Kr. Plíšková třetí finále nevybojovala. V Luganu utrpěla debakl se sedmnáctiletou Šwiatekovou

13. 4. 2019, 13:15
Aktuality 50
WTA LUGANO - Kristýna Plíšková si na antuce v Luganu zahrála po bezmála dvou letech v semifinále turnaje WTA, své celkově třetí finále ale vybojovat nedokázala. Možná i vinou únavy ze včerejší čtvrtfinálové bitvy uhrála s teprve sedmnáctiletou Igou Šwiatekovou jediný game a nejpovedenější turnaj sezony pro ni skončil debaklem.Talentovaná Polka se ve svém prvním finále utká se Slovinkou Polonou Hercogovou.
Kr. Plíšková (© j48tennis.net)

Kristýna Plíšková v Luganu startovala na desátém letošním turnaji a poprvé dokázala vyhrát tři zápasy po sobě, když si poradila s domácí Ylenou In-Albonovou, Němkou Antonií Lottnerovou a ve včerejším čtvrtfinále i s bývalou světovou dvojkou a dvojnásobnou grandslamovou vítězkou Ruskou Světlanou Kuzněcovovou. 

Jenže ke svému celkově třetímu semifinále na okruhu WTA a prvnímu po takřka dvou letech nastoupila už necelých 17 hodin po náročné čtvrtfinálové bitvě a vůbec ho nezvládla. Sedmadvacetiletá Češka nestačila na skvěle hrající o deset let mladší polku Igu Šwiatekovou a za pouhých 51 minut hry prohrála 0-6 1-6.

Plíšková v první setu dostala 'kanára' a jediný game uhrála až za stavu 0-6 a 0-3. Pak sice měla dva brejkboly a svitla naděje, že se dokáže vrátit do zápasu, pestře a rychle hrající nezkušená Polka ale nakonec během zápasu odvrátila všech sedm brejkbolů a českou tenistku z kurtu vyprovodila s výpraskem.


Plíšková tak marně usilovala o své třetí finále na okruhu WTA. Dosud jediný titul slavila před třemi lety na tvrdém povrchu v uzbeckém Taškentu. Výkony v prvních třech duelech a postup do semifinále však lounské rodačce zajistil alespoň návrat do Top 100, posunout by se měla nejhůře na 89. příčku. Příští víkend by měla startovat v kvalifikaci turnaje WTA Premier ve Stuttgartu. 

Velká naděje polského tenisu Šwiateková hraje na turnaji WTA teprve potřetí v kariéře. Zatím vždy prošla alespoň do druhého kola, ve Švýcarsku své maximum dokonce už potřetí vylepšila a má jistotu, že se stane druhou nejmladší hráčkou v elitní stovce světového žebříčku po Američance Amandině Anisimovové.

"Cítím se skvěle. Jsem docela překvapená, že jsem ve finále, protože je to můj první turnaj, který jsem začínala přímo v hlavní soutěži. Jsem opravdu ráda, že se mi to povedlo," radovala se Šwiateková. "Věřím sama sobě a doufám, že zítra to bude skvělý zápas," těší se na největší zápas kariéry vítězka loňského Wimbledonu juniorek.

O titul si Šwiateková zahraje v neděli proti Poloně Hercogové. Osmadvacetiletá Slovinka v semifinále porazila 6-3 7-5 Francouzku Fionu Ferrovou a pošesté v kariéře a opět na antuce postoupila do finále turnaje WTA. Tituly slavila dosud jen ve švédském Bastadu, kde triumfovala v letech 2011 a 2012.

• WTA INTERNATIONAL LUGANO •
Švýcarsko, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (13. 04. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Swiateková (Pol.) - Kr. Plíšková (ČR) 6-0 6-1
Hercogová (Slovin.) - Ferrová (Fr.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

50
Přidat komentář
smazaný uživatel
no fuj...
To je jako by Němci napsali Zabloudyl.
Reagovat
EllNino
Tara Moore nakonec ty dva kanary tenhle tejden opravdu schytala :)) Ale az v semifinále s Harriet Dart .. 6:3 0:6 0:6
Reagovat
smazaný uživatel
Astra si po ztrátě podání zavolala trenérku. Lara pomohla dvěma dvojchybami k rebrejku a další servis zakončila dvojchybou při soupeřčině setbolu.
Astra útočnější: 6 es, 18 winnerů (16 UE), Lara 3:14.
Reagovat
smazaný uživatel
2. set zkušeně - jako stará harcovnice...
Reagovat
sojka1
no, jako stara harcovnice mi spis prisla Arruabarrena, vracecka, nastaveni rakety a cekani na chybu plasana.. ani to neni snadne, samozrejme, obcas se take blyskla trefenym ruzkem, ale jinak pekna nuda. Sharma tam letala jako smrst, konecne zase nekdo s odvahou na servis-volej.. a ten servis je ke vsemu uzasny. Agresivita si sice vyzadala i obeti, bomby letaly az do tribun, ale konecne nevsedni zazitek.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak harcovníci byli určeni právě k rychlým výpadům :-)
http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=harcovn%C3%ADk&ref=harcovnice
Navíc jako stará, protože je na okruhu WTA nováček.
Pro mě je Astra objevem tohoto týdne (kdo prohrál ve finále mixu si fakt nepamatuju :-D ). Před turnajem jsem koukal, s kým hraje Shelby a říkal jsem si, že to je dobrý los - nějaká no name z 2. stovky... Zatím jsem o ní neslyšel. Pořádně hraje 3. rokem, před tím studovala? Budu ji sledovat dál. Na finále proti Amandě jsem zvědavý.
Reagovat
Alien
Komu říkají Astra?
Reagovat
smazaný uživatel
Hráčce, která se tak jmenuje...
Reagovat
dadaft
Amanda měla na mále.
po prohraném prvním setu si ve druhém dominantně držela servis, ale nebyla schopná využít žádnou z mnoha brejkbolových šancí a že jich bylo........ nakonec musela do tajbrejku, který vyhrála a pak už byla lepší.

finále v bogotském pekle, to je bomba, ovšem jsou tu nějaké problémky s kolenem a stehnem.
Reagovat
Pavol
Takže šelma Sharma zvíťazí ?!
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.instagram.com/p/BwM_z9bFXMl/
Reagovat
freeteepek
by při zápasech měla přestat myslet. A půjde to líp:-)
Reagovat
Jan
Teta Šafi: https://www.super.cz/631092-safarova-se-vyjadrila-k-rozvodu-plekance-co-by-asi-na-tato-slova-rekla-lucie-vondrackova.html
Reagovat
George_Renel
Nevadí mi ani tak moc že Kristýna prohrála, ale vadí mi, že se na to Polka ani moc nenadřela a nemusela předvést nic extra.
Reagovat
Alien
Myslím si, že i přes dnešní malé zaškobrtnutí odehrála Týnda skvělý turnaj a její výkony z tohoto týdne jsou do budoucna bezesporu velkým příslibem. Výhry nad hráčkami jako jsou In-Albon, Lottner a zvláště pak Kuznětsov, jsou toho jasným důkazem a že se Týnda opět dostává do výtečné formy je nezpochybnitelné. Je vidět, že antuka Týnce sedí a to je před blížícím se French Open jen a jen dobře! Velká gratulace k semifinále.
Reagovat
dadaft
jo, SF je dobré, málokdo počítal, že přeleze 2K.
a třeba s Kuzmou fakt hrála celkem solidně...
Reagovat
smazaný uživatel
Swiatek - Danilovic - Potapova
Zajímavý sledovat ročník 2001.
Iga první z ročníku získala titul na ITF, Olga zase z WTA (ale spíš ji přibrzdil).
Stázka je z nich (zatím) nejvýš, ale jen s jedním titulem z ITF.
Reagovat
EllNino
A co Anisimova, taky 2001
Reagovat
dadaft
jj, Amanda se mi z nich zatím jeví nejnadějněji...
Reagovat
sojka1
mne se libila ta tkanicka, plasan, co porazila Saru... ale ted se divam, ze je proti nim uz starenka.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No teda, zapomněl jsem na nejmladší v top 100!
Reagovat
tommr
dneska předvedla žalostnej výkon. Po včerejším vynikajícím výkonu proti Kuzně jsem byl na dnešní zápas docela natěšenej, ale přišlo krutý vystřízlivění ... :(

Je paradoxní, že se Kristýna po Luganu opět usadí v první stovce i když dnešní zápas jasně demonstroval, že na špičku prostě nemá herně, fyzicky ani mentálně ...
Reagovat
makro99
no hlavně, že si ji včera pasoval na titul; takhle silný závěry z jednoho zápasu na kredibilitě zrovna nepřidají...
Reagovat
Grape
Paradoxní, že se vrátila do stovky po nejúspěšnějším turnaji nejméně za poslední rok? No to je fakt paradox... :D
Že se dnešní zápas nepovedl je věc druhá.
Reagovat
dadaft
celkem slušný nářez, Týna na tak rychlý tenis neměla nárok.
byla tam pasáž, kdy trochu přitlačila a Swiatek přestala mít tolik času, ale byla to bohužel jen krátká epizodní pasáž...

pokud jde o Igu, tak precizní výkon, do budoucna velká polská naděje s všestrannou hrou, jedině pořádná ranařina jí asi nebude chutnat -- ale pokud se bude hrát pomalejší tenis, je schopná si soupeřku dokonale vychutnat.
----- úderová ppestrost, přehled, fantastický pohyb.
Reagovat
sojka1
je sikovna, spis ale souhlasim s tommrem, ze tenhle zapas absolutne nebyl zadne meritko. A s tebou, ze by stacilo pritvrdit..
Reagovat
dadaft
viděl jsem i její mnohem těžší zápasy s Kužmovou a Lapko.
Reagovat
EllNino
Uvidi se za par let, teď je zbytečné cokoli predikovat, všeobecná nadšení tu většinou mají krátká trvání, holky se tam střídají jako ns běžícím pásu ... potenciál je, ale ten má kde kdo :)
Reagovat
dadaft
u kde koho v sedmnácti jsem neviděl dobíhat prasátka, hrát milimetrové forhendové kraťasy nebo takovou vhodnou volbu úderů,,,,,,,, ale pravda je, že se to ještě může zvrtnout na milion způsobů...
Reagovat
EllNino
Podobný tenis hraje třeba Dasha Kasatkina, dostala se s tím do top 10, ale prostě na spoustu holek to nestačí
Reagovat
sojka1
zapomnela jsem te pochvalit, jak ti v tehle misi vysla Tonicka... ty jsi tak chytry.. me netrklo ani, ze Bencic antuku nehraje... :-))
Reagovat
com
chytrej jak radio, to on je
Reagovat
dadaft
ale Darja nemá tak jedovatý forhend a bekhend
Reagovat
dadaft
navíc tata Igy je bývalý profík (tuším volejbal), doufám, že ji nenechá usmažit přehnanými nároky jako nechali přetáhnout třeba CC Bellis.
Reagovat
sojka1
tak ani nehelpl magicky stav 5:1 (pěd jedna).. ;-) :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Pohoda :-)
Reagovat
Ondra979
jj, rozhodne sympatictejsi vykon. Tyna na top tenis nema..ale asi ji to takhle staci
Reagovat
dadaft
tak ony se se segrou obě dvě mizerně hýbou, Karolína to zachraňuje fungujícím servisem a že ty svoje placky dost trefuje, Týně když něco odejde, tak je úplně marná a vyškolí ji i sedmnáctka...
Reagovat
dadaft
tak teď Iga doběhla prasátko těsně za síť a zahrála z něj nechytatelný křížný prohoz...... prostě neuvěřitelné.

Poláci se nemusí bát, že s Agou odešel polský ženský tenis...
Reagovat
tommr
z dnešního zápasu se nedá nic vyvozovat. I neskutečně mizerně hrající Kristýna měla 4 šance na brejk z toho šlo třikrát o dvojitej brejkbol ...
Reagovat
sojka1
Tynda ma prd FH, nepritlaci, nic... Klarka by mela rict, ze ji "micek umira na rakete".. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
"míček jí umírá na raketě" :-)
Reagovat
sojka1
to mam prave od Klarky z jineho zapasu, bozi.. :-)
Reagovat
Krisboy
Týna měla trochu slabší začátek, ale už to otáčí.
Reagovat
bIbec
tak tak, ale nevyšlo to. Chybělo trošku štěstíčka.
Reagovat
tommr
dneska chybělo úplně všechno ...
Reagovat
Krisboy
Tak nakonec to nedopadlo. Ale bylo to o fous.
Reagovat
dadaft
po katastrofálním setu přece jen zlepšení, přesně jak Klárka říkala, ale zatím to nestačí...
Reagovat
tommr
vzhledem k dosavadnímu průběhu zápasu vypadá titulek skoro jako výsměch ...
Reagovat
com
tak aspoň ze dva kanary to nebudou :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist