Kr. Plíšková v Luganu zdolala Kuzněcovovou a je po dvou letech v semifinále

12. 4. 2019, 20:18
Aktuality 33
WTA LUGANO - Kristýna Plíšková na antuce v Luganu otočila vývoj zápasu proti dvojnásobné grandslamové vítězce Rusce Světlaně Kuzněcovové a po dvou letech postoupila do semifinále turnaje WTA. V něm narazí na sedmnáctiletou Polku Igu Swiatekovou.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková v Luganu startuje na desátém letošním turnaji a poprvé dokázala vyhrát tři zápasy po sobě. Po domácí Yleně In-Albonové a Němce Antonii Lottnerové si dnes v prvním čtvrtfinále na podniku WTA od loňského května poradila i s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou

Sedmadvacetiletá Češka zdolala bývalou světovou dvojku a dvojnásobnou grandslamovou vítězku stejně jako v prvním vzájemném duelu ve Wimbledonu 2015 navzdory prohrané první sadě. Tentokrát nad Kuzněcovovou, která hrála na prvním turnaji po sedmiměsíční pauze zaviněné zraněním kolena, zdolala po více než dvou hodinách boje 4-6 6-3 7-5. 

V prvním setu se Plíšková trápila na servisu. Čelila deseti brejkbolům, tři z nich neodvrátila a tak ji ani dva rebrejky nezachránily. Pak však udržela podání osmkrát po sobě a rázem v rozhodujícím dějství vedla 4-2. Sice dovolila ruské soupeřce otočit na 4-5, ovšem v dalších třech gamech ztratila jen dva míčky a v náročný duel, který začínal při západu slunce a končil pod umělým osvětlením, dovedla k vítězství. 



Ve svém celkově třetím semifinále na okruhu WTA, které si zahrála naposledy v červenci 2017 na turnaji ITF v Olomouci a na okruhu WTA v něm byla naposledy v květnu 2017 v Praze (na obou turnajích nakonec prohrála ve finále), majitelka jednoho titulu Plíšková narazí na Igu Swiatekovou.

Sedmnáctiletá Polka dnes ve svém prvním čtvrtfinále na okruhu WTA přehrála 4-6 6-4 6-1 poslední nasazenou hráčku v pavouku Bělorusku Věru Lapkovou a zajistila si premiérový posun do Top 100. V té bude druhou nejmladší hráčkou po Američance Amandině Anisimovové.



O první místo ve finále se ve Švýcarsku utkají Francouzka Fiona Ferrová a Slovinka Polona Hercogová, jež je z kvarteta semifinalistek jedinou hráčkou aktuálně figurující v elitní stovce světového žebříčku.

• WTA INTERNATIONAL LUGANO •
Švýcarsko, antuka, 250.000 dolarů
páteční výsledky (12. 04. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kr. Plíšková (ČR) - Kuzněcovová (Rus.) 4-6 6-3 7-5
Swiateková (Pol.) - Lapková (8-Běl.) 4-6 6-4 6-1
Hercogová (Slovin.) - Kuděrmětovová (Rus.) 6-4 6-1
Ferrová (Fr.) - Vögeleová (Švýc.) 7-5 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
rybicka
Tedy to je fofr, Polka si s Týnou dělá co chce :-(
Reagovat
rybicka
Jediné pozitivum vidím, že se nebudu dlouho trápit sledováním toho "vraždění neviňátek"
Reagovat
dadaft
,,,,,,,,,,,,,,,, mnó, zatím je to teda drť, Tynda si ještě ani neškrtla...
Reagovat
smazaný uživatel
"Možná se Plíšková ještě rozběhá." :-)
Reagovat
com
tak ještě ji nikdo nerekl, ze se hraje
Reagovat
Mantra
Tak jsem je zkouknul včera všechny a za mě vyhraje Iga, hraje fakt moc pěkně. Má to švih, razanci, je atletická, cit v ruce, dokáže hrát technicky a otáčela = hlava ještě ok (než se jí to zašmodrchá), nevím jestli má v hlavě prázdno a proto je tak odolná nebo stres dokáže odbourat. Ještě ten koučink u Krystíny je fakt na facku pro oba ("trenérovi" bych dal raději ty facky dvě). Bogota - Sara je fakt v hnoji s tím servisem, postupně už podávala spodem i první servis, to prostě už je v prdeli, ve výměnách má co nabídnout, ale dostat se do nich na servisu je zakletý.
Reagovat
sojka1
Tyndu jsem videla, ale koucink zrovna ne, moc by me zajimalo, CO bylo na facku!? Levinsky by jako deblista mohl "prinest" do jeji hry sit, to by snad bylo spis na pochvalu.. :-) Jinak Sarus servis samozrejme nezapomnela, pokud si nadhodi, zahraje ho uplne standardne. Z mne neznameho duvodu si ale nenadhodi! Rozptyl nadhozu je v metrech... :-)) Serena ma, myslim, 8 cm, Kaja neco pres 10 nejak. Kdyz si clovek blbe nadhodi, mel by ten micek bez zmeny postaveni zase chytit, no, s nejakym kruckem leda. Sara se prehodila a micek dopadl asi 2 m za ni, v zivote jsem neco takoveho nevidela, jednou si micek zas hodila nechytytelne pred sebe a jen asi 20 cm nad hlavu. Nervozita? Nerozumim tomu, podava cely zivot...
Reagovat
Mantra
jo nadhodí a podá ale 3metry za base (!) line
Reagovat
sojka1
i to je mozny, nedalo se na to moc divat, takze jsem nevydrzela dlouho... Ta tenoucka australanka ale podavala pres 180km/h a celkove bombila, libila se mi, tyhle mlade holciny jsou opravdu jako svezi vitr... :-) No a co ten Levinsky??
Reagovat
sojka1
tak dekuji za vysvetleni... jen jsem myslela, ze by kritika mohla byt konstruktivni. A stale trvam na tom, ze kdyz se Sarus sejdou ruce, tak poda.. :-)
Reagovat
Mantra
co chceš víc, že má vadu ramene? víme, co dál, je stará? nervní baba? víme
Reagovat
sojka1
vubec, zajimal me duvod fackovani trenera...
Reagovat
smazaný uživatel
Jakoby trenér s jakoby taktikou. Za mě taky ne.
Reagovat
sojka1
on ji tam jen doprovazi, ne? A porad nevim, co ji tak hroznyho rikal.. :-))
Reagovat
Frick
Ono se tam zejtra bude hrát 1. kolo? :-D
Reagovat
lars
Vratil si vstupenku na Chelsea ?
Reagovat
makro99
Sem kouknul na ten sestřih a ta Kristýna tam vypadá, jako kdyby ten tenis uměla hrát - voleje, kraťasy, přehled...
Reagovat
Mantra
nebudou do sestřihu dávat plevy
Reagovat
Dobry-den
Že by nastalo Kristýnino zázračné antukové procitnutí? Již třetí rok po sobě? Nezlobil byl se...

Dneska skvěle zvládnutá koncovka. Kristýna letos sice čtyřikrát neudržela vedení, ale taky dokázala 4 zápasy otočit, takže když nebudeme zaujatí, tak to s tou její psychikou možná nebude až tak hrozné.

Příští soupeřka bude podle mě těžší než vyčichlá Kuzněcovka, ale Kristýna rozhodně nebude bez šance.
Reagovat
lars
Vycichly je spis dobry-den vecer :)
Reagovat
Dobry-den
:-)
Reagovat
tommr
dneska podala nečekaně bojovnej výkon a dokázala otočit špatně rozehranej zápas proti silný soupeřce. Obvykle to u ní přitom bývá přesně naopak ...
Všechny zbývající soupeřky v Luganu jsou hratelný takže Kristýna má náhle zcela reálnou šanci na titul což by byla vzhledem k průběhu letošní sezóny skutečná bomba. Snad se Kristýna týhle neočekávaný šance nezalekne ...
Reagovat
turista
Úžasný! Titul by jí moc pomohl.
Reagovat
hluuusa
To si nemyslim, proti te mlade Polce podle me nema moc sanci.
Reagovat
tommr
to se říkalo i před dnešním zápasem a jak to dopadlo. Podle mýho názoru nebude Swiatek o moc těžší soupeřka než byla dneska Kuznetsova ...
Reagovat
dadaft
a tak Cveta je ještě viditelně nerozehraná, dneska přece jen občas pomohla - tím ale nechci snižovat Kristýninu hru.
Swiatek rozehraná je a souhlsím s hluuusou, že by mohla Týně pořádně zatopit,,,,,,,,, na druhou stranu tak daleko nikdy nebyla, je mladá, taky se může rozsypat.
nu, uvidíme.
Reagovat
lars
Kuzna porazila Bacsu
Reagovat
dadaft
a podle bookmakerů je Swiatek jasná favoritka, nyní 1,47 vs 2,79 pro Týnu.
Reagovat
tommr
jj kurzy na soupeřku jsou ještě nižší než byly na Kuznu. Doufám, že Kristýna všem vytře zrak ... :)
Reagovat
makro99
..a že by rovnou druhý český titul v tříleté historii turnaje? :)
Reagovat
smazaný uživatel
... nebo druhý titul pro ještě sedmnáctiletou.
Iga je talent. Překvapilo mě, že dneska dokázala otočit.
Reagovat
lars
V Luganu se hraje podruhy
Reagovat
milik254
Dříve se antuce vyhýbala jak jen to šlo, teď na ní má jediné solidní výsledky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist