Krejčíková, Kvitová, Plíšková a Nosková jsou ve 3. kole. Fruhvirtová nevyužila mečbol

10. 3. 2023, 23:01
Aktuality 20
WTA INDIAN WELLS - České tenistky v Indian Wells pokračují v úspěšném tažení. V pátek uspěly čtyři z pěti nadějí, do 3. kola postoupily rozjetá Barbora Krejčíková, Petra Kvitová, Karolína Plíšková i teenagerka Linda Nosková. Jako první vypadla nejmladší z české 'legie' Linda Fruhvirtová, byť i ona byla proti nasazené Anhelině Kalininové jeden míček od vítězství.
Barbora Krejčíková (© j48tennis.net)

Barbora Krejčíková před dvěma týdny v Dubaji našla skvělou formu. Jako teprve pátá hráčka v historii porazila všechny tři členky Top 3 na jednom turnaji a po triumfu na Roland Garros 2021 získala svůj druhý nejcennější titul ve dvouhře.

Dnes svou herní i psychickou pohodu potvrdila i na úvod dalšího turnaje WTA 1000 v Indian Wells, kde nedala šanci Dajaně Jastremské. Ukrajinku smetla za 70 minut hry 6-1 6-2 a oplatila jí porážku z loňské Dubaje.

Krejčíková soupeřce sebrala celkem sedmkrát podání, nedokázala to pouze v úvodním gamu. Ve druhé sadě ji tak ani nemusely příliš mrzet dva ztracené servisy za stavů 2-0 a 5-1.

Svěřenkyně Aleše Kartuse protáhla svou neporazitelnost na sedm utkání. O obhájení loňského osmifinále se střetne s Číňankou Xinyu Wang (h2h 1-0), která vyřadila nasazenou Jekatěrinu Alexandrovovou.


Petra Kvitová na 10. akci po sobě zvládla svůj úvodní zápas. Domácí Elizabethu Mandlikovou, dceru bývalé české tenistky a vítězky čtyř grandslamů Hany Mandlíkové, porazila 6-1 7-5. Ve druhé sadě sice prohrávala 3-5, ale do třetího dějství nemusela. Duel uzavřela ziskem 10 z 11 posledních fiftýnů. 

O osmifinále, do kterého se v Kalifornii dostala naposledy v roce 2016, si 33letá Češka zahraje s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou (h2h 5-4).


Karolína Plíšková před dvěma týdny v Dubaji vyhrála tři zápasy, ale ke čtvrtfinále proti světové jedničce Ize Šwiatekové kvůli nemoci nenastoupila. V Indian Wells se na kurty vrátila a proti Anně Kalinské se ve večerním duelu rozjížděla pomaleji, nepříznivý vývoj ale otočila a soupeřce oplatila porážku z loňského Miami.

30letá Češka v úvodním setu neudržela ani jeden ze čtyř servisů a ani dva rebrejky ji tak nezachránily. Ve druhé sadě ale potřetí v sezoně soupeřku nalomila kanárem a už 55. z 56 zápasů, v nichž získala set bez ztráty gamu, vyhrála. Ve třetím dějství sice za stavu 5-2 nevyužila mečbol při svém servisu a prohrála šest míčků po sobě, na druhý pokus už ale utkání při svém podání ukončila čistou hrou.

Ve třetím kole se semifinalistka z let 2016 a 2017 Plíšková utká se světovou jedenáctkou Veronikou Kuděrmetovovou (h2h 1-2).

Linda Nosková si v Indian Wells odbývá úspěšnou premiéru na akci WTA 1000. Po úvodní výhře nad Rumunkou Irinou Beguovou neztratila set ani s domácí nasazenou jednatřicítkou Amandou Anisimovovou, kterou v nočním duelu porazila 7-6 6-3.

Čekání tenistek na večerní program se kvůli dešti o více než dvě hodiny protáhlo, ale diváky v chladném počasí zahřály řadou povedených výměn. V prvním setu Nosková nepotvrdila brejk na 3-1 a za stavů 3-3 a 5-5 musela odvracet brejkboly, ale klíčové situace ustála a v tie-breaku sadu získala. Ve druhém dějství otočila vývoj z 0-2 a vítězným úderem využila svůj čtvrtý mečbol.

O postup mezi šestnáctku nejlepších si 18letá Češka zahraje s další domácí hráčkou. Vyzve stejně starou světovou šestku Cori Gauffovou (h2h 0-0), jež porazila 6-2 6-4 Španělku Cristinu Bucsaovou a letošní bilanci vylepšila na 12-3.

Další čtyři Češky - Marie Bouzková, Karolína Muchová, Markéta Vondroušová a Kateřina Siniaková - budou o postup do 3. kola bojovat v sobotu.



L. Fruhvirtová spáchala 21 dvojchyb a nevyužila mečbol
První vyřazenou Češkou je Linda Fruhvirtová. Zatímco v prvním kole se oklepala z kanára proti Majar Šarífové, dnes naopak vedení 1-0 na sety ztratila. S nasazenou Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou prohrála po 2 hodinách a 43 minutách boje 6-4 4-6 5-7, když v každém setu spáchala sedm dvojchyb.

17letá Češka přitom získala prvních pět většinou vyrovnaných gamů a ve třetím setu vedla 5-2 a měla mečbol při podání soupeřky. Jenže dorazit 29. hráčku světa a připsat si třetí skalp členky Top 30 nedokázala. Od té chvíle uhrála už jen 7 z 25 výměn a připravila se o šanci poprvé se posunout do Top 50.

Švýcarka Belinda Bencicová v Indian Wells druhý rok po sobě nezvládla své úvodní vystoupení, což se jí stalo poprvé od loňského srpna. Letos světová devítka v Kalifornii podlehla v den svých 26. narozenin 6-3 3-6 3-6 krajance Jil Teichmannové, s níž se představí ještě ve čtyřhře.



Aryna Sabalenková v Indian Wells začala jednoznačnou výhrou 6-2 6-0 nad Jevgenijí Rodinovou a svou letošní bilanci tak vylepšila na 14-1. Ve třetím kole se světová dvojka utká stejně jako před čtyřmi lety s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou (h2h 1-1).

Řekyně Maria Sakkariová vykročila za obhajobou finále výhrou 2-6 6-4 6-0 nad domácí Shelby Rogersovou, byť byla set a brejk dole. Ve třetím kole se světová sedmička utká s Ukrajinkou Kalininovou (h2h 0-1).

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.800.000 dolarů
páteční výsledky (10. 03. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (15-ČR) - Mandliková (USA) 6-1 7-5
Krejčíková (16-ČR) - Jastremská (Ukr.) 6-1 6-2
Plíšková (17-ČR) - Kalinská (Rus.) 2-6 6-0 6-4
Nosková (ČR) - Anisimovová (31-USA) 7-6(6) 6-3
Kalininová (27-Ukr.) - L. Fruhvirtová (ČR) 4-6 6-4 7-5
Sabalenková (2-Běl.) - Rodinová (Rus.) 6-2 6-0
Pegulaová (3-USA) - Giorgiová (It.) 3-6 6-1 6-2
Gauffová (6-USA) - Bucsaová (Šp.) 6-2 6-4
Sakkariová (7-Řec.) - Rogersová (USA) 2-6 6-4 6-0
Teichmannová (Švýc.) - Bencicová (9-Švýc.) 3-6 6-3 6-3
Kuděrmětovová (11-Rus.) - Blinkovová (Rus.) 6-3 6-4
Xinyu Wang (Čína) - Alexandrovová (18-Rus.) 6-2 6-3
Ostapenková (24-Lot.) - Sasnovičová (Běl.) 7-5 3-6 6-2
Curenková (Ukr.) - Vekičová (29-Chorv.) 2-6 6-2 6-2
Petersonová (Švéd.) - Shuai Zhang (22-Čína) 3-0 skreč
Potapovová (26-Rus.) - Xiyu Wang (Čína) 4-6 7-6(4) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
Dobry-den
Paráda, ty pozdní zápasy Káji a Lindy jsem už vypustil, tak je skvělé, že se zadařilo. A Petra mi taky úplně unikla. smile
Reagovat
tommr
4 výhry z 5 je nečekaně dobrej výsledek smile našich hráček ... smile
A mohla být i pátá kdyby Linda Fruhvirtová zvládla závěr skvěle rozehranýho třetího setu ...
Reagovat
bardunek666
Gratuluji, Bára hrála dobře. Jen ten servis občas hapruje.

Linda...no. Podání, podání, podání. Pokud ho nezlepší, jen těžko bude vyhrávat velké zápasy.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
A211
Jen kdyby Němec, Japonec, Brit a Skandinávec takové Lindy a další měl to by se měl
Reagovat
makro99
Fakta: Linda je ve statistikách servisu před IW na 26. místě - v 9 zápasech zahrál
Reagovat
makro99
v 9 zápasech zahrála 39 es. Mimochodem přesně stejnou bilanci měla Linda N.
Reagovat
makro99
Dvojchyby: 49.
Takže v průměru 4,5 esa a 5,5 DF.
Takže, co se týče počtu DF v IW, může to být čistě úlet, což by zvlášť u juniorky nebylo nic tak vyjímečnýho.
Nebo se třeba s novým trenérem začali v tom servisu vrtat.. A samozřejmě změny v technickým provedení úderů se vždy krátkodobě projeví negativně...
Reagovat
A211
Určitě se něco popletlo se servisem ale kdo byl někdy na kurtech i jako hobyk tak ví že když to nejde to prostě nejde
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Když jí to nejde, tak má podávat spodemsmile
Reagovat
MiroslavVala
Díval jsem se na celý zápas Lindy Fruhvirtove.Bylo to utrpení od začátku do konce. Linda je náš největší talent za posledních 15 let, je první v žebříčku tenistek do 18ti let, ale o její další budoucnost mám obavy. Limitují ji totiž nervy. V prvním setu vedla 5:0 a byla ráda, že vyhrála, ve třetím vedla 5:2 a prohrála 5:7. To se v tenise může stát, ale z Lindy kapaly nervy, jako že škvařeného sádla. Na servisu se pozná, jak na tom hráč je, je to jediný úder, který vás soupeř nemůže ovlivnit. 21 dvojchyb hovoří za vše. O tomto zápase se Linde bude dlouho zdát v záporném slova smyslu.
Reagovat
hanz
Lindičku pasovaly do role budoucí hvězdy leda tak bulvární články, podobně jako Korýska. Korýsek je leda tak dobrej na semíčka, u Lindičky to s jejím bídným servisem ani na to nebude, ale hlavněže bulvár si přijde na své. Hvězdy mají servis, to nemá ani jedna, takže tak.
Reagovat
A211
Je Korysek
Reagovat
frenkie57
Cori(Coco) Gauff
Reagovat
vladka
nojono, on ale Nadal na tom servisu taky musel hodně makat..Já bych jí věřilasmile
Reagovat
Teo
Koukal jsem na třetí set Lindy. Měla na ní, ale od toho neproměněného MB se to zlomilo a dalo se tušit, že bude otočka. Rozhodně na ní měla, ale 21 DF je fakt šílený číslo. Příště to bude lepší.
Reagovat
hanz
Příště to bude atak třicítky.smile
Reagovat
GaelM
Žebříčku nebo DF? smile
Reagovat
hanz
V obojím to bude max. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist