Krawczyková a Salisbury na Roland Garros vyhráli smíšenou čtyřhru

10. 6. 2021, 14:49
Aktuality 0
FRENCH OPEN - Smíšenou čtyřhru na Roland Garros vyhráli Desirae Krawczyková a Joe Salisbury, kteří ve finále zdolali 2-6 6-4 10-5 ruský tandem Jelena Vesninová a Aslan Karacev. 27letá Američanka slaví první grandslamový triumf, 29letý Brit už měl ve sbírce trofej ze čtyřhry mužů.
D. Krawczyková a J. Salisbury (© AFP)

Desirae Krawczyková a Joe Salisbury získali na Roland Garros titul ve smíšené čtyřhře. Americko-britská dvojice porazila ve finále na pařížské antuce ruský pár Jelena Vesninová a Aslan Karacev po setech 2-6 6-4 10-5 v super tie-breaku.

Vesninová s Karacevem dominovali prvnímu setu. Ve druhém uspěli po brejku z deváté hry Krawczyková a Salisbury a povzbuzeni vstoupili dobře do super tie-breaku. Vedli v něm 4-0 a 6-1, Rusové ještě snížili na 4-6, ale Američanka a Brit koncovku zvládli.
"Máme velkou radost a doufám, že spolu budeme hrát dál," řekla Krawczyková při vyhlášení. Vítězové si za titul rozdělí 110 tisíc eur, v přepočtu přes 2,8 milionu korun.

Sedmadvacetiletá Krawczyková slaví první grandslamový titul, své jediné předchozí finále si zahrála loni rovněž na French Open ve čtyřhře žen s Chilankou Alexou Guarachiovou. Devětadvacetiletý Salisbury si z grandslamu odváží druhou trofej, loni uspěl s krajanem Rajeevem Ramem ve čtyřhře mužů na Australian Open.

Olympijská vítězka čtyřhry z Ria de Janeiro a bývalá deblová světová jednička Vesninová hrála první grandslam po třech letech. Po mateřské pauze se vrátila na kurty letos a s Karacevem se domluvili na mixu už v únoru. "Překvapil mě nabídkou, ale byla jsem ráda," řekla Ruska.

Překvapivý semifinalista Australian Open Karacev hrál smíšenou čtyřhru poprvé. "A výborně, zatleskejte mu," vyzvala Vesninová fanoušky po finále a k duelu majitelka tří grandslamových titulů ve čtyřhře a jednoho v mixu doplnila: "Byli jsme blízko, ale soupeři byli o fous lepší."

• FRENCH OPEN 2021 •
Francie / Paříž, antuka, 34.360.000 eur
středeční výsledky (09. 06. 2021)
• Smíšená čtyřhra - finále •
Krawczyková/Salisbury (USA/Brit.) - Vesninová/Karacev (Rus.) 2-6 6-4 10-5

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist