Kr. Plíšková prohrála i šestý letošní zápas v hlavní soutěži, v Bělehradu podlehla Dodinové

16. 5. 2021, 22:02
Aktuality 16
WTA BĚLEHRAD - Kristýna Plíšková se po dvou měsících vrátila na kurty, ale ani na 6. pokus si nepřipsala první letošní výhru v hlavní soutěži. V Bělehradu, kde se po půl roce představila na antuce, prohrála 3-6 5-7 s Francouzkou Oceane Dodinovou.
Kristýna Plíšková (© AFP)

Kristýna Plíšková letos vyhrála pouze tři zápasy, všechny na přelomu února a března v kvalifikaci turnaje v Dauhá. Všech šest startů v hlavní soutěži podniků WTA ro ni skončilo hned po úvodním vystoupení. 

Dnes v Bělehradu, kde se představila poprvé od konce března, nestačila na Oceane Dodinovou. Devětadvacetiletá Češka v prvním antukovém zápase od loňského French Open podlehla o pět let mladší Francouzce 3-6 5-7 a v šestém vzájemném duelu už počtvrté neuspěla.

Plíšková od loňského srpna, kdy na domácím antukovém turnaji WTA v Praze postoupila do semifinále, prohrála už 10 z 11 zápasů v hlavní soutěži turnajů WTA. Jedinou výhru mezitím zaznamenala na konci září na French Open proti Slovence Viktórii Kužmové. 

Poslední tři porážky aktuálně 89. hráčka světa navíc utrpěla se soupeřkami mimo elitní stovku světového žebříčku. Před Dodinovou (115. v WTA) nestačila ani na Britku Katie Boulterovou (319.) a krajanku Terezu Martincovou (125.). 

Právě Martincová je druhou českou zástupkyní na historicky prvním turnaji WTA v srbské metropoli. V pondělí se proti maďarské kvalifikantce Rece-Luce Janiové (h2h 3-1) pokusí utnout sérii čtyř porážek. 

Formu dnes potvrdila Paula Badosaoavá. Španělka, která své dva předchozí antukové turnaje v Charlestonu a Madridu proměnila v semifinále, si poradila 6-2 6-3 s Němkou Andreou Petkovicovou. Ve druhém kole ji vyzve Rumunka Mihaela Buzarnescuová.

Nejvýše nasazenými jsou v Bělehradu Ruska Anastasia Pavljučenkovová a Kazaška Julia Putincevová.

• WTA 250 BĚLEHRAD •
Srbsko, antuka , 235.080 dolarů
nedělní výsledky (16. 05. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Dodinová (Fr.) - Kr. Plíšková (ČR) 6-3 7-5
Badosaová (4-Šp.) - Petkovicová (Něm.) 6-2 6-3
Podoroská (5-Arg.) - Babosová (Maď.) 6-2 4-6 6-3
Buzarnescuová (Rum.) - Tigová (Rum.) 4-6 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Fransoas
Bohužel ani ségra Karolíny nevyhrála.Pro změnu se více trápí Kristýna.Přípravný turnaj před RG nepomáhá k nastartování formy.
Reagovat
sojka1
Tynda se po urazu vetrakem tak nejak "trapi" furt... :-(
Reagovat
Alien
Vetrakem? Po jakým úrazu vetrakem?
Reagovat
smazaný uživatel
Jak dlouho sleduješ tenis,smile rok? Zkus Google.
Reagovat
Mony
Asi před 4 lety strčila při pauze zápasu v Soulu(?) prst do větráku a useklo ji to kus prstu.. Pak asi půl roku nehrala
Reagovat
Alien
Děkuji. Mě hlavně zmátl ten vetrak bez čárek a háčků.
Reagovat
sojka1
tak dlouho ze hry urcite nebyla, ale mam nejak zafixovane, ze docela jela a pak uz to nebylo nikdy ono.... samozrejme treba uplne normalne v tom veku proste dosahla sveho "maxima".... to je ale vzdycky osemetne, kdo ho zna, ze.... :-)) a jak nesleduju a nepamatuju si zebricek, mozna ani nemam pravdu, to je pocit...
Reagovat
tommr
jj tou dobou to vypadalo, že by přece jen ještě mohla začít hrát jako Karolína, ale po tom úrazu jako když utne ... smile
Reagovat
Nenela
Je to presne tak, ja jsem nad tim uz mockrat premyslela, jak takovahle vec muze znamenat zlom v kariere. Tenkrat Tyna vytrvale stoupala zebrickem, byla na 35. miste a od vetraku je to jen sesup, vecne trapeni, sem tam nejaka vyhra, ale proste... no.. nic moc.
Reagovat
paddy
chtělo by to asi znovu tam strčit ruku, už není co ztratit smile

teda kromě prstů smile
Reagovat
sojka1
je to skutecne zajimave a kdo Tyndu sleduje, tak ten vyrazny predel zaznamenal.... a zeleny mozek si tady muze krepcit jak chce, vubec mi neslo o zavaznost zraneni, ale o vykonnostni meznik. Mozna si ale jen nekoho nabrnkla tenkrat, kdyz mela chvilku oddech... :-))
Reagovat
makro99
je to neuvěřitelný, takovej symbolickej předěl v kariéře.. kdyby to bylo nějaký vážný zranění, ale víceméně banalita.. navíc do měsíce byla zpátky a na US open hýřila sebevědomím a vtipy na dané téma...
Reagovat
makro99
Nejlíp vypadala loni v lednu v Shenzenu, slavnou výhru nad Sabalenkou dokázala potvrdit i ve čtvrtfinále.. pak přišel Hobart, v 1. kole nadějný obrat, ale ve druhém kole propadák s no name hráčkou a od té doby je to jedno velké trápení...
Reagovat
makro99
2 prsty a nehrála rok, minimálně..
Reagovat
EllNino
Nehrala jen par tydnu
Reagovat
FulnekUltras
tři prsty to byly - a větrák ČÍNSKÝ - to si zvlášť dobře zapamatujte - zmasírovanci mainstreamoví.... smile

https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/3849--bacha-vetrak-maji-ze-me-srandu-smeje-se-kristyna-pliskova?streamType=women
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist