nejezdí za Italem? Fakt, jsi mor tohohle portálu.
Reagovat
blixa
Těžký. Ten blb žádný "soukromí" nemá, tak si to kompenzuje tím že se reje v soukromí druhých. Proč se ten blb musel začít zajímat zrovna o tenis :(((
Reagovat
Frick
Samy to sevírujou. Třeba zrovna nejnovější post Andrejky na IG. Že by děcko Jany? https://www.instagram.com/andreahlavackova/

Každopádně nevim, zda tohle nepatří do alba než na profil, co sleduje 25 400 lidí.
Reagovat
Frick
Tak já nevim, Andrejka mluví u Šípa/Krause, že má Itala atp., pak dá po čase na sítě, že se zasnoubila. Tak co, to člověk fakt pak nemůže napsat (v kontextu zpráv i neustálým cestování), že se asi moc neviděj? Už taky neblázni.

Nebo v případě Káji - to bylo místy řečí na Hrdličku.
Reagovat
VlS
No, ode mě jich teda moc nebylo, ale ty furt do soukromí strkáš frňák. Tak když o sobě něco napíšou, je to jejich věc, ale žádnej důvod se v tom rochnit.
Reagovat
smazaný uživatel
Lejnoidní nick Frick myslí?
Reagovat
lars
20/6 - 29/9
obe hracky mely vic 3x W nez UE
Odhaduji , ze k tomu dochazi malo casto
Reagovat
lars
20/6 - 29/9
obe hracky mely vic 3x W nez UE
Odhaduji , ze k tomu dochazi malo casto
Reagovat
VlS
Ono v tom spíš bude subjektivita hodnocení. Co je winner je jasný, jakej je rozdíl mezi forced a unforced fault, to je hóóóódně subjektivní hodnocení. Víc vypovídající by byl celkovej počet chyb bez tohohle subjektivního hodnocení.
Reagovat
janek_da
to je jasne. Já dělám UE a soupeř FE
Reagovat
VlS
v MD, ale ten los v MD teda děs. Maruška podle mě nemá prostě šanci na Barču. A Markéta proti Alizé - to by Alizé musela zas jednou mít svůj den blbec. I když teda Pauline nebo Prdelka by taky nebyla zrovna výhra.
Reagovat
blixa
Pauline by byla asi nejtěžší, ale prdelka moje neměla letos moc ostrostřeleckých dnů, tam by šance byla.
Reagovat
VlS
No, Prdelka má silnou schopnost se porazit sama, ale zas takovou střelbu holky nejspíš nezažily ani při nočních můrách, víme, jak to od ní lítá.
Reagovat
brixner
Hele, Blixa a kdo je vlastně ta prdelka? Kong? :-)))))
Reagovat
blixa
Serena a "prdelka" jo ? :D :D To by rozhodně nemohla být zdrobnělina :D :D Prdelka moje je Camila Giorgi, největší pistolnice na okruhu ! ;-)
Reagovat
Hector21
twl ta je tak mezi dva chleby a prej pistolnice...
Reagovat
blixa
??? Od kdy musí bejt pistolník kulturista ? Viděl si ji vůbec někdy hrát ?
Reagovat
Hector21
viděl a to dokonce na vlastní oko....

a kdykoliv jsem jí viděl, tak jí byl kurt malej a síť moc velká...
pistolnice musí mít krapet lepší mušku...
Reagovat
blixa
Někdy má, někdy nemá. V posledním čase spíš nemá. Ale to neznamená, že by zbaběle začala pinkat. Pořád je to pistolnice. ;-) Pistolnictví je stav duše, to s nějakou momentální úspěšností či neúspěšností nesouvisí.
Reagovat
VlS
Tak se od ní nech párkrát trefit
Reagovat
mahycek
Federer - Murray dnes ve 20 hod. na Eurosportu.
Reagovat
dadaft
šlo to dobře, až jsem čuměl.
gratulace.
Reagovat
blixa
Jo, překvapivě dobře. Takový zápas, kdy skore není nějak výrazné ale myslím, že Bobina neměla za celý zápas pocit, že by ho snad mohla vyhrát.
Reagovat
VlS
Dobře ty Tyndo
Reagovat
vendulkabendulka
Klidně mu vykej, Vyndo :D
Reagovat
VlS
Tynda je Kris Plíšková Vendulko, jestli to nevíš. Takhle jí říkala její první tenisová trenérka. Říkají ji tak i rodiče. Zřejmě si tak jako batole začala říkat sama.
Reagovat
Fandina
Týna dobře, stejně tak jako na Karolíně mě na nich byví, že jsou takové klidné při hře i při úderech, jako by si ty údery v ruce čechraly, než je pak někam pošlou. Nádhera se dívat. Krásný švih. Gratulka k výhře nad Vinci. Super!!!
Reagovat
Fandina
baví
Reagovat
vendulkabendulka
Naprosto přesně. U málokteré hráčky si běžné "jednoduché" údery vychutnávám jak u Týny. Strašně dobrý základ maj obě holky.
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/BSrX-7qlIa8/

Nedivil bych se.
Reagovat
tommr
příjemně překvapila a dokázala si poradit s nepříjemnou soupeřkou. Je zajímavý, že Kristýna je vedle Petry Kvitový jediná Češka, která má s Vinciovou aktivní bilanci ... :)
Hratelný je i další kolo a když se bude dařit tak je na obzoru český derby s Markétou Vondroušovou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
??? Co ten smajlík? :-D
Reagovat
Frick
K losu jsem vzhlížel s optimismem a byl to optimismus oprávněný :o) Navíc s tím bonusem, že šlo o nasazenou čtyřku, takže pavouk bude nyní o něco snažší
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist