Král Nadal získal už 8. titul z Roland Garros a vytvořil grandslamový rekord!

9. 6. 2013, 17:29
Aktuality 248
Rafael Nadal ve finále Roland Garros přehrál ve třech setech krajana Davida Ferrera a postaral se o další zápis do tenisové historie. French Open totiž vyhrál už poosmé, což se na žádném grandslamu jinému tenistovi nikdy nepodařilo.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal po loňském Wimbledonu kvůli zranění kolena přes sedm měsíců nehrál, dlouhý herní výpadek na něm ale žádné negativní stopy nezanechal. Naopak; ze 45 zápasů prohrál jen 2 (se Zeballosem a Djokovičem), na všech devíti turnajích se dostal do finále a v nich vybojoval 7 titulů.

Pohár mušketýrů předává Rafaelu Nadalovi slavný sprinter Usain BoltTen poslední - svůj celkově 57. - slaví španělský tenista dnes na 'svém' French Open, kde z rukou slavného sprintera Usaina Bolta převzal už poosmé v kariéře Pohár mušketýrů a v 27 letech přepsal historii. Vicekrát totiž žádný jiný tenista jeden ze čtyř grandslamů vyhrát nedokázal.

"O osmi titulech na jednom grandslamu se nedalo ani snít. Tohle je něco nepopsatelného, moc si toho cením," řekl Nadal, který získal celkově 12. grandslamový titul - dva přidal ve Wimbledonu a po jednom z Melbourne a New Yorku.

"Tohle je pro mě speciální vítězství. Měl jsem těžké chvíle ve své kariéře, ale rodina a známí mě neustále podporovali, od fanoušků jsem dostával vzkazy přes sociální sítě a to vše mě neustále hodně povzbuzovalo. Bez podpory svého okolí a tvrdé práce bych tady nestál," přiznal rodák z Malorky, jenž na pařížské antuce prohrál jediný ze 60 zápasů - v roce 2009 v osmifinále se Švédem Söderlingem.

V dnešním finále Nadal narazil na krajana Davida Ferrera, který se do svého prvního grandslamového finále dostal bez ztráty setu a potřeboval k tomu jen něco málo přes 10 hodin hry, zatímco Nadal v šesti duelech na kurtu strávil o více než 7 hodin více a v nohách měl páteční bitvu se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, kterého udolal až 9-7 v pátém setu. 

Jenže Nadal znovu potvrdil, že na Ferrera umí a na antuce s ním vyhrál už 16. vájemný zápas v řadě. Prohrával pouze po úvodním gamu, pak už měl utkání pod kontrolou. Sice si v každém setu vybral jednu slabší chvilku na servisu, ovšem Ferrerovo podání prorazil celkem osmkrát a za 2 hodiny a 16 minut zvítězil bez problémů 6-3 6-2 6-3. 



Finále narušili aktivisté - jeden z nich vběhl na kurt i s dýmovnicíNa úvod oba hráči chybovali, ale Nadal se brzy dostal do očekávaného rytmu. Za pomoci skvělého forhendu začal od stavu 2-3 svého krajana válcovat a vyhrál sedm her v řadě; tím měl v kapse první set a v druhém vedl 3-0. 

Hráče od konce první sady zkrápěl vytrvalý lehký déšť, který občas zesílil. Diváci na kurtu Philippea Chartriera roztáhli deštníky a oblékli se do pláštěnek, ale hráči je klasickým antukovým tenisem plným dlouhých výměn i zkrácení bavili dál.

Vzrušení do výměn přinesli během zápasu neposlušní fanoušci. Za stavu 6-3 4-1 a 30-15 pro Nadala dva roztáhli transparent a neuposlechli výzev sudího ke klidu. Proto je pořadatelé ze stadionu vyvedli. K dalším nepokojům došlo o game později, kdy na kurt vnikl muž v bílé masce se zapálenou dýmovnicí a běžel k Nadalovi, ale ochranka ho okamžitě zpacifikovala. 

Nadal se vyrušit z koncentrace nenechal a ač na konci druhého setu ztratil podání, měl vše pod kontrolou. Jeho údery byly razantnější a přesnější. Ferrer dělal, co mohl, ale na mladšího soupeře nestačil. 

Rafael Nadal se raduje z 8. vítězství na Roland GarrosV třetím setu za stavu 2-1 pro Nadala měli hráči kvůli dešti o něco delší pauzu, ale ani neodešli z kurtu a brzy se hrálo dál. Za dvě a čtvrt hodiny si pak Nadal podle svého zvyku lehl po proměněném mečbolu na antuku, zakryl si oči a radoval se z dalšího triumfu.

"Chci Davidovi pogratulovat ke skvělému turnaji, na kterém se poprvé dostal do finále. On je velký bojovnik. Jsem rád, že jsme se ve finále sešli dva Španělé. Přeji mu hodně štěstí ve zbytky sezony," řekl Nadal po skončení zápasu. 

Ferrer se do grandslamového finále dostal poprvé až v 31 letech, čímž se stal ejstarším finálovým debutantem. Předtím bylo jeho maximem pět semifinálových startů. "Dnes jsem chtěl moc uspět, ale Rafa si vyhrát zasloužil. Teď je to pro mě zklamání, ale finále je velký úspěch," řekl Ferrer.

I když Nadal dokázal obhájit titul, tak zítra ve světovém žebříčku ATP paradoxně klesne ze čtvrtého na páté místo právě za svého krajana Ferrera.

- FRENCH OPEN 2013 muži -
(Francie / Paříž, antuka, 21.017.000 eur)
nedělní výsledky (09. 06. 2013)

Dvouhra - finále:
Nadal (4-Šp.) - Ferrer (3-Šp.) 6-3 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

248
Přidat komentář
Rafaeoli25
na tebe pasuje tahle věta: Každý hov..o má svůj strop, ale ty ho nemáš. Místo, abyses tu stejně jako i skoro všechny legendy tohohle sportu Rafovi poklonil za to, jak neskutečně se dokázal vrátit, dál tu na něj budeš plivat a pokoušet se umenšit jeho vítězství a co nejvíc urazit jeho fanoušky..jak je to ubohý. Jinak celou dobu ses tady chvástal, jak ho Nole zašlape a když to nevyšlo, tak tu zase nesmyslně plácáš o tom, jak mu chybí konkurence. Nepřipadáš si už sám trapně?
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, fanoušci Federera museli roky snášet všechny ty Barneye, 24..., Olympiady a kdovíkoho ještě. A z jejich popela zrodil Pe3k. Buďte rádi, že je jen jeden a ještě nijak zvlášť aktivní, nepoužívá například výrazy jako "švýcarské (tedy španělské) prase". Bývaly tady horší časy. Recept je jediný - ignorovat...
Reagovat
spaniel
Jo, taky mě udivuje jak jsou z toho všichni paf, přitom opačně to býval standard. Vlastně nejen býval, olympiada, dcera.pe3ka ještě furt píšou a nejsou to zrovna poklony. Kdo bouřku sází.....
Reagovat
Pe3k
Ukaž mi jak ses klaněl ty Federerovi, když vyhrál loni Wimbledon? Jak se klaněli ostaní z vašeho gangu? Moje aktivita je pouze jen reakce na to, co sem zde v minulosti četl na adresu Rogera.

Btw, já jsem Nadalovi pogratuloval a to mnohokrát. Kdo z vás haterů Federera to dělá?
Reagovat
Rafaeoli25
Já hater Federera nejsem, jen ho prostě nemám v oblibě, to je vše. Nikdy jsem tu nikomu neshazoval, natož abych byl vulgární. Navíc jsem tu pár měsíců, takže jsem Federera v pozitivním smyslu nemohl aktuálně hodnotit. Každopádně má můj velký respekt, že se dokáže stále držet ve čtyřce nejlepších, takže nemám důvod na něj házet špínu..to, že považuji Rafovu za lepšího hráče než je on a ne jen v současnosti je věc jiná. To je o poměření těch dvou a i když z něj Rafa vychází líp a mám ho hlavně rád jako člověka, Federera si velmi vážim a vždycky budu. Kdyby se on vrátil po sedmiměsíční vynucený pauze v takovymhle stylu, věnoval bych mu odstavce plná uznání, bez ohledu na to, že ho nemám rád. Takový výkony prostě jsou hodný úcty a němýho údivu a o to mi jde..
Reagovat
Fandina
OT Halle Jan Hernych Daniel Brnads live v televizi na Slovak Sport a německém Eurosportu viz také stream dole. První set vyhrál Hernych a celkem pěkně se na tenis kouká a nejen proto, že je to na úplně čerstvé trávě.
http://www.bestsportgo.tv/20130610/vv-593139-tennis-51b592b06ef0a1.18240173.html
Reagovat
Fandina
A live také na italském SuperTennise.
Jan Hernych porazil Brandse a byl to od něj přesvědčivý výkon. Tak jen tak dál, gratulka a držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
brixner
Přátelé, teď po pravdě - ČEKAL SNAD NĚKDO NĚCO JINÉHO ??
Reagovat
PetaM
Spíše jsme doufali v něco jiného ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Úprimne, v SF za stavu 2:2 na sety, a 1:3 (30:30) v tom piatom som bol už pripravený na neúspech..To, že Rafa opäť vyhral vyzerá na papieri ako starý dobrý skoro nemenný štandard, no pravdou je, že na rozdiel od ostatných ročníkov potreboval aj kusisko šťastia. Už minulý rok bol ťažký, tento ešte ťažší, stupňuje sa to a neobhájenie parížskeho vavrínu visí vo vzduchu.

Na druhú stranu, možno o rok porazí Nadal Djokoviča v troch setoch, kto vie.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak Forehande, navíc Rafa si to v semi zkomplikoval jen sám, kdyby předváděl celý zápas to co v prvním, třetím a na konci pátýho setu, mohlo být hotovo ve třech setech, takže že by něco viselo ve vzduchu, o tom nemůže být řeč:)
Reagovat
Matti
Rafa si to možná zkomplikoval sám, ale kvůli tomu, že na druhé straně stal Djoko. Přece jen na něj, si Rafa moc nevěří. Mně se ulevilo až po mečbolu. Jinak jsem celých pět hodin očekával všechno. :-))
Reagovat
Sonja
:-D Taky můžu říct, že kdyby Novak hrál celý zápas jako v téhle nebo tamté části, vypráskal by Rafu ve třech. To je blbost, co píšeš:-) Aby někdo předváděl po celý zápas (zvlášť když se jedná o zápas na 3 vítězné na antuce) svůj top, to je nemožné.
Podle vás si to zkomplikoval Rafa sám, podle mě si to zas sám zkomplikoval Novak:-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Sonja má samozřejmě naprostou pravdu. Oba hráči hrají určitě celý zápas nejlépa, jak jim to v danou chvíli jde. Je naprostý nesmysl si myslet, že by Nadal do své hry nedával ve druhém nebo čtvrtém setu maximum. Co by tím proboha získal? Kdyby Nadal měl na to, aby Djokoviče vypráskal ve třech setech, nepochybně by to udělal.

Na druhou stranu u Djokoviče je pravda, že si "to zkomplikoval" tím pádem do sítě, který jej nejspíš připravil o náskok jednoho brejku v rozhodujícím setu a potažmo o vítězství.
Reagovat
Amputace
Druhý set Nadal ztratil zcela zbytečně. Byl v něm lepším hráčem, Novak však zahrál dobře na klíčových míčích a Nadal zase špatně. Ale budiž, to se stává. Horší byl set čtvrtý, kdy byl Nadal třikrát v brejku, dokonce servíroval do zápasu, ale ani jedné z těchto možností nevyužil. V tomto případě bych řekl, že si to zadrbal sám. Celkově vzato byl ale Nadal v tom zápase lepší a vítězství je tedy zcela zasloužené, byť v pátém setu pomohlo i štěstí.
Reagovat
Mayo
Rafa si to skomplikoval keď v 4. sete nedopodával zápas
Reagovat
Sonja
Rafa byl ve 4.setu v brejku 2x (jednou na 4-3 a jednou na 6-5), ne třikrát.
S těmi returny, co na něj poslal Djokovič v posledním gamu, prostě nemohl nic dělat, to snad uznáš;-) Takže v tom žádné "zadrbal sám" nevidím.
Reagovat
Amputace
Máš pravdu, dvakrát, ne třikrát, sorry. Co se toho gemu za stavu 6:5 týče. Pokud se nepletu, Rafa vedl 30:15, Djoko pak (nevím, zda hned následující výměnu) returnoval na čáru, jinak o žádných zničujících returnech nevím. Tohle mohl v klidu doservírovat... Nemáš ty na mysli ten předchozí re-break? Tam to bylo jasné, s tím by těžko kdo jiný něco dělal.
Reagovat
Sonja
Až bude celý zápas na youtube, tak si to ještě prohlédnu, ale mám takový pocit, že v tom posledním gamu Novak vytáhl víc než jeden skvělý return. Ono to je taky pochopitelné, bojoval o to, aby se zápas ještě prodloužil, tak ze sebe prostě dal všechno. A proti nikomu se tak špatně nedopodává zápas jako proti Novakovi, to už se potvrdilo x-krát:-)
Reagovat
Sonja
*nedopodávává:-D...blbý slovo, ale rozumíme si.
Reagovat
Amputace
Jasně no. Já bych to shrnul tak, že to štěstíčko, které stálo ve finále AO12 v pátém setu na straně Novaka, bylo teď v pátém setu u Rafy :)
Reagovat
Stan_Borowitz
"A proti nikomu se tak špatně nedopodává zápas jako proti Novakovi"

O tom by mohl leccos vyprávět i Federer.
Reagovat
Sonja
Tak tak...nebo i Murray, Tsonga...
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj,

prosím někoho z Vás o odkaz na fantasy ligu. Ráda se připojím. Děkuji moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ta po turnaji skončila, je vždy dělána pro 1 konkrétní grandslam. Takže další bude asi až na US Open, na Wimbledon nebyla nai loni. Ale zkusíme nějakou najít.
Reagovat
Rafael_Nadal
Díky všem co mi přáli!
Reagovat
smazaný uživatel
Díky Rafo, pozdravo Toniho!
Reagovat
Rafael_Nadal
Pozdrav Tonimu vyřídím.
Vám dvěma patří mé velké díky za největší podporu zde za poslední roky!
Reagovat
Roger_Federer
Mam kamarada, dela v Praze v lečebne, vyborny kluk.. Domluvim ti konzultaci..
Reagovat
smazaný uživatel
Ďakujeme. Tito je momentálne v práci, ale pozdravuje ťa. Máš si užiť trochu slniečka na Mallorce a o týždeň späť do práce. Držíme palce aj v Londýne.

Vamos.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=9nTsaoYGlqY Petřík není rybář, Petřík komentuje tenis, zde je důkaz :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Moje první žena ho miluje. :-D
Reagovat
Fandina
A druhá miluje koho?
Reagovat
Amputace
LUCK?? Its not luck because Maestro always does that. :D:D Geniální.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby mi to Alláh dovolil, tak přestoupím na Federerismus :D
Reagovat
Pe3k
Pe3k je rybář a rád by komentoval tenis...Jen mám strach, že bych nevydržel mluvit slušně.
Reagovat
smazaný uživatel
aky je tohtorocny rozdiel medzi Federerom a Nadalom?,Roger hra najlepsie uvodne 2kola a Rafa posledne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A ešte to, že jeden z nich má dávno po tridsiatke :))
Reagovat
smazaný uživatel
zas nerob z neho starca 31 je krasny vek,len som to chcel odlahcit,lebo sa tu vsetci hadaju
Reagovat
Heather_Fedex
nejde ani tak o vek jako spis o to, ze roger odehral suverenne nejvic zapasu ze vsech aktivnich tenistu (vice nez 1000). bylo jen otazkou casu, kdy se to zacne projevovat...
Reagovat
smazaný uživatel
ja si naopak myslim,po minulorocnom navrate na top1,ze tam je nieco v neporiadku,zdravie,trening,rodina,strata motivacie,unava z tenisu netusim,ale nie je to ono,jeho hra je taka,taka profesorska,este nikdy som na jeho vykon vo Wimbledone nebol taky zvedavy ako teraz
Reagovat
Heather_Fedex
nemyslim si, ze je to ztratou motivace. proc by jinak hral dal a vyhlasoval, ze jde do kazdeho treninku z chuto?
Reagovat
smazaný uživatel
a co ma hovorit?,taky vykonnostny prepad-momentalne na antuke nepatri mozno ani do top10!,za taku kratku dobu?dufajme,ze je to v treningu max.v zdravotnom stave,ostatne je vacsi problem
Reagovat
Roger_Federer
Me to osobne přijde trochu jako "syndrom vyhořeni" a težka strata motivace po minulem roku..
Samozdřejme, nemuže při rozhovoru řikat, ted me to nebavi, atd, tenis už neni nejduležitejši na svete.
No a to proč hraje, musi ..podle žebřičku je to druhy nejlepe placeny sportovec sveta..Smlouvy se sponzory jsou jiste to co musi nejakym zpusobem dodržet..
Reagovat
smazaný uživatel
Budúca antuková sezóna bude dosť masaker..Rafa získal 5100 z 5500 možných bodov..To asi neobháji, navyše stratí body za južnú Ameriku, kde dúfam už nepojde..Mal by si spraviť nejaký náskok, nech buducoročná strata tak nebolí..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak od teď už bude body jen sbírat až do AO.
Reagovat
Fandina
Tři Češky slaví titul v německé extralize
Tři české tenistky letos získaly titul v německé extralize žen. Klára Zakopalová, Lucie Šafářová a Renata Voráčová pomohly celku TC WattExtra Bocholt k triumfu v konkurenci sedmi týmů. V dnešním posledním kole se na výhře Bocholtu nad Ratingenem podílely Zakopalová, která zdolala Němku Julii Görgesovou 6-1 6-3, a Šáfářová, jež si poradila se Švýcarkou Stefanií Vögeleovou 7-5 6-3.

Gratulace ... pojď pojď pojď
Reagovat
facom
Rafa je nejlepší!!!
Reagovat
Heather_Fedex
videla jsem z celeho zapasu pouze jediny mic jeste na zacatku zapasu. ale i tak uznani i davidovi i rafaelovi. davidovi predevsim za to, ze si konecne alespon "uzil" atmosferu gs finale ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Takze Wimbledon 2013 na100% na Nova sport?
Reagovat
Roger_Federer
ja te mam celkem rad a občas se pobavim u tech blabolu...

Ale, občas ti chybi soudnost a respekt..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky ho mám rád, to, že existují tak zapálení fanoušci dokazuje, jak je tenis skvělý sport, kdyby nebyl nevzbuzoval by emoce. Ale Petriku Roger by Rafovi pogratuloval a uznal jeho schopnosti, tak se zkus Féďovi přiblížit.
Reagovat
Fandina
Podle mě Pe3k Noleho uznal, alespoň jsem to tak pochopila ... úsměv
Reagovat
Fandina
Oprava ne Noleho, toho také, ale Rafu ... sorry
Reagovat
Sonja
Ty jsi opravdu úkaz, Fandino.
vencape- Ne, na tom skutečně nic skvělého není. Fanoušci jsou fajn, ale je potřeba znát meze.
Reagovat
Fandina
Sonja ... všimla jsem si, že když někdo napíše Nole, máš pocit, jako kdyby psal o tobě. Nevím, ale možná by bylo dobře se od toho odpoutat a být za sebe. Můj názor.
Reagovat
Sonja
Copak se tady bavíme o Nolem?:-D...Já prostě jen nechápu, v čem vidíš to uznání v Pe3kově komentáři, vždyť je to plné sprostých urážek, ať přímých nebo nepřímých.
Reagovat
Fandina
Přečetla jsem si, co psal dneska Pe3k, nevím, ale nějaké sprosté urážky tam nečtu. S obsahem se neztotožňuji, ale je to jeho pohled. Možná patří do té části tenisových fanoušků kterým vadí Rafa jako takový. Mě nevadí, ale neznamená to, že nevidím, že kromě toho, jak super dokáže hrát a jak nyní zrychlil hru, protože po té půlroční pauze stál dneska pro Davidovi na základní čáře a vracel údery tím pádem mnohem rychleji než dříve, tak Rafa nemusí moc lidem sedět, protože ty jeho rituály se jim nemusí líbit. Mě to nevadí, je to jeho, Rafy věc, vyhrává a to se počítá. Ale rozumím tomu, že pro někoho je to důvod proč mu nefandit. Pe3k napsal co napsal a je to jeho věc.
Reagovat
Sonja
Bla bla bla...
:-)
Reagovat
Fandina
Že by?
Reagovat
Sonja
No mezi ten tvůj a můj komentář by se klidně mohlo dát rovnítko. Pro mne si prostě děsná blábolistka. Dokonce i sám Pe3k musel být v šoku, že se našel někdo, kdo tu jeho cílenou provokaci nevzal jako cílenou provokaci. Opravdu jsi hodně zvláštní stvoření, Fandino. Ale pokud tě to baví, troluj dál.
P.S: Hlavně mi nepiš, že sem chodíš kvůli tenisu a jde jen o tenis a fandění a bla bla...nemám na to:-D Dobrou noc.
Reagovat
Fandina
Sonja ... já myslela, že ti jde o fandění ne o Fandinu ... úsměv
Reagovat
a.magerova
Ve 20:00 bude hodinový dokument z loňska :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Už se poctivě nahrává, jelikož mamka sleduje Účastníky zájezdu :-))
Reagovat
a.magerova
No paráda, tak při dalším společném obědě můžem sledovat účastníky Wimbledonu 2012 :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo a společně zavzpomínat na finále, i když každý s jinými pocity. Ale aspoň jeden byl šťastný.
Reagovat
Nola
ďakujem za upozornenie, bolo to milé, pripomenúť si bez emócií vlaňajší Wimbledon, Andy slzy v očiach a Roger šťastný ako malé dieťa, skoro som zabudla, že Agniezska dokázala vziať Serene vo finále set
Reagovat
a.magerova
No tak dáme pak i finále OH, aby se nám TO vyrovnalo :-))

Jo a díky jednomu moc hodnému nicku TP vím, že tento dokument dávaj i zítra v 17:50, takže dík a:
http://nd05.jxs.cz/597/446/3e8099f0e7_87198786_o2.gif
Reagovat
Fandina
a.magerova ... tajná pošta, díky moc hodnému nicku?
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) Super a dáme si zase něco kvalitního k snědku (něco připravím) a dáme vínko z moji vinotéky. A samozřejmě nesmí chybět jahůdky, když se blíží ten Wimbledon.
Reagovat
Fandina
tomasinho, a.magerova ... nechcete se domlouvat ve vzkazech?
Reagovat
Sonja
Kdo tě zval do tohohle vlákna, Fandino? Kuš!
Reagovat
a.magerova
Fandina.... tajná láska, díky moc hodnému nicku!!!
Reagovat
a.magerova
Fandina.... tajná láska, díky moc hodnému nicku!!!
Reagovat
a.magerova
Omlouvám se za dvojí stejný komentář.

Fandina, nemáme s tomasinhem co tajit :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
Fandina
a.magerová no moc tajná láska ne, když tady píšeš veřejně ... úsměv
Reagovat
VlS
Já tady čtu o dobrém jídlu, šampáňu a jahůdkách, o lásce nic. Ke konźumaci výše uvedeného postačuje láska k dobrému jídlu a respekt ke spolustolovníkům, lásku bych z toho nevyvozoval, co tě na tom štve?
Reagovat
Fandina
Vážně nečteš o lásce, tak to ti nepomohu. Apropo mě na lásce nikdy nic neštve. Tak si přečti vlákno. Láska je nejlepší když jí prožíváš a nemluvíš o ní ... úsměv
Reagovat
Fandina
Tak jsem si teď přečetla jednotlivá vlákna a zjistila jsem, že musíš mít ze mě komplex. Zbytečně. Nejsem tak chytrá jak vypadám. Jen to hraji ... úsměv
Reagovat
Sonja
Jaký zas komplex, já akorát nemám ráda pokrytce:-)
A jestli hraješ, že jsi chytrá, tak ti to jde dost blbě...
Reagovat
Fandina
Sonja ... tak nic. Na pokrytce si zvykni. Není to zas až takový nedostatek. Ale jedno jsem si o tobě všimla. Asi se bojíš, aby tě někdo z pokrytectví nenařkl a pak fandíš tak, že nelze poznat komu. Tedy myslím těm ostatním, kromě tvých vyvolených Srbů. Nic proti tomu, ale je to průhledné. Můj názor.
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDD Tak to je špička špiček....
Reagovat
Fandina
gigin ... co tím básník chtěl říci?
Reagovat
Sonja
Pokrytectví nesnáším. Že ty ho nebereš jako "zas až takový nedostatek" je samozřejmě tvoje věc a tvoje vizitka.
Tu druhou část tvého komentáře absolutně nechápu:-O Pokud mi chceš něco sdělit, musíš hezky česky, srozumitelně, nejlíp u toho přemýšlet, aby nevznikaly bláboly. Ale jinak pojď pojď pojď.
Reagovat
gigin
No to, že tvé příspěvky jsou spičky, ale toto už je špička špiček... Tento poslední je absolutní hitař!
Reagovat
Fandina
Sonja ... napsala jsem to srozumitelně. Pokud ti to nedošlo, tak je mi líto.
Reagovat
Fandina
gigin ... špička čeho. Musíš srozumitelně. Nerozumí ti.
Reagovat
Sonja
Já si myslím, že je spíš problém v tobě než ve mně:-))) Ale samozřejmě po tobě nechci, abys souhlasila, už jsem si zvykla, že jsi...jiná.
Takže prostě pokračuj v tom, co děláš a proč tu jsi- fandi, bav se atd...a nezkoušej číst lidi, nejde ti to (nebo to aspoň neumíš vyjádřit:-)))
Reagovat
gigin
špička špiček.. neumíš číst? :))
Reagovat
Fandina
Sonja myslím, že si pleteš účel diskuse. Nejsi tu od toho, abys hodnotila druhé nicky. Vůbec nic ti není do mě. A nediv se, že se jiný nick ozve, když začneš s jeho hodnocením, jak to děláš u kde koho. Nejde jen o mě. A nediv se, že ti druhý pak napíše, jak vidí tebe. Podle mě jsi pokrytec, fandím na oko jiným, abys zastřela, že fandím Srbům. A je to podle mě nesmyslné, protože je to tvoje věc komu fandíš. Můj názor.
Reagovat
Fandina
gigin ... já umím číst, jenže mám dojem, že ty neumíš vysvětlit, co je špička špiček. Ale třeba se mýlím a konečně se pochlapíš a začneš psát jasně a srozumitelně a ne v heslech. Můj názor.
Reagovat
Sonja
Cože:-D:-D:-D...tak to už je na mě vážně moc. Já nikomu na oko nefandím a pokud ty máš ten pocit, tak zde asi platí "podle sebe soudím tebe":-) Takže nefandi na oko, Fandino. Dobrou.
Reagovat
gigin
Mazliku... víš, co je špička, ne? Třeba Háječek, nebo Rosi. To jsou špičkoví tenisti. Špičky. No a špička špiček je ještě něco víc. Třeba Petra. Takže tvé příspěvky jsou vesměs špičkové. Ale co teď potíš, tak to je špička špiček. Kapišto??
Reagovat
Fandina
gigin ... ani jsem nečekala, že bys odpověděl něco rozumného. To co píšeš je mimo mísu, alespoň moji ... úsměv. Mám ráda rozumné lidi, toto je o ničem ... úsměv
Reagovat
Fandina
gigin ... ale na druhou stranu, jako špička máš ještě nějakou šanci, ne moc velkou, ale je tu ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já se na tohle prostě nemohu koukat. Nadaluv tenis mi připadá nudný, hodně založený na tom, že si vše vydře. Přeliftované míče co vyskočí průměrně do výšky 1,40 m - takže má dost času vše vyběhat. Jsem na druhý straně ale rád, že Nadal je... Pak bych si moc nevážil, že existuje takový na pohled jednoduchý tenis jaký hraje Federer. :-)
Reagovat
PetaM
Všeobecně mužský tenis je docela nuda ... Buď servismeni, nebo typičtí obranáři, kteří se zbaběle pohybujou asi kilometr za základní čarou. Chvála Bohu za Serenu a Petru (a jiné), které si jdou pro míče i za cenu nevynucených chyb (v případě Petry je ta cena velmi vysoká). Ale tak co, někteří chlapi jsou výjimky a mají hezký tenis. Třeba jako Roger, nebo i Tom, který chodí na síť a snaží se zakončovat výměny ... :) :)
Reagovat
ArcusII
Jak může někdo napsat že mužský tenis je nuda??! buďto na tenis moc nekoukáš, nebo máš velmi posunutej práh nudy :-))
Reagovat
Fandina
Já bych řekla, že tenis mužů je hodně sportovní a opravdu o tenise, kluci jsou od přírody bojovníci a chtějí vyhrávat a na tom kurtu to berou opravdu prestižně a rozhoduje tenis, umění, to kdo je lepší. U holek to vidím tak, že jsou pokornější a jdou tam hrát, ale nejsou to takové sportovkyně, bojovnice, také bojují, ale jakoby plnily povinnost. Jsem tenistka mám radost že to umím vyhrávám a tím to končí. Kluci jsou víc vyrovnanější a fakt vyhrává ten tenisově lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
No servismeni jsou taky otravný no... Ano když je hráč variabilnější je radost se na to koukat. Kdyby Nadalo jednou za set šel na síť asi by to bylo zajímavější. Myslím si, že řešení leží v tom udělat aspoň první třicítku zajímavou a ne se jen soustředit na ty hlavní hráče...
Reagovat
PetaM
Koukám na tenis, bohužel se překecám k většině zápasů. Ale bohužel musím konstatovat, že 50x si míček přehodit přes síť není umění. Umění je, když dokážete ten fiftýn vyhrát, vyhrát ho vlastním přičiněním, svou vlastní variabilní hrou. Jít do útoku, k síti na volej a také čas od času něco ubránit. Sorry, ale hraju tenis a přehodit míček přes síť umím taky a umí to i ti prckové, kteří se to učí od 3-4 let. Čekat na chybu soupeře je ten největší humus, který existuje ... ;) Toť můj názor. :)
Reagovat
PetaM
A ano, mám posunutý práh nudy. Nezabavím se u každé pí*oviny ... ;) :)
Reagovat
ArcusII
Já tenis hraju taky a nikdy bych neřekl, že čekat na chybu soupeře je největší humus. :-) Jsou obraný hráči a útočný hráči a je dobrý když nejde útok stát se obraným hráčem a čekat na chybu soupeře. Je to úplně běžná taktika. A výměna kde se udělá rallye o 25 přehození přes síť a hráči se proháněj, já nevím mě to přijde skvělý. Drop shot je fajn, fedex a pár hráčů ho umí skvěle, ale třeba letošní semi RAFA&DJOKER mi přišlo super a byl i dropshot :-) To tě nudilo taky?
Reagovat
Faddova
Já myslím, že záleží na tom, kdo konkrétně hraje, a nejlepší je kontrast stylů. Mě zas hrozně nebaví, když se sejdou rubačky typu Serena, Vika, Marusja - to je prostě přestřelka bez nápadu, žádný drop shot, změna rytmu... letošní ženské finále mě fakt nudilo. Ale taková Francesca, Roberta nebo Aga... nebo i ta Petra to už je mnohem lepší
Reagovat
Faddova
I když finále kvalitativně nepředčilo SF s lasicou srbskou, užila jsem si ho a ocenila jsem, že to bylo tentokrát bez nervů. :-) Davida je mi moc líto, je to moc milý týpek a ve 31 letech už asi moc grandslamových finále neuhraje. Má holt smůlu, že se narodil v éře velké trojky. Jinak jsem hodně zvědavá na další průběh sezóny, Rafa má své splněno, tak bude hrát bez nervů, což by mu mohlo ve Wimbledonu pomoct, jinak favoriti jsou v Londýně podle mě 4, všichni víme kteří... Vamosss!
Reagovat
tito
..Rafa má splněno.. Když si vzpomenu na tu nálož, co musel obhajovat, aby neztratil další body. Samotné SF či F již bylo jen jahůdkou na dortu. Konečně přichází klidnější fáze fandění.A ten W by mohl opravdu přidat. Pokud se tedy stihne na trávě rozehrát a přejde zase přes nervy drásající první kola :-) Vamos!
Reagovat
Fandina
Je jasné, že Rafa teď už může jen na žebříčku stoupat. A to je pro něj dobrá zpráva. Má to ve svých rukou a já se těším, jak to dopadne. Nebudu překvapena z ničeho. Pokud přidá další GS, tak trojka, dvojka, jednička. Proč ne. Rafo uvidíme.
Reagovat
Mayo
a nato, že to mala byť Rafova najhoršia antuková sezóna v kariére veľmi slušné :) spokojnosť na mieste...a hurá na trávičku :)
Reagovat
smazaný uživatel
A stal se nesmrtelným :)
Reagovat
VlS
No radši ať to netestuje třeba skokem z Eifelovky, nesmrtelnost by mohla být sakra krátká :-). Zatím prokazatelně všichni velikáni historie v pohodě zemřeli, čili bLi smrtelní, což nehznamená, že by se na ně nevzpomínalo.
Reagovat
Fandina
Rafovi k titulu, je to obdivuhodné a klobouk dolů. A gratulace Davidovi k finále.
Reagovat
smazaný uživatel
fanynka5 nepříjde pogratulovat?
Reagovat
smazaný uživatel
Musíš počkat, až se přeloguje :D
Reagovat
smazaný uživatel
Snad ne, má přece pc, tablet, mobil a já nevím co všechno. Minule si tu holky i popovídaly spolu.
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
Fandina
Já myslím, že fanynka přijde, ale nemohu za ní mluvit, záleží na ní ... úsměv
Reagovat
Fandina
freeboxy ... a jak je to s tebou. Píšeš z psacího stroje, nebo máš také pc, tablet, mobil? Já jich mám víc, jak ty?
Reagovat
carolyn
My víme, že jich máš víc Fandino :-DDD
Reagovat
Fandina
tomasinho ... a co ty, už ses přelogoval? Já už nevím, na co se mám přelogovat. Pořád někdo jiný. Je to super ... úsměv
Reagovat
Fandina
carolyn ... já jich mám. Ani nevíš, nevím co dřív. A co ty? Máš jen jednoho? A ty si vykáš, nebo už rovnou píšeš za své nicky, že píšeš my víme?
Reagovat
carolyn
Ano, chlapa mám jen jednoho a stačí mi :-))
Reagovat
Fandina
carolyn já sice nemluvila o chlapech, ty neřeším, protože s nimi je jen práce a člověk se o ně musí starat. Milenec je lepší, obvzášť prachatý, ale já to tady nemohu posoudit, jaké máš chlapy, ale jako majitelka Tenisportálu máš přehled o nickách. A o tom jsem psala. Tak kolik mám nicků, majitelko Tenisportálu?
Reagovat
carolyn
a za koho si ty psala, když si napsala "my psychologové"? Já myslela že si Ing? A že máš manžela a rodinu? Takže ty máš bohatého milence a hoooodně bujnou fantazii vid :-DD a uso a ao a větron a blablabla
někdy mám pocit že tomu všemu věříš i ty sama, včetně toho rg :-DDD
Reagovat
Fandina
carolyn ... nebuď zvědavá. Uvědom si, že záleží jen na mě co chci a nebo nechci napsat. Nevyzvídej a nikoho nepodceňuj. Tady se fandí a sleduje tenis. Nic jiného od toho nečekej.
Reagovat
Fandina
A na Roland Garros to bylo super. Jsem ráda, že jsem tam byla. Větroně super, rally také a milenci jsou nejlepší hodně společensky postavení. A vůbec psychologové si udělají vždycky obrázek o příspěvcích tady. Tak fandíme fandíme fandíme!
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, proto jsem si úsudek udělal jako pořádný psycholog :-))

A zase tady cpeš eroticky podtext, nejdříve hledáš šulíny a ted nejlépe už i postavené, co bys všecko nechtěla? :D
Reagovat
Fandina
tomasinho asi špatně čteš. Nikdy jsem na Tenisportálu nic nehledala a ani není důvod. Píši sem jen ze zábavy a proto, že mám čas. Jinak bych to nedělala.
Reagovat
freeteepek
Oba tenisti u toho příšerně hekali. Já sice chápu, že je ty velké rány stály opravdu velké úsilí, nicméně i tak si myslím, že by to šlo i bez toho. A stejně jako u ženských - zakázal bych to!
Pokud jde o předvedený výkon, zklamal mě určitě Ferrer. Až do finále neztratil ani set, ale dnes neuhrál žádný. Měl na víc. Nadal v první polovině zápasu moc přesvědčivej nebyl. Na konci už to Ferrer vyloženě nezvlád psychicky. Je škoda, že na Nadala nevymyslel lepší taktiku, než hrát stejně jako on. Tvrdé dlouhé rány ve vysokém tempu. Za prvé. Zbytečně moc spěchal. Za druhé, chtělo to víc měnit rytmus, hrát občas měkčí kratší míče. Jednou mu takový míč uletěl, ale Nadal ho překvapivě nevrátil. To jak byl připravenej na další ránu:-)
Reagovat
ArcusII
Je velmi těžký hrát na Nadala na antuce. Je těžký hrát s někým kdo tak rotuje míčky a vnutit mu svojí hru. Je těžký měnit rytmus hry, když jsi u míčku permanentně později než soupeř... Navíc Ferrer má velkou nevýhodu výšky postavy. Všimni se, kde bere Nadolovo podání popřípadě narotovanej úder s vyšším odskokem... nemá na něj šanci... set někdy zápas ne...
Reagovat
Mayo
1. RF - 17
2. PS - 14
3. RN - 12
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vydrží zdravý, tak RF vyrovná do tří let :) Pro mě je hlavní favorit i na Wimbledonu
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, po 10gS pribúda každý jeden pomalsie..Ak chce uspiet na Wimby, musí výrazne pridat na servise..Pre porovnanie, minulý rok stratil cestou do finále len 5krát servis..To je cislo, ktoré mi dnes snád zobral sám Ferrer..
Reagovat
Mayo
tak servis je achilova päta celú kariéru asi ... ale to nikdy nebude podľ a mojich predstáv :D ... možno som moc náročný ťažko napísať
Reagovat
smazaný uživatel
Na Wimbledonu podle mě má šanci velkou, tak 55:45 ori Djokovice to vidim, Murray by podle mě neporazil ani jednoho z nich, Federer až čtvrtej v řadě
Reagovat
MarcelPersch
Jsem zvedavej na los, kdyz bude v pulce Fedexe, do finale by se mel propracovat, snad i pres Djokera, ale to by byl asi tezsi ukol.
Reagovat
Mayo
pre mňa murray väčší favorit na wimbledone ako djokovič pretože je podľa mňa proste lepší trávar
Reagovat
Fandina
přiznám se, že momentálně nevím, jak to bude s Wimbl favoritem. Počkám, až bude něco na trávě odehráno. Pak teprve vsadím!
Reagovat
steve79
Zítra začíná travnatá sezona. Doufám, že se probudí Roger a získá už nějaký titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten turnaj v Nemecku dufam vyhra
Reagovat
smazaný uživatel
:( Davida je mi hrozne lito, pral bych mu to hrozne moc, ale Nadalovi to tam proste patri, jeste ze jen tam...
Reagovat
gigin
On když už se narodil, tak měl mezi prstíkama antuku. Možná aj jinde. Je to nerovný boj člověka s přírodou. Jsem totálně vydeptaný, páč kvůli němu nemá Nole skalp RG. Nicméně, gratulace, to je jas.... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Niečo mi povedz keď Nole prehrá 4.finále na RG :))

Našťastie Rafa takto dominuje len na antuke.
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj sa, on to Nole dokáže, je jediný, kdo tohle antukové monstrum (myšleno pozitivně) může porazit na antuce. Dokáže jej přehrávat, na jiných površích se nebojím říct, že favoritem bude prostě vždycky. Myslím, že je schopný ho porážet na antuce i pravidelněji. Nic na tom nemění ani to, že si vybral slabší zápas v pátek, přesto měl pořád šance. Nadal si na něj nevěří a toho bylo třeba využít. Škoda no, ale za rok nebo dva už to vyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, ze styri RG prehry s Rafom už má, kazdopádne titul visel už teraz vo vzduchu..Buduci rok to moze vyjst, porazka v MC je pre Noleho dobrým znamením..
Reagovat
smazaný uživatel
4 prohry má, řekl bych, že dokonce už 5 ne? Ale ne 4 prohraná finále jako Roger.
Reagovat
gigin
rfever: Ano, chápu, ale vy už ten skalp máte :))
tom: Já vím, ale už mám svůj věk a rád bych se toho dožil, tvl :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
To se neboj, už to visí ve vzduchu. Do dvou let ho má.
Reagovat
gigin
Tak to snad stihnu...
Reagovat
smazaný uživatel
Joudo smíř se s tím že dokud Rafa bude živ a zdráv tak balkánec nemá nárok a nezkompletuje čtyřku , na víc forma balkánce může jít každým rokem dolů což na antuce u Rafy snad nikdy nehrozí to je totiž jediný turnaj který mu dává největší jistotu a pohodu .Je jasné že Rafa nebude vyhrávat Wimbedon , US Open či Australian Open to ad si balkanec nechá Rafa se klidně spokojí jednou ročně z French Open do kterého dává úplně všechno tak že balkanec nikdy nezkompletuje a jsem velmi rád za to protože Rafa si to ze všech zaslouží nejvíc a to Rafa letos na antuce nebyl tak silný jak minulý rok prosetě balkanec Rafu na tři sety nikdy nedá na French Open i když hráli vyrovnané zápasy tak vždycky Rafa dokázal přechytračit svojí hrou balkance .Rafa má ještě minimálně 3 French Open po sobě předem předplacené na které mu nikdo nesáhne to je holý fakt .
Reagovat
Sonja
Sám jsi jouda...tvůj komentář je bullshit (sorry, nenapadá mě zrovna český slovíčko, které by to tak dobře vyjádřilo) :-)
Reagovat
Nola
ten balkánec má aj meno... našťastie sú tu aj normálni fanúškovia, ty medzi nich rozhodne nepatríš
Reagovat
gigin
Klid děvčata moje ;)))
Reagovat
Faddova
chápu Nolovce, taky by mě to deptalo, ale taky chápu škodolibou radost peleho :-) Jinak Nolovci, fakt jste dobří, že to berete tak sportovně, kdyby Rafa prohrál, tak bych tenisportál asi tři dny neotevřela a už vůbec bych nikomu nebyla schopna gratulovat, tím míň srbské lasici, která je Rafovým hlavním konkurentem :-)
Reagovat
gigin
Jaký hráč, takoví fans.. to je jas :)
Reagovat
Nola
takže ten balkánec ti nestačí, ty si pridala ešte srbskú lasicu, namiesto radosti z výhry sa tu predbiehate, kto viac urazí Noleho, na to mám iba jednu odpoveď kúpte Rafovi normálne treny, ktoré ho nebudú limitovať pri servise, našťastie aj kameramani pochopili, že snímať ho pri tých rituáloch nie je pohľadné...
Reagovat
smazaný uživatel
Srbská lasička mi príde celkom milé..Je to skor narazka na Noleho famozny pohyb..
Reagovat
Sonja
Jj, srbská lasice je milé, souhlas:-))...ale peleho tedy nechápu!
Reagovat
Mayo
bez Rafových tesných trenclov by tenis nebol tenisom..takže žiadne nové :D
Reagovat
Faddova
Sorry, ale to je myšleno jako kompliment... ostatním díky za uznání :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na finále som sa nepozeral, ale podľa výsledku je mi Ferrera ľúto. Celá jeho antuková sezóna stojí a padá na Nadalovi, a prehrách v Madride, Ríme a RG. Nebyť nich David je už teraz svetová dvojka :)

Čo sa týka Rafu, dnešné víťazstvo nie je absolútne žiadnym prekvapením, 12.grandslam ho radí medzi minimálne 8-9 najlepších tenistov histórie (osobne ho vidím niekde za Rogerom, Laverom, Panchom Gonzalezom, Rosewallom, Tildenom, Samprasom alebo Renshawom). Ale určite by mal pridať mimo antuky, ak sa chce vyšplhať o niečo vyššie :)

Btw grats Rafafafafafafans :))
Reagovat
steve79
Gratulace Nadalovi k 12. Grandslamovému titulu. Na antuce je to opravdu velikán. Nejlepší antukář co kdy byl a vsadil bych se, že takový už nikdo nebude. Finále bylo průměrné. Čekal jsem lepší výkon od Ferrera, který nepochopitelně nenavázal na svoje výkony. Rafa hraje od zranění nejlepší tenis kariery. Do několika měsícu bude opět světvou jedničkou.
Reagovat
ArcusII
A na co měl navázat? na to jak porazil Tsongu, nebo na co? Nadal je úplně jiným hráčem. Ferrer nehrál jinak, jen soupeř byl o mnoho lepší. Tak to prostě je. Jeden den porazíš soupeře a máš pocit, že máš formu a že ti tenis skvěle jde a pak tě deklasuje někdo kdo je lepší a cejtíš strašnou flustraci... Ferrer přes noc tenis nezapomněl... ale je to jak jsem psal výše...
Reagovat
smazaný uživatel
P.S - pamätáte na tú anketu zo začiatku roka v rámci jednej diskusie, kde sme písali tohtoročných víťazov GS? Moje tipy boli v znení:

AO: Djokovič, Azarenka
RG: Rafa, Serena
W: Rafa, Serena
USO:Djokovic, Azarenka.

Takže zatiaľ podľa plánu :)
Reagovat
Mayo
nehneval by som sa ak by ešte vyhral Wimbledon ... ale ja už som teraz spokojný...každý rok vyhráva aspoň 1 GS skvelé...plus toho roku dalších 6 titulov k tomu ešte ... ale na tráve mu verím, viac ako na harde
Reagovat
smazaný uživatel
ja som mal
AO
Djoko - Vika
RG
Djoko - Serena aj ked som to prial Azarenke
Wimbledon
Andy - Serena ale prajem Vikinke
US Open
Djoko - Azarenka
Reagovat
smazaný uživatel
Já ani nevím, jak jsem tipoval. Ale měl jsem na AO i RG tuším Noleho, u AO jsem netrefil Serenu, teď jo.

Wimbledon už snad ale dopadne mezi muži jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
A ide sa na Wimbledon

tam bude velmi velka konkurencia :dddddd
Reagovat
smazaný uživatel
King of clay

Rafa si najlepsi tenista na antuke jednoznacne
Reagovat
Mayo
vamos RAFA :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafovi a jeho fanouškům. Je to opravdový antukový pánes!:)
Reagovat
Mayo
pánes :)
Reagovat
carolyn
já mám radost ani nemusím být jeho fanynka, tak trochu jsem tušila že to tak dopadne,
Takže finále se sladkou příchutí, 8.titul pro Rafu a David ve finále :-)
Reagovat
smazaný uživatel
RAFA VAMOS!!!
Reagovat
carolyn
tak to už tu dlooouuuuho nebylo!
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně po dlouhý době zase fajn pocity, víš na co narážím. Mluvili jsme o tom ...
Reagovat
carolyn
Jj vím
The king of clay
spokojenost? :-)
už snad 5 let tu nikdo tak nevyřvával :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě bych si přál tu 10ku, ale to bych od něho chtěl moc, pro mě vše ostatní pro letošek bude navíc. Hlavně když bude "zdravej"! VAMOS RAFA!!!
Reagovat
Faddova
...souhlas, cokoli dalšího bude nad plán :-) ...pánes je super slovo :-)
Reagovat
tito
Vamos :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nedíval jsem se, ale gratuluju oběma! Rafa je skutečně antukový gladiátor. :)

Co je zajímavé: David Ferrer uhrál ve finále stejný počet gemů, jako Masha proti Sereně. Jen s tím rozdílem, že Mashe na to stačily dva sety... Tak snad aspoň všichni uznají, že tentokrát bylo lepší ženské finále. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodom, podobný tanier ktorý dostal David za druhé miesto máme aj my vo vitrínke. Dávame na neho vianočné koláčiky.
Reagovat
vendulkabendulka
To mu urcite napis, ze je to dobre na kolaciky, aby to nahodou nevyhodil.
Reagovat
smazaný uživatel
Veď to bol práve dôvod môjho odporúčania. Viem, že David sem rád chodí.
Reagovat
Reti64
Nadalovi gratuluji k titulu, mé sympatie však nemá. Naštěstí právě začíná druhá polovina sezóny, která bude úplně jiná, těším se na trávu a na zlepšené výkony Petry Kvitové!
Reagovat
no1
kde beres tu jistotu ze bude uplne jina?
Reagovat
Pe3k
8 grandslam je pěkný úspěch. Ukázal všem, že i s takovým antitenisem jde dokázat velké věci. Sice to bylo na nejzbytečnějším a nejnudnějším grandslamu a s nejslabší konkurenci v historii, ale jeho infantilní a slaboduché fandy to jistě potěší...Jako vedlejší efekt tu sice bude nablito dokud zase nedostane nakládačku, ale to už k tomu prostě patří :)

Po jeho kolapsu na Wimbledonu, kdy vyletěl se světovou stovkou ve druhém kole a pak se z toho naprosto psychicky složil, je to výborný návrat na kurty.
Reagovat
smazaný uživatel
Ubohej komentář...
Reagovat
no1
ty musis byt hodne bitej zivotem, kdyz si to tu takto kompenzujes
Reagovat
smazaný uživatel
Mám pocit, že jediný kto sa tu psychicky zložil si ty :)
Reagovat
Pe3k
Své pocity si nech pro svůj deníček...
Já naopak začínám Nadalovi přicházet na chuť. Sice ho sráží, že má 95% úspěchů na jednom povrchu, heká u toho jako v gejpornu, trpí obsedantně kompulzivní poruchou, každou prohru svádí na zranění, neumí podávat a fandí mu většinou samí prostoduší jedinci, ale jeho forehand po lajně to je žůžo...
Reagovat
Sonja
Že na něj vůbec reagujete...:-) Bylo jasné, že to Petřík neunese a zas tady nablinká.
Rafovi titul přeju a do toho mám škodolibou radost kvůli těmhle jeho věčnejm haterům. Vyžerte si to!:-)
Reagovat
atptour
Tebe by v encyklopediích měli vést pod charakteristikou ubohosti a projevu lidského odpadu...Ty jsi musel mít a viditelně stále máš velmi těžký život, co?Třeba bude budoucnost o něco lepší, i když pochybuji...Některé věci a stavy se prostě nemění...
Reagovat
smazaný uživatel
Dno, kamarát..Dosiahol si bohapusté dno.
Reagovat
Mayo
Sonja , palec hore :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3k, vieš ako vždy nadávaš na Forehanda, Olympiadu a pod. ? Práve si preukázal, že si ešte o niečo nižšie.
Reagovat
Fandina
P3k psal o Rafovi a všichni ostatní zde jen útočili na P3ka. Zajímavá diskuse ... úsměv
Reagovat
nitrotaj
Ztrať se nulo, okamžitě
Reagovat
Mayo
Fandina si opäť mimo ako už celkom tradične
Reagovat
Fandina
Mayo, že by si neuměl číst? Tak si přečti to vlákno, co tam najdeš.
Reagovat
Amputace
A ty jsi četla Petříkův komentář, inteligentko? Připadá ti košér?
Reagovat
W.G.M.
No, mozna by sis to mela precist znovu ty. Nemuzu si pomoct, ale kdykoliv ctu nejaky tvuj prispevek, tak si rikam, jestli si tu ze vsech nedelas srandu.
Reagovat
Fandina
amputace ... já mám svůj názor na Rafu a ten jsem tady nesdělila. P3k svůj sdělil, nesouhlasím s ním, ale neznamená to, že mu místo toho svého názoru odpovím tím, že mu budu nadávat.
Reagovat
Amputace
S tebou je něco velmi v nepořádku nebo, jak píše W.G.M., si z nás všech jen děláš srandu. Když ti napíšu, že jsi kráva (čímž sdělím svůj názor) a ostatní mě za to zdrbají, je to špatně? Máš nějakou sociální inteligenci? Pokud ano, musíš chápat, že Petřík přišel cíleně provokovat a po právu byl označen za člověka, kterým je, tedy člověkem dotýkajícím se naprostého dna lidské zbytečnosti a ubohosti. Pokud to nechápeš, jsi hloupá. Tím to pro mě hasne. Nebudu si tento nádherný okamžik znečisťovat diskuzí s hlupáky.
Reagovat
W.G.M.
No, ja uz jsem si take mela jednu diskuzi, jednak to tu opravdu ctu dost pravidelne, ona je proste jina, ma naprosto neortodoxni pohled na vec. Zjednodusene receno, z posledni vlastni debaty s ni jsem si odnesla toto: Fandina se ridim svym usudkem bez ohledu na prokazatelna fakta, byla by schopna ti tvrdit, ze nebe je zelene, protoze ona si to proste mysli a na svuj nazor ma pravo. Obrazek jsem si o ni udelala pote, co rekla, ze zjevne vymysleny clanek (ktery napsal zrejme nejaky naprosto fiktivni autor a ktery byl publikovan jen na nejakem pofidernim serveru a v diskuzich pod tim clankem se spekulovalo o jeho pravdivosti) je pro ni naprosto relevantni zdroj, protoze ho nekdo napsal.
Reagovat
Amputace
:D Ano, to si pamatuji, četl jsem tu diskuzi. Padaly tam obrovské hlášky.
Reagovat
Fandina
W.G.M. ... obávám se, že sis mě s někým spletla. Nikdy bych neobhajovala nějaká článek někde psaný, protože nevěřím věcem, které sama nevidím, nebo si je neověřím.
Reagovat
W.G.M.
Jo, bylo to celkem vysilujici, kazdopadne jsem se presvedcila, ze s Fandinou asi neni mozne diskutovat. A jeji diskuze s ostatnimi (snad krome 2 fanynek Petry Kvitove) me v tom dost utvrdily. Bud si fakt dela dost drsnou prdel, nebo, jak jsi napsal, s ni je neco v neporadku. No ale uz necham Fandinu Fandinou, taky ma pravo na virtualni existenci :-).
Reagovat
Fandina
Amputace ... pokud píšeš, že P3k cíleně provokuje, tak nevím, proč ti tak záleží na tom, jak jsem zareagovala? Je to diskuse a píší tady různě chytří lidé. Čekáš snad, že všichni budou reagovat stejně? Nebudou, to by nebylo normální.
Reagovat
W.G.M.
Ne, to jsem si opravdu nespletla, ja tu moc nediskutuji, a kdyz uz se teda do debaty pustim, tak si pamatuji, s kym jsem ji vedla. A tahle diskuze byla tak specialni, ze se fakt zapomenout neda.
Reagovat
Amputace
Jsi hloupá.
Reagovat
Fandina
W.G.M. ... myslím, že jsem ti už odpověděla nahoře. Nevím co to bylo za diskusi, ale nevěřím něčemu co někdo napíše, řídím se vlastní hlavou a zkušenostmi. Jestli jsem něco obhajovala, tak realitu. Sorry.
Reagovat
Fandina
Amputace ... hloupá nejsem. Sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám obavy,že bezduchost,tupost a hloupost se nedá léčit a je to nadoživotí.Líto mi Tě ale není.Panbůh Ti prostě jen nenadělil.Spíše mi je líto Tvých rodičů.Víš jak musí trpět,že se jim narodil hlupák ?
Reagovat
Amputace
Ač už s tebou nemíním ztrácet další čas, čistě ze slušnosti ti odpovím. Na tom, jak jsi zareagovala, mi "záleží" (chtělo by to střízlivější výraz) z toho důvodu, že nejsem tupá ovce bloudící bezcílně světem s představou, že každý názor musí být respektován a že názor je vrcholná forma pravdy. Nic víc v mé reakci nehledej.
Reagovat
Fandina
Amputace ... jsi na omylu, každý názor musí být respektován, ale neznamená to, že se s ním musíš ztotožnit. A také to neznamená, že na provokativní názor je nutno odpovídat urážkami.
Reagovat
Amputace
Nikoho jsem neurazil, sdělil jsem své názory. K Petříkovi: je to lidské dno. K tobě: jsi hloupá. Respektuj to a už raději nic nepiš.
Reagovat
Fandina
Amputace děkuji za odpovědi.
Reagovat
viitak
Typický Troll - Typický troll úmyslně zveřejní nějakou pobuřující myšlenku - řekne něco zvláště kontroverzního, aby podnítil flame war. (zdroj: Wikipedie)
"Běžnou radou týkající se trollů je > Prosím nekrmte trolly.
Reagovat
viitak
S tím trollem samosebou reaguji na Pe3ka. Ten Petřík se jako troll asi už narodil. :) Ale je fakt, že se tu lidi nad jeho komentářema, alespoň pobaví.
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi ubohý komentář!!!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
Amputace ... a víš, že jsem to přehodnotila, znovu si přečetla tvé příspěvky a zjistila jsem, že jsem opravdu hloupá. Moc ti děkuji za tvé hodnocení. Super.
Reagovat
spaniel
Fandina neni hloupa, jen obvykle nereaguje na pointu diskuse, začne rozebirat neco jine, a i to obvykle totálně pomota. Jinak dobre.
Reagovat
Fandina
spaniel ... vždyť mě neznáš ... úsměv
Reagovat
spaniel
Na to co jsem napsal te znat nepotrebuji. Staci trocha pozorovani tady.
Reagovat
Fandina
spaniel fajn, považuji tě tady za jednoho z mála rozumných a važ si toho, já moc nechválím ... úsměv
Reagovat
carolyn
Reagovat
carolyn
David je celej mamka, viděli jste jí? :-))
Reagovat
Faddova
jo :-)
Reagovat
carolyn
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=353689848065638&set=pb.131550680279557.-2207520000.1370798293.&type=3&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Po 8 mesačnej nečinnosti a všadeprítomnej nedôvere, či dokonca visiacim otazníkom nad Rafovou kariérou je to obrovská satisfakcia jak pre samotného Rafu, tak pre jeho fanúšikov.

Finále nakoniec prebehlo podľa predpokladov, David hral to svoje, dnes však na druhej strane hral novopečený rekordér v počte GS z jedného turnaja. A kto iný by ním mal byť, než človek, ktorý svoj premiérový štart na turnaji premenil hneď na víťazstvo..

Každopádne, tento titul ukázal, že každý ďalší bude ťažší a ťažší, na rozdiel od ostatných potreboval Rafa aj kusisko šťastia, takže sa z neho tešme, možno bude posledný. Osobne však verím, že Rafa bude útočiť na magickú desiatku a pri plnom šťastí aj na nedostižných 90 víťazstiev v rámci RG.

Na záver treba spomenúť aj rekord o ktorom sa moc nehovorí, no je o to cennejší. Dnešok okrem iného znamená, že Rafa dosiahol GS v 9. sezóne za sebou, čím o rok prekonal Samprasa a o dva Federera. Bravo Rafa, si najlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
* Pri plnom zdraví.
Reagovat
Vojtaakk
Federera jen o 1
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, sorry..
Reagovat
Roger_Federer
Nadal je antukovy buh..
Dneska mi vydelal balik..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím.

Aj mňa potešil, ale nie finančne. Čo na tom, veď GS radosť je na nezaplatenie..;)
Reagovat
Roger_Federer
Vždy jsem co se tenisu tyka, oddeloval a oddeluji vydelecnou čast a fandeni nekteremu hrači..
Podle ziskovosti za x let je Nadal jednim z mých nejoblibenejšich hraču..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Vamooos!
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem jeho fanda, ale na antuce je prostě fenomenální a ten návrat mu moc přeju!
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to skutečně fenomén, antukový génius!
Reagovat
Sonja
Gratuluji Rafovi:-)

Nejzajímavější část finále:
https://pbs.twimg.com/media/BMU5PS8CYAAsLTE.jpg:large
:-D...Fuj, ještěže se nikomu nic nestalo:-((
Reagovat
Bob
Cože, toho jsem si nevšiml :D
Reagovat
carolyn
jojo, nechápu ty lidi co si vůbec myslí
určo bude i video
ale byl to fofr jak ho zahnali, určo tam vyčudili celou chodbu s tou dýmovnicí
Reagovat
smazaný uživatel
To vypadá jako někde na fotbale... :D
Reagovat
carolyn
trochu výš jsem dala video
Reagovat
carolyn
Gratulace Rafanovi k osmičce!! :-)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
J1mmy88
Vamoosss Rafffa (y)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist