Krach Češek v Miami. Ve středu v prvním kole prohrály Plíšková, Bouzková i Linda Fruhvirtová

20. 3., 17:48
Aktuality 79
Zatímco v rámci úterního programu slavily v Miami postup do druhého kola obě české naděje, ve středu nezvládla vstup do floridské tisícovky ani jedna ze tří Češek. Marie Bouzková (25) prohrála 2:6, 4:6 s trápící se Lin Zhu a neobhájí loňské třetí kolo, Linda Fruhvirtová (18) padla 6:4, 4:6, 2:6 v bitvě se Shelby Rogersovou a bývalá finalistka Karolína Plíšková (31) nestačila 4:6, 6:2, 2:6 na svou kamarádku Donnu Vekičovou.
Bouzková po nezdaru v prvním kole v Miami vypadne z TOP 40 žebříčku (© Profimedia)

Bouzková – Lin Zhu 2:6, 4:6

Marie Bouzková se s Lin Zhu střetla po více než třech letech. V roce 2021 měla na menší akci v Melbourne Parku jasně navrch a srovnala vzájemnou bilanci na 1:1, ovšem v úvodním kole prestižního podniku WTA 1000 v Miami naopak sama tahala za kratší konec.

Češka do utkání vstoupila coby kurzová favoritka, nicméně po nevyužitém brejkbolu za stavu 2:1 prohrála sedm her v řadě. Skóre druhé sady sice srovnala z 0:2 na 2:2, jenže následně už počtvrté v zápase zaváhala na vlastním podání. Prvnímu mečbolu čelila na servisu a díky výborné obraně ho odvrátila, nicméně náskok soupeřky se jí zlikvidovat nepodařilo.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Bývalá šampionka Livesport Prague Open loni dosáhla na nejvyšším okruhu na první vítěznou sérii v hlavních soutěžích až v květnu a na první čtvrtfinále v srpnu. Letos to dokázala hned na úvodní akci v Aucklandu, ale včetně Miami nezvládla na následujících sedmi turnajích více než jeden zápas.

V Miami startovala popáté a v předchozích letech se každou účastí zlepšovala, loni vypadla ve třetím kole. Neúspěšná obhajoba postupu mezi nejlepší dvaatřicítku bude stát pražskou rodačku členství v TOP 40 žebříčku.

Zhu byla na začátku února jediný set od zopakování triumfu v Hua Hinu, avšak poté se jí přestalo dařit a do Miami dorazila se sérií pěti porážek. Ve druhém kole vyzve nasazenou pětku Jessicu Pegulaovou, s níž prohrála oba předchozí souboje.

 

Rogersová – L. Fruhvirtová 4:6, 6:4, 6:2

Linda Fruhvirtová předloni v Miami zazářila postupem do osmifinále a zaznamenala jeden ze svých průlomových výsledků na nejvyšší tour, ve stejné sezoně pak získala i svůj jediný dosavadní titul na okruhu WTA. Další dva starty v tomto dějišti však zakončila hned v prvním kole a znovu po roce v něm prohrála bitvu se soupeřkou figurující mimo elitní stovku pořadí.

Česká teenagerka, která dostala pro letošní ročník divokou kartu, prohrávala se Shelby Rogersovou ve všech třech setech o brejk. Zatímco v úvodním dějství dokázala manko zlikvidovat a nakonec jej po 41 minutách urvala na svou stranu, v dalších dvou sadách neuspěla.

V té prostřední se dostala do manka už dvou brejků, přesto měla dvě šance na srovnání skóre. V rozhodujícím setu se naopak nepropracovala k ani jedné příležitosti sebrat Američance servis a po více než dvouhodinovém boji se s floridskou metropolí rozloučila.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Fruhvirtová loni na podzim na asijských betonech na chvíli ožila, ovšem v závěru sezony spadla do další krize a pokračuje v ní i letos. V aktuálním roce odehrála už devět turnajů a na kontě má pouhé dvě výhry v hlavních soutěžích, navíc na ani jedné akci neporazila více než jednu soupeřku. Bývalá 49. hráčka světa se nyní nachází téměř o 100 míst za svým žebříčkovým maximem.

Rogersová se vrací po zranění břišního svalu, kvůli němuž ukončila loňskou sezonu už po Wimbledonu. Bývalá světová třicítka je nyní na až 325. místě pořadí a po pauze hraje třetí turnaj, na Australian Open jasně prohrála první kolo s Emmou Raducanuovou a v Austinu vzdala finále kvalifikace. V Miami už při pátém startu v řadě přešla přes první kolo a v tom dalším změří síly s nasazenou Anastasií Pavljučenkovovou.

 

Vekičová – Plíšková 6:4, 2:6, 6:2

Karolína Plíšková měla parádní únor, ale březen naopak může hodnotit jedině negativně. Po Indian Wells, kde nestačila hned na Annu Blinkovovou, se rozloučila v prvním kole i s dalším podnikem série WTA 1000 v Miami.

Bývalá světová jednička narazila v úvodním zápase na svou kamarádku a oblíbenou soupeřku Donnu Vekičovou, s níž vyhrála sedm z předchozích devíti soubojů. Plíškové se podařilo na začátku prvního dějství zlikvidovat manko brejku a v šesté hře měla dvě šance jít do vedení. Vekičová však obě hrozby odvrátila, v devátém gamu sebrala Češce servis znovu a set bez problémů dopodávala.

Ve druhé sadě, na jejímž konci si Vekičová nechala ošetřit pravé koleno, měla jasně navrch Plíšková a po hodině a půl přišlo na řadu rozhodující dějství. V něm Plíšková tahala za kratší konec. Hned v úvodním gamu ztratila čistou hrou servis, za celý set se dostala jen k jednomu brejkbolu a skvěle hrající Chorvatce už sebrala jen dva gamy. V sedmé hře sice odvrátila úvodní dva mečboly, nicméně třetímu čelila na returnu a na ten už odpověď nenašla.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Plíšková v únoru znovu nastartovala svou kariéru, když přerušila sérii 14 turnajů, na kterých nevyhrála více než jeden zápas, a získala v Kluži svůj první titul po více než čtyřech letech. Poté přidala semifinále na tisícovce v Dauhá a osmifinále na akci stejné kategorie v Dubaji.

Do Spojených států si ale parádní únorovou fazónu nepřivezla, v Indian Wells i Miami skončila hned na úvod. V Miami účinkovala pojedenácté v kariéře, po finále v roce 2019 nebyla ani jednou mezi nejlepší šestnáctkou a bilanci v úvodních zápasech si zhoršila na 7:4.

Rovněž Vekičová se představila v Indian Wells a také tam začala soubojem s bývalou světovou jedničkou, ve dvou setech podlehla vracející se Caroline Wozniacké. V Miami se při posledních třech návštěvách podívala do třetího kola, které je jejím zdejším maximem. O jeho vyrovnání si zahraje s Jekatěrinou Alexandrovovou.

Plíšková, Bouzková a Linda Fruhvirtová mohly ve druhém kole doplnit nasazenou Lindu Noskovou, Kateřinu Siniakovou a Brendu Fruhvirtovou. V Miami nestartují nejlepší čtyři Češky v žebříčku: Markéta Vondroušová kvůli smrti dědečka opustila Spojené státy, Karolína Muchová je po operaci zápěstí, Barbora Krejčíková se kvůli nemoci odhlásila a loňská šampionka Petra Kvitová je těhotná.


Výsledky turnaje WTA 1000 v Miami

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

79
Přidat komentář
Blondie
Plíškovic dvojčata mají narozky, gratulace a pevné zdraví!
Reagovat
Krisboy
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Pavol
Karolína od dnes máš u mňa nové meno Otloukánek
Mal by som si to odpustiť ale je to silnejšie ako Ja.
Reagovat
Blondie
Dal by se na dvojí vypadnutí v IW a M říci ošklivý vtípek... smile

But well, je to jen tenis :)
Reagovat
Drzymalski
Plechovka pomalu a jistě míří tam kde byla na začátku kariéry. Bude se plácat po prvních a druhých kolech, občas uhraje něco navíc Hrdlovi na nové hračky. V žebříčku se usadí na hranicí první a druhé stovky. Rád bych se mýlil. Karol je mimo kurty prima a v jádru skromná holka. S Muškou na rovině. Na rozdíl od Kvítovic, Krejčíkové, Siniakovové, Vondrouše...
Reagovat
Alien
A to už jste zapomněl na Káji velice cenný titul z rumunské Kluže, ahá?
Reagovat
PetaM
Ten jsem ani nezaregistroval, jak byl malý. :D :D
Reagovat
tommr
Tak jsem Karolínu asi trochu přechválil. Ve třetím setu to byl od ní totální propadák ...
A Vekic samozřejmě běhala jako srnka což se ale dalo čekat ...
Reagovat
Kandinsky1
Tak tentokrát ti tvůj pověstný pesimismus vyšel na 100 %, 0/3.
Reagovat
Blondie
1/3, ne?
Reagovat
Yonaash
Která, prosím? Leda že počítáš i Macháče
Reagovat
Blondie
Jasně, prostě dnešní Čechy, takže vlastně 1/4...
Reagovat
EllNino
Tady se tenisti chlapi moc neuznávaj, to by musel bejt Macháč Šalková na 25k
Reagovat
darek.vrana
Přesně
Reagovat
EllNino
Je to až trapný, jak se to tu přehlíží a každá Samson na Monastiru 15k se tu opěvuje
Reagovat
Ela-fon-isi
Měla by hrát jen jednoseťáky!
Reagovat
tommr
Karolína zaslouženě srovnala na sety ...
Vekicová ma asi něco s kolenem ale může to být jenom taktika na rozhození Karolíny. Uvidíme jak bude běhat ve třetím setu ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Číňanka udělala na Marušku 7 gamů v řadě? Co tam ta Maruška vyváděla? Tipuju, že nahrávala, jak při rozpinkání.
Reagovat
com
hmmm Karolina taky paradni zacatek.. radsi du spat
Reagovat
frenkie57
Už to otočila. Ono to půjde.
Reagovat
milanspring
Karolína hraje velmi dobře, je to balzám na oči po Lindě. Zlepšila pohyb, je naprosto soustředěná
Reagovat
frenkie57
Souhlasím, ale přesto prohrává a pravděpodobně ztratí set. Ale mač je to pěkný, o tom žádná.
Reagovat
milanspring
škoda setu, vyhrát ho si zasloužil obě
Reagovat
milanspring
zasloužily
Reagovat
tommr
jj Karolína nehraje špatně ale Vekic je zatím o chlup lepší ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mně přijde, že kdyby Linda makala, tak by se zlepšeným pohybem a jistějšími údery měla šanci na lepší výsledky než na prohranou tahanici s Shelby vracející se po zranění...
Samozřejmě by musela zlepšit i servis, konkrétně nadhoz a druhý servis, který je snadnou kořistí i podprůměrných hráček.
Reagovat
Dobry-den
Linda F. a Marie - obě dvě si drží stabilní formu.
Jejich hra není pro soupeřky ničím nebezpečná.
Škoda, že je los nesvedl proti sobě, není moc hráček, které by na těchto turnajích mohly porážet.
Reagovat
A211
Souhlas nemají čím ukončit výměnu.
Reagovat
com
Lindicka s Brendickou vyuzily svoje WC karty na 100%
Reagovat
EllNino
Brenda postoupila
Reagovat
com
sem si ji spletl s Bouzkovou
Reagovat
Tomas_Smid_fan
co máš ve škole ze čtení?
Reagovat
Kandinsky1
Aby ne, ta je taky od B.
Reagovat
Kandinsky1
Pozitivem je, že měla Linda hezké šaty
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a že soupeřce nahrála na 50 winnerů
Reagovat
George_Renel
To co Brenda přibrala, Linda shodila.
Reagovat
EllNino
Musime porad resit vahu mladych holek?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ne. A navíc, hlavní je pohyb. Jsou těžší váhové kategorie, které se pohybují daleko lépe než mnohem lehčí soupeřky.
Reagovat
George_Renel
Nic neřeším,jen konstatují fakt.
Reagovat
HolyMotors
Musíme pořád o konstatovat fakty o těle a váze mladých holek?
Reagovat
Kandinsky1
Počkáme až jim bude čtyřicet
Reagovat
HolyMotors
Jj, to bude o dost míň trapný. Asi jako tvůj komentář.
Reagovat
tommr
trapnej si leda ty. Váha má přímej vliv na pohyb po kurtu což v tenise základ úspěchu. Je proto logický že se to u hráček sleduje ...
Reagovat
HolyMotors
Salónní rasista přispěchal. To mám radost. Opravdu je ale celkem trapný řešit dokola váhu a tělo tenistek, ať to vliv na pohyb na kurtu má nebo ne. Že si to neuvědomuješ, mě nepřekvapuje. Možná je to i věkem.
Reagovat
Blondie
A hlavně snad už i ti největší neandrtálci slyšeli něco o tom, jak destruktivní dopady mají tyhle poznámky na psychiku puberťaček a jaké zlo to může odstartovat.

Taková 16letá holka, která během roku nabere (v rámci normálního a zdravého dospívání) nějakou hmotu, nějak jinak se jí tělo rozloží a ona bojuje sama se sebou, tohle fakt nepotřebuje slyšet či číst.
Reagovat
HolyMotors
Přesně tak. A hlavně, i kdyby třeba nadváhu měla nebo nevypadala tak, jak si tu pánové přejí, tak je to úplně jedno a je jim do toho naprostý kulový a ty uštěpačný a zlý poznámky si prostě mohou odpustit.
Reagovat
Kandinsky1
Určitě to tady čtou.
Reagovat
HolyMotors
Čtou to třeba jiný holky a zbytečně a hloupě jim takové komentáře pošlapávají sebědůvěru a sebevědomí..
Reagovat
Kandinsky1
To je dost divoká konstrukce. Navíc v době socek stojící na vodě.
Reagovat
George_Renel
Jděte do háje. Pokud v dnešní době někoho rozhází nějaká internetová diskuse tak ať se jde léčit.
A vy rovněž.
Reagovat
GaelM
Reagovat
Ondra979
Reagovat
Krisboy
V tom případě mají navštívit specialistů, problém je u nich.
Reagovat
Blondie
Reagovat
Krisboy
Tak v rodičích?
Reagovat
victim
Tak jakej je vlastně závěr?Neříkat tlustejm že jsou tlustý?Nebo jó ale že to vůbec nevadí?Jsem z té diskuze zmaten.
Reagovat
George_Renel
Zajímavé,že když se tu léta mnozí obouvali do Petry Kvitové, nikomu to nevadilo.
Na začátku letošního roku bylo všeobecně konstatováno,že jednou z možných příčin poklesu formy u Lindy je nadváha.
Dnes, kdy jsem Lindu po měsících viděl poprvé říkám, že zhubla. Zároveň její sestra viditelně přibrala. Přitom Brenda často dává na sítě že řada péče a sladkého se podle fotek neodříká.
Pokud by je takové poznámky měly rozházet, tak to múzou rovnou zabalit.
Reagovat
Ondra979
jj tak..no opravdu neco pribrala, jestli chce hrat spickovy tenis tak by to mela proste shodit..to se neda svitit, Petra je jen jedna..ale nemusi, jen at pak neceka, ze neco dokaze protoze to ma proste vliv na pohyb ktery je velmi dulezity..bez nej to proste nejde
Reagovat
tommr
mě zase nepřekvapuje že bezmozek jako si ty do všeho musí montovat rasismus ...
Reagovat
HolyMotors
Já si dobře pamatuju, co jsi tu pár let zpátky psával o uprchlících, romech a dalších lidech. Ale musím tě trochu pochválit, mám pocit, že poslední dobou komentuješ aspoň jen tenis a tyhle temný proudy v sobě nechádáš někde vyhnít.
Reagovat
Kandinsky1
Že by Fruhvirtův zákon ?
Reagovat
tommr
První set vyhrála Linda prakticky z ničeho což by jí mělo posadit na koně ...
Reagovat
com
neposadilo
Reagovat
Tomas_Smid_fan
posadilo jí to na p*del
Reagovat
Kandinsky1
Koho všeho to tam má Linda za klandrem ?
Reagovat
tommr
má tam svůj tým + Brendu a její tým ...
Reagovat
wymwsze
Oni ty týmy moc separátní nejsou.
Reagovat
Serpens
Pokaždé si začnu při klást otázky, jak se Linda s tímhle tenisem vůbec dokázala dostat do TOP200 a udržet se tam.
Reagovat
Sinuhet1
ja videl jeji zapasy v Chenai (kde ziskala titul) a tam hrala suprove
Reagovat
Serpens
nechápu tu změnu
Reagovat
farr
Já ji teda skoro vůbec nesleduju, ale loni jsem zaznamenal, že hrála zkraje roku velmi dobře ne ? Výsledky přece měla. Co se tam změnilo u ní tak zásadně. Nějakej boy nebo o co kráčí?
Reagovat
Serpens
Beztak chlap Je pomalejší, údery postrádají nápad a razanci, často jen vrací, aniž by dokázala soupeřku přinutit k chybě.
Reagovat
Sinuhet1
to muze byt neco v soukromem zivote o cem nemame tucha.....
Reagovat
Kandinsky1
Tak říkalo se, že jí dost uškodil trenér, který u ní začátkem loňského roku krátce byl a sral se ji do podání.
Reagovat
frenkie57
Ale to podání už má celkem v cajku, dneska asi pět es a skoro žádné DF. Ale úderové zbraně chybí, nebo nemá Linda odvahu je použít, nevím. Pinkáním na střed nikoho neohrozí, leda sebe.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
píšu to výše - má mizerný nadhoz a druhý servis velmi špatný. Nadhoz trénovat s Jirkou L.
Reagovat
com
Lindicka uz prohrava s hrackou ze ctvrte stovky, ktera za rok z poslednich 8 zapasu vyhrala jedinej jedinej

Karolina to dneska snad zachrani
Reagovat
tommr
Marie měla za stavu 2:1 40:30 v prvním setu brejkbol. Ten ale zahodila a od té doby dění na dvorci jednoznačně ovládala Číňanka. Marie se zdá být v těžké krizi ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist