Krejčíková: Došla mi šťáva. Hlava chce pořád, ale tělo je zbitý

27. 7. 2021, 21:27
Aktuality 5
Slzy se hrnuly do očí Barbory Krejčíkové po vyřazení z olympijského turnaje dvouhry. Její báječná jízda tenisovým světem si vybrala daň v náročných podmínkách v Tokiu a ve třetím kole už neměla energii.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková (© AFP)

"Chtěla jsem být na tenhle turnaj co nejlíp připravená, ale prostě jsem odehrála strašně moc zápasů. Jsem teď zklamaná. Hodně mě to bolí," soukala ze sebe. "Vždycky příběh někde skončí. Těžko se o tom mluví. Nechci, aby to skončilo. Chtěla jsem, aby se mi tady dařilo."

Od půlky května vyhrála dvaadvacet zápasů ve dvouhře, díky kterým se stala šampionkou ve Štrasburku, poté slavila na Roland Garros první grandslamový titul, zároveň tam vyhrála i čtyřhru a před olympiádou triumfovala na pražské akci WTA na Spartě ve Stromovce.

Z účasti na olympiádě byla nadšená. Po prvním kole se tetelila štěstím, že hraje pod pěti kruhy a byla na zahájení. Zvládla i druhé kolo a ve třetím ještě skvěle první set v boji o čtvrtfinále s Belindou Bencicovou. "Poté mi došla šťáva," komentovala zbytek zápasu, v kterém už získala jen pět her. "Žádné zranění nepociťuju. Spíš je to únava z náročného programu," řekla.

V minulých týdnech dokázala zvládnout zápasy, v kterých se jí až tak nedařilo. Její devizou byla bojovnost. Snažila se i tentokrát, ale už neměla z čeho brát. "Hlava pořád chce, ale když je tělo tak zbitý, je to prostě náročný. Je to škoda," litovala pětadvacetiletá Krejčíková.

Sotva dohrála, zamířila plnit mediální povinnosti a ještě byla plná zklamání. "Před pěti minutami jsem slezla z kurtu, takže nebudu vyprávět, že je všechno super a raduju se z parádních dvou měsíců. Teď převažuje zklamání. Ale musím to nějak skousnout," řekla.

Na českou hráčku vyzrály v poslední době jen světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie a dvanáctka Bencicová. "Musím prohry brát jako vítězství, jako další posun, jako motivaci se dál zlepšovat. Dneska to budu brát jako prohru, ale zítra se budu snažit najít pozitivní pohled. Musím si vážit toho, co mám, abych získala pozitivní energii a chtíč se zlepšit. Doufám, že příště Belindu porazím a vydržím hrát stejně jako v prvním setu," řekla Krejčíková.

"Ale musím se radovat, že se mi tak dařilo, že jsem měla takovou dobrou šňůru. A dívat se zase dál dopředu. Jsem vděčná, že tady vůbec můžu být, na to, že jsem tady poprvé, odehrála jsem dobrý turnaj. Kdyby se to hrálo normálně, tak tady nejsem," připomněla, že olympijské hry v Tokiu se měly hrát už v roce 2020 a loni by se na olympiádu nedostala.

V Tokiu pokračuje ještě ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou. Dnes zdolaly španělské duo Badosaová/Sorribesová a postoupily do čtvrtfinále, v němž je zítra čekají Australanky Ashleigh Bartyová a Storm Sandersová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
Petr_Fisk
Chtělo to Baruško vynechat tu Prahu, ale nevadí, hlavně že nepřišlo nějaké únavové zranění. Teď to chce hlavně odpočinek, potrénovat a forma zase přijde...smile
Reagovat
dadaft
a taky .... je tady zpátky beton.

do popředí se teď začnou procpávat zase jiná jména, ranařky se už na tu betonovou řezničinu těší ............ právě Belinda je jméno, které teď uslyšíme častěji.

a taky to japonský klima --- Petru zlomilo během hodiny, ale i tak odolní jedinci jako Badosa, se po pár dnech dokáží složit.

tenhle olympijský turnaj je hodně drsný pokud jde o fyzičku.
Reagovat
Petr_Fisk
S tou Badosou je to zajímavé, jestli třeba mohlo mít vliv, že se narodila ve Státech a žila tam prvních sedm let. Hodně odolnosti vůči podmínkám se vytváří v počátečních letech dětského života.
Nebo jen shoda okolností.
Reagovat
tommr
příjde taky na to kde se ve Státech narodila. Je rozdíl jestli to bylo na Aljašce nebo na Hawaji ... smile
Reagovat
GaelM
V New Yorku smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist