Krejčíková byla před zápasem nesvá, tekly jí slzy, pak dominovala

7. 6. 2021, 14:41
Aktuality 30
Dominantnímu výkonu tenistky Barbory Krejčíkové v osmifinále Roland Garros předcházely stres a slzy. Česká hráčka se od probuzení necítila dobře, půl hodiny před zápasem jí tekly slzy, ale dokázala překonat samu sebe a Američance Sloane Stephensové po vynikajícím výkonu povolila na pařížské antuce pouhé dvě hry.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková (© AFP)

"Asi by to nikdo neřekl, protože na kurt jsem nastoupila a hrála bravurně. Ale půl hodiny před zápasem jsem seděla, byla zamčená, aby mě nikdo neviděl. Tekly mi slzy a byla jsem špatná," uvedla Krejčíková na on-line tiskové konferenci po utkání.

Podivně jí bylo už od probuzení. Byla ve stresu a dlouho nevěděla proč. "Cítila jsem vnitřní strach," řekla. Přitom by se bát nemusela, za poslední dobu už porazila i několik lepších hráček, než je Stephensová, třeba o kolo dříve světovou šestku Elinu Svitolinovou z Ukrajiny.

Situaci řešila se všemi svými nejbližšími. První na ráně byl trenér, ale zavolala i psycholožce. "Když na mě mluvila, tak jsem přišla na to, že jsem měla strach z toho, že jí nebudu stačit," uvedla. Přispěl k tomu i fakt, že Stephensová porazila Karolíny Plíškovou i Muchovou. "Strašně dobré hráčky a nenašly na ni recept. A teď s ní mám hrát já, která nemám tolik zkušeností. Říkala jsem si, co já tady budu dělat? Hlavně ať nepřijde debakl. Byla jsem z toho docela špatná. Trvalo mi dlouho, než jsem se dala do kupy, abych se s tím popasovala."

Před zápasy bývá Krejčíková vždycky nervózní. Stres před startem utkání pocítila už v minulosti. "Ale v takové míře, že bych musela zakročit až tak daleko, to asi ne."

Na kurt Suzanne Lenglenové přicházela nejistá. Vyhrála ale první výměnu, hned Američance vzala podání a z pohledu diváků působila suverénně. "Spadlo to ze mě. Po prvním míči to bylo snazší, získala jsem jistotu a zjistila, že s ní můžu hrát," pronesla Krejčíková.

Zápasem prošla hladce za hodinu a sedm minut a poprvé v kariéře postoupila do grandslamového čtvrtfinále ve dvouhře. Největší výhru ale zvládla v jiné rovině. "V té osobní, protože jsem dokázala překonat něco ve své psychice. To byl můj největší protivník od začátku dne. Nepoddala jsem se a zvládla s tím bojovat. Jsem ráda, že se mi to podařilo," řekla.

Do boje o postup do semifinále proti mladé Američance Cori Gauffové může jít posílena. Potvrdila si totiž, že se jí práce na mentální stránce vyplácí. "Dospěla jsem, posunula se, ne tenisově ani fyzicky, ale v hlavě o kousek dál. To mi do budoucna hodně pomůže," věří.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
EllNino
Fantastická pohádka ... Cori na řadě, jen tak dál!
Reagovat
turista
No bylo by to úžasné dojít do SF, případně to celé vyhrát. Ale Swiateková to je velký problém přejít přes ní.
Reagovat
blixa
To je, ale ani Iga v tom semi ještě není.
Reagovat
majkl005
pokud se Barče dostalo do hlavy, že Sloane je vražedkyně českých hráček tak se nedivím, že se tak složila...s člověkem musí zamávat to, když vidí, že porazila již dvě češky, které jsou zkušenostma a žebříčkem na tom líp než sama Barča...o to víc obdivuhodné je jak dokázala zápas zvládnout...otázkou ale je, zda tato labilita nebude do budoucna obrovskou obtíží pro Báru...až příjdou obhajoby, zápasy kde bude jasnou favoritkou, dny kdy to tam prostě nebude padat apod...teď se jeví jako velice silná, ale je to možná jen díky tomu, že teprve proniká do elitní společnosti...až v ní bude, tak mám o Báru trošku strach, aby jí nezačalo m*dat v hlavě, jak by řekla jiná Bára :D páč tento její dnešní stav, pro mne, neznačí nic dobrého, páč pochybuji o tom, že pokaždé, když se takhle složí, se z toho dokáže tak dostat jako dneska...na druhou stranu klobouk dolů i za to, že s tím takto bez problémů šla ven a řekla to médiím...myslím si, že většina hráček by si to raději nechala pro sebe a chtěla by navenek vypadat jako ta neustále silná a bez emocí...suma sumarum - otázkou tedy je, zda ten dnešní psychickej kolaps byl jen ojedinělej a naopak ji obrní a nebo, zda bude čímdál častější s narůstajícím tlakem, kterej prostě příjde...ať už zde na RG a nebo v dalších měsících
Reagovat
Mony
Tohle jsou nějaké zákony ze Zhora. Já svůj nejlepší maraton zaběhl, když mi celý den před tím bylo blbě, cítil strašnou únavu a spal asi jen 3 hodiny.. Na start se mi vůbec nechtělo..a byl z toho pro mě skoro zázrak. Podobně ti řeknou ostatní. Večer před tím jsem svou neschopnost diskutoval se zkušeným maratoncem a on se jen usmál a řekl "To je dobre znameni".. A ještě krásnější se usmál, když jsem ho asi 2 km před cílem predbihal.
Reagovat
Mony
Každý máme své dny, ale když nebudeme bojovat s osudem, až ty dny nebudou, tak už ty"Bozi dny" nepřijdou.. Já si vždy cením vítězství, pokud to nejde a hračka to urve vůli. Proto jsem měl rád Terku, Baru Strycovou i Petu K.pote, co zjistila, že to už neustrili.. Štěstí pak je trochu blizsmile
Reagovat
lars
jako maraton s delkou asi 42 Km ?
Reagovat
Mony
Jiný marathon neznam
Reagovat
blixa
... šílenec ! Anarchista !!! ... smilesmilesmile
Reagovat
Mony
Nejlepší tréning na zivot
Reagovat
turista
Souhlasím. Ale trénink na maratón vyžaduje nejen hodně času, ale taky pořádný kus dobrého zdraví aby tělesná schránka vydržela tu přípravu v níž je zapotřebí drtit kilometry.
Reagovat
Mony
Tak to je jasný, když zdraví neslouží, musíš to na chvíli odložit. Tam vyplavou všechny neduhy hodně rychle. Ale času vezme hodně, to máš recht. Ve špičce jako amatér tak 3-4 hod denně, ale pokud ti stačí to ubehnout, tak asi 150 km během posledního měsíce a předtím denně kolem 3-5km během roku
Reagovat
blixa
No, na maraton musíš taky mít figuru. S postavou a váhou spíše sprintera to není zrovna to pravé. Já jsem nikdy víc jak 10km nedal, nejsem šílenec smile
Reagovat
tommr
no já osobně si myslím, že si to měla nechat pro sebe a ne to vytrubovat do médií. Soupeřky ted budou vědět, že není tak psychicky silná jak vypadá a budou se snažit toho využít ...
Reagovat
Mony
Já myslím, že ji budou zavidet
Reagovat
hippos
Jenom mega silný člověk mluví o takových věcech do médiísmile
Reagovat
horska.kraslice
Asi cítila potřebu jít s tím ven, každý jsme jinačí, do hlavy jí nevidíme.
Tak Báro, hlavně se nestresuj, už jsi toho v posledních dnech a týdnech dokázala hodně, první WTA titul, devět výher v řadě, jen se prosím neztrhej, život nekončí tímto RG. V současné době jsi přinesla spoustu radosti sobě i fanouškům a i kdybys v dalším zápase prohrála se dvěma kanáry (což Ti vůbec, ale vůbec nepřeji!!!!), tak to nebude žádná pohroma, to se stává i "v lepších rodinách", budeme tě obdivovat a fandit ti dál. Hlavně buď zdravá, ať nám můžeš i nadále předvádět takový pěkný tenis, jako předvádíš nyní. smile
Reagovat
Mony
Všechno bude o zkušenostech, kterými musí projít. Dobrou zprávou je, že má psycholožku, se kterou musela den před mluvit. Tohle asi bude i její zásluha, protože Baru jsem dříve viděl mnohokrat a už jsem ji začínal mít plne zuby, jak promrhavala svůj talent svoji labilnosti.. Sešli se u ní asi v pravý moment ti správní lidé..
Reagovat
Grape
"Hlavně ať nepřijde debakl."
To moc nevyšlo, debakl přišel. smile
Reagovat
zfloyd
nevíte někdo kde se dá najít záznam utkání Báry ,nešla nám celý de elektrika
Reagovat
majkl005
https://www.ceskatelevize.cz/porady/14213962328-roland-garros-2021/221471291352007-stephensova-krejcikova/
Reagovat
Pavol
Ten kto má moc je mocný. Ale ten kto má moc nad sebou je najmocnejší.
Reagovat
Dobry-den
Uvidíme, jak se jí bude pokračovat po 4 promarněných mečbolech v mixu. smile
Reagovat
BooOoo
ale Bára to v STB celkem táhla nahoru, parťák naopak dost dolů
Reagovat
tommr
jj Polášek jí moc nepomoh ... smile
Reagovat
Dobry-den
Já viděl jen pár míčů, ale přišlo mi, že ani Bára zrovna moc neexcelovala. No ale nevadí, mix je ta nejméně důležitá disciplína. Tak snad přidá ještě nějakou výhru v těch zbylých dvou soutěžích, především v singlu.smile
Reagovat
GaelM
Nedá se nic dělat, superTB je vždycky o pár míčích. Aspoň může zaměřit koncentraci trochu víc na zbylé dvě disciplíny. A už nehrát dva zápasy denně smile
Reagovat
GaelM
smile

Tak tohle na ní dneska nebylo vidět ani náznakem, naopak na mě vždycky působila jako flegmouš a kliďas. Asi proto, že tak často byla k vidění vedle Katky S... smile Klobouk dolů, jak to dneska zvládla.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Pavol
Ja som to tam videl na začiatku aj na konci. Na začiatku hrála suverénku a Sloan jej to zhltla. A po prvých gemoch sa mi zdalo že sa Sloan rozplače.
A ten posledný gem sa mi páčil najviac že Barbora nedopustila brejk a nedovolila sa súperke nadýchnuť a pomýšlať na nejaký zázrak. Ale pozor Gauf to bude iná káva. Tam bude potrebná super hra lebo súperka nebude pomáhať !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist