Kr. Plíšková na Mallorce končí ve čtvrtfinále

23. 6. 2017, 13:42
Aktuality 6
WTA MALLORCA - Kristýna Plíšková nestačila ve čtvrtfinále turnaje WTA International na Mallorce na talentovanou CiCi Bellisovou, která podala fantastický výkon a zaslouženě zvítězila 6-3 6-2. Američanka ve svém premiérovém semifinále na okruhu WTA Tour vyzve vítězku německého derby Sabine Lisická - Julia Görgesová.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková na posledních dvou turnajích ztratila vedení 1-0 na sety a jak na French Open, tak minulý týden při svém prvním letošním vystoupení na trávě v 's-Hertogenboschi skončila v prvním kole.

Na právě probíhající akci WTA International na Mallorce ale už nezaváhala. Proti osmé nasazené Timee Babosové sice druhou sadu ztratila, nicméně tentokrát si pro vítězství ve třech setech došla a přerušila sérii tří porážek. Ve druhém kole po měsíci zvítězila ve dvou setech, když porazila italskou veteránku Francescu Schiavoneovou.

Statistiky zápasu
Bellisová - Plíšková
3 esa 8
3 dvojchyby 1
54% 1. podání do kurtu 62%
89% úsp. po 1. podání 68%
48% úsp. po 2. podání 22%
26 vítězné míče 21
6 nevynucené chyby 17
4/8 brejkboly 1/4
čas 1:02

V dnešním čtvrtfinalovém souboji s CiCi Bellisovou ovšem tahala od začátku do konce za kratší konec. Američanka při své premiéře na největším ostrově Španělska vyřadila Carlu Suárezovou, Monu Barthelovou a dnes potvrdila, že se zlepšuje zápas od zápasu.

Pětadvacetiletá Češka si ve čtvrtém gamu dokázala vzít zpět první ztracený servis, v šesté hře ovšem přišla o podání znovu a manko brejku tentokrát nesmazala.

Ve druhé sadě měla Plíšková možnost jít poprvé v utkání do výhody brejku. Američanka ale obě šance české hráčky zlikvidovala a od stavu 1-2 vyhrála pět gamů v řadě.

Aktuálně 46. hráčka světa Plíšková se dnes trápila zejména na servisu. Po druhém podání uhrála pouhých pět fiftýnů z 23 odehraných. Nepomohlo jí ani osm es. Naopak Bellisová podala takřka bezchybný výkon.

Osmnáctiletá Bellisová si tak poprvé v kariéře zahraje semifinále na okruhu WTA Tour. V něm ji čeká vítězka německého derby Julia Görgesová, jež přehrála po zranění se vracející Sabinu Lisickou.

Obhájkyně titulu Caroline Garciaová dnešní dohrávku druhého kola zvládla a po výhře nad slovenskou kvalifikantkou Janou Čepelovou postoupila do čtvrtfinále, v němž ji dnes ve večerních hodinách poradila s Italkou Robertou Vinciovou.

Poslední semifinalistkou se stala nasazená dvojka Anastasia Sevastovová, která vyřadila přemožitelku Azarenkové Chorvatku Anu Konjuhovou.

• WTA INTERNATIONAL MALLORCA •
Španělsko, tráva, 250.000 dolarů
páteční výsledky (23. 6. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Garciaová (3-Fr.) - Čepelová (SR) 6-3 6-7(5) 6-3
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bellisová (USA) - Kr. Plíšková (ČR) 6-3 6-2
Sevastovová (2-Lot.) - Konjuhová (7-Chorv.) 7-5 1-6 7-6(5)
Garciaová (3-Fr.) - Vinciová (6-It.) 6-2 7-6(8)
Görgesová - Lisická (obě Něm.) 6-2 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Paráda! Jenom škoda, že se ten zápas hrál pro mě v nejhorší možný čas... Pustil jsem si aspoň nejlepší výměny na Twitteru. Plíšková zkoušela na CiCi všechno možný, ale CiCi byla schopná zahrát i zázračné údery jako třeba tenhle... :)
https://twitter.com/WTA/status/878210166981763073

CiCi první turnaj na trávě mezi dospělými a hned první semifinále na turnaji WTA! Porazit se dá určitě i Goerges, přestože je na Mallorce zatím taky suverénní. Bohužel to ale zase neuvidím, protože celý víkend jsem na basketu...
Reagovat
Frick
Na trávě by člověk čekal více než jen ČF na INTu... :-/
Reagovat
EllNino
je jednoduché vyhrávat Fukuoku a travnatá ITFka ... na WTA už je to přece jen jiný level
Reagovat
Frick
Předhazovat dva roky starej turnaj je zcela laciný.
Reagovat
EllNino
proč ? je vidět, že s tou trávou to nebude tak horký, musí se tam hodně do kolen a když nejde servis ...
Reagovat
VlS
Hlavně, když se nevyužívají fyzický dispozice. Má figuru na bombení a pinká. Nejsou s Jířou příbuzní?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist