Kr. Plíšková v Tokiu postoupila do druhého kola

11. 9. 2017, 08:18
Aktuality 7
WTA TOKIO - Jediná česká zástupkyně ve dvouhře na turnaji WTA International v japonském Tokiu Kristýna Plíšková v prvním kole potvrdila roli favoritky, když si beze ztráty setu poradila s Kai-Chen Chang z Tchaj-wanu, s níž neprohrála ani třetí vzájemný duel. O čtvrtfinále si Plíšková zahraje s lepší z domácího souboje mezi Nao Hibinovou a Miyu Katovou.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková odstartovala na turnaji WTA International v Tokiu svou roli nasazené čtyřky a zároveň divoké karty vítězstvím dvakrát 7-5 nad finalistkou ročníku 2012 Kai-Chen Chang z Tchaj-wanu, kterou porazila i potřetí, přestože v obou setech ztratila vedení brejku a rozhodovalo se až v samotné koncovce.

Pětadvacetiletá Češka se dnes trápila s procentuální úspěšností prvního podání (jen 49%), odvracet musela celkem třináct brejkbolů a ačkoli nasázela 14 es, vyrobila také 10 dvojchyb a o servis třikrát přišla.

Plíšková se v obou sadách dostala do vedení brejku, v té úvodní dokonce dvakrát. Ani jednou ale nedokázala brejk potvrdit. Koncovky obou setů ovšem zvládla jasně lépe a po hodině a 37 minutách zaslouženě postoupila do další fáze turnaje.

O postup do čtvrtfinále, které si na okruhu WTA naposledy zahrála na konci června na trávě na Mallorce, bude bojovat proti vítězce domácího derby mezi Nao Hibinovou a kvalifikantkou Miyu Katovou.

Dalšími úspěšnými kvalifikantkami jsou Jana Fettová, Danka Koviničová a Zarina Dijasová. Fettová se pokusí prodloužit šňůru nezdarů trápící se nasazené jedničky Kristiny Mladenovicové, Koviničová vyzve loňskou šampionku Christinu McHaleovou a Dijasová nastoupí proti domácí Misaki Doiové.

• WTA INTERNATIONAL TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 226.750 dolarů
pondělní výsledky (11. 9. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kr. Plíšková (4-ČR) - Kai-Chen Chang (Tchaj-wan) 7-5 7-5
Mertensová (3-Belg.) - Rodinová (Rus.) 7-6(6) 6-1
Riskeová (7-USA) - Brengleová (USA) 5-7 6-3 6-4
Qiang Wang (Čína) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 7-5 6-2
Čepelová (SR) - Sasnovičová (Běl.) 6-3 1-0 / skreč S.
Xin-Yun Han (Čína) - Egučiová (Jap.) 7-5 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Ninomijaová/Voráčová (1-Jap./ČR) - Chuang/Doiová (Tchaj-wan/Jap.) 1-6 7-6(4) 11-9

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

7
Přidat komentář
Frick
Je psaná na všechny týdny do konce sezony. To přeci nemůže dát, ne?
Reagovat
EllNino
záleží na tom, jak se jí bude dařit ... 2 3 zápasy za týden vklidu dá ... navíc říkala, že je odpočatá ... a zápasy na rychlých hardech v Asii a v evropských halách nejsou zase tak náročné ...

pokud třeba dojde na nějakém turnaji do finále, tak se odhlásí z toho následujícího třeba ... ale jinak je to těžko tipovatelné
Reagovat
Frick
Tak je fakt, že třeba Petra jela před pěti lety Londýn OH - Montreal - Cinci - New Haven - US Open, celkem 21 zápasů od 28.7. do 3.9.
Reagovat
EllNino
tak to bych celkem extrén, taky na to na US Open tenkrát docela dojela, už tam byla vyšťavená ... ale předtím získala 2 tituly a jedno semifinále :)) ...a vyhrála US Open series, celkem nečekaně ... jak je u Petry zvykem :D ...
Reagovat
EllNino
Snad se rozjede k lepším výkonům, tady může uhrát slušné body :)
Reagovat
tommr
ty statistiky na podání jsou ale strašný ... :(
Reagovat
EllNino
to se zlepší :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist