Kr. Plíšková v Římě kvalifikací neprošla, do hlavní soutěže ji nepustila Cornetová

12. 5. 2019, 19:49
Aktuality 8
WTA ŘÍM - Kristýna Plíšková skončila při své premiéře na antuce v Římě v závěrečném druhém kole kvalifikace. Českou tenistku do hlavní soutěže nepustila Francouzka Alizé Cornetová, jež v duelu přerušeném deštěm zvítězila 6-4 7-6.
Kr. Plíšková (© TK Sparta Praha)

Kristýna Plíšková hrála kvalifikaci pošesté v sezoně a popáté se z ní nedostala. Týden po úspěchu v Madridu neuspěla na antuce v Římě, kde hrála vůbec poprvé v kariéře. 

Sedmadvacetiletá Češka si v sobotu v prvním kole poradila se Srbkou Alexandrou Kruničovou, ale na Francouzku Alizé Cornetovou už nestačila. Ve stominutovém duelu, který byl kvůli dešti po prvním setu na tři hodiny přerušen, podlehla 4-6 6-7. Přitom oba sety Plíšková začala lépe, ale vedení 3-0, respektive 2-0 neudržela. 

V hlavní soutěži se tak představí pět českých tenistek. Hned v prvním kole na sebe narazí už potřetí v sezoně Markéta Vondroušová a Barbora Strýcová (h2h 3-0), vítězka ve druhém kole vyzve Rumunku Simonu Halepovou.

Kateřina Siniaková se utká s Číňankou Qiang Wang. Petra Kvitová čeká na vítězku duelu Curenková-Putincevová, Karolína Pllíšková začne proti Tomljanovičové, nebo jedné z kvalifikantek. Dvojnásobnou obhájkyní titulu je Ukrajinka Elina Svitolinová, která ale bojuje se zdravotními problémy a navíc nemá ideální los.

• WTA PREMIER 5 ŘÍM •
Itálie, antuka, 3.452.538 eur
nedělní výsledky (12. 05. 2019)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Cornetová (Fr.) - Kr. Plíšková (ČR) 6-4 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Fransoas
Kristýna Plíšková-Škoda,že proti Cornet právě nepotvrdila servisem vedeni 3 : 1 v prvním setu.Potom to přerušil déšť.A v podstatě neměla už energii na otočení zápasu.Zatím její výsledky jsou nepřesvědčivé.
Reagovat
marsden
Ona je hloupa holka, ktera se naucila tenis, udery, ale neumi to pouzit v zapase. Je to o hlave a bohuzel ona na to nema. Ano, dokazala se dostat do stovky, to je uspech, ale necekejme nikdy zadny velky progres. Je to velmi dobra hracka ITF. To je a bude navzdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Není hloupá holka. Tenis se ale naučila, v tom máš recht.
Reagovat
Ela-fon-isi
Byla 35. Co se jí tak hrozného stalo, že je teď hraje takhle?
Reagovat
Fransoas
Takto bych to nedefinoval.Je dost nešťastné,že když vyhraje servis soupeřky,tak to nepotvrdí vlastním servisem.Proto je tam,kde je.Bohužel teď vypadla ze stovky.
Reagovat
Dobry-den
Gratulka. Jen tak dál.
Reagovat
com
su zvedavej jestli ji pogratulujes az nastoupi jako lucky luzr a porazi Serenu :)
Reagovat
Dobry-den
Jako lucky loser bohužel postoupit nemůže.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist