Kr. Plíšková v New Havenu prošla tříkolovou kvalifikací

20. 8. 2017, 20:06
Aktuality 7
WTA NEW HAVEN - Kristýna Plíšková se po zranění prstu vrátila úspěšně zvládnutou tříkolovou kvalifikací na turnaji WTA Premier 5 v New Havenu, když všechny tři soupeřky zdolala ve třech setech. V dnešním finálovém kole vyhrála nad Němkou Carinou Witthöftovou.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková se před třemi týdny nešťastně zranila v průběhu utkání 2. kola turnaje v čínském Nanchangu, když neopatrně zacházela s větrákem, který jí způsobil tržnou ránu na palci. Zranění si vyžádalo šest stehů a česká tenistka musela vzdát. 

Po krátkém klidovém režimu se do hry vrátila na podniku WTA Premier v New Havenu, kde v uplynulých třech dnech zvládla tříkolovou kvalifikaci. Světová čtyřicítka zdolala všechny tři soupeřky po velmi podobném průběhu, neboť o své výhře rozhodla vždy ve třetím setu po ztraceném druhém dějství. 

Pětadvacetiletá rodačka z Loun si v areálu Yaleovy univerzity poradila s Arinou Rodionovovou, Bulharkou Viktorijí Tomovovou a dnes porazila 6-2 4-6 6-3 Carinu Witthöftovou z Německa.

Do hlavní soutěže Plíšková vstoupí duelem proti šesté nasazené Rusce Anastasii Pavljučenkovové, Italce Robertě Vinciové, Australance Darje Gavrilovové, Ukrajince Lesje Curenkové, Nizozemci Kiki Bertensové, nebo Španělce Carle Suárezové-Navarrové.

Generálky na US Open se tak zúčastní čtyři české tenistky. Trojnásobná šampionka Petra Kvitová začne proti Číňance Shuai Zhang, sedmá nasazená Barbora Strýcová narazí na Rusku Kasatkinovou a Kateřina Siniaková vyzve turnajovou osmičku Shuai Peng z Číny. Titul bude z pozice nasazené jedničky obhajovat Polka Agnieszka Radwaňská, turnajovou dvojkou je Slovenka Dominika Cibulková.

• WTA PREMIER NEW HAVEN •
USA / Connecticut, tv. povrch, 776.000 dolarů
nedělní výsledky (20. 08. 2017)
• Kvalifikace - 3. kolo •
Kr. Plíšková (2-ČR) - Witthöftová (Něm.)  6-2 4-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Frick
Tak uvidíme, jak to dopadne. Hratelné to je.
Reagovat
EllNino
Hladce vyhraný 1. set ... poté brejk ve druhém, zdtráta setu a ... většinou přišel odchozený 3. set, ale tentokrát se 3x zvetila a vyhrála rozhodující dějství ... celkem cenné vítězství nad Carinou, to se vždy počítá :)

V hlavní soutěži je to asi jedno, všechno těžké soupeřky, ale na všechny má, tak uvidíme, jak se s tím popere :) GL
Reagovat
sprchon
Jo, všechny tři zápasy takhle. :D Super, že to zvládla. Nakonec v těch tříseťákách nebude tak špatná. Nebo je to jen tím, že si odpočinula a má teď větší chuť hrát a vyhrávat? :)
Reagovat
EllNino
hele nevím, je to možný :) má víc sil možná .... nad uhraje i nějaké kolo v MD :)
Reagovat
tommr
no snad jí nějaký síly vydrží i do MD - bude je potřebovat ... :)
Reagovat
Torn
Možná to byl v číně nějaký magický větrák....slož větrákovou přísahu a budeš vyhrávat ve třech setech....úmluvu se všemi větráky na hřišti potvrdila krevní přísahou...! Od teď se všechny soupeřky bojte, větráky Vám to nedarují!
Reagovat
horska.kraslice
Howgh !!!! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist