Krejčíková letos pařížskou kvalifikací neprojde, vypadla i Allertová

22. 5. 2019, 13:39
Aktuality 3
FRENCH OPEN - Barbora Krejčíková se druhý rok po sobě kvalifikací French Open neprobije. Česká tenistka v prvním kole vzdala Američance Robin Andersonové a nenavázala na sérii patnácti vítězných zápasů. V úvodu kvalifikace vypadla i Denisa Allertová. Už druhé kolo dnes čeká muže Lukáše Rosola a Adama Pavláska.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková se v posledních týdnech rozehrála do velmi dobré formy, když v patnácti zápasech po sobě prohrála pouze dva sety a díky tomu vyhrála tři turnaje ITF v amerických městech Palm Harbor a v Pelhamu a následně i v německém Wiesbadenu.

Na skvělé výkony chtěla navázat v kvalifikaci French Open, kde byla v prvním kole favoritkou. Ale svou roli nepotvrdila. Se 177. hráčkou světa Robin Andersonovou ze Spojených států amerických prohrávala 4-6 6-2 a 1-5 ve chvíli, kdy utkání skrečovala.

Třiadvacetiletá Krejčíková hrála kvalifikaci grandslamu popatnácté v kariéře. Do hlavní soutěže se dokázala dostat jen před rokem právě na pařížské antuce, kde při svém debutu na grandslamovém turnaji podlehla v prvním kole favorizované krajance Karolíně Plíškové.

Krejčíková hrála dvouhru pošesté v sezoně a jen jednou - 10. ledna ve druhém kole kvalifikace Australian Open - proti ní soupeřka proměnila mečbol. Kromě tří triumfů totiž česká tenistka letos už podruhé vzdala.

Pokud to Krejčíkové zdraví dovolí, bude letos na Roland Garros alespoň obhajovat deblový titul, který loni slavila s Kateřinou Siniakovou.

Trojnásobná účastnice hlavní soutěže French Open Denisa Allertová při své premiéře v pařížské kvalifikaci skončila už v prvním kole po hladké porážce 5-7 0-6 se Slovenkou Kristínou Kučovou. Česká tenistka si během utkání udržela pouze jeden z devíti servisů a spáchala 37 nevynucených chyb při pouhých 12 vítězných úderech.

Z českých tenistek tak v kvalifikaci pokračuje už jen Marie Bouzková, kterou ve čtvrtek čeká druhé kolo proti Japonce Ajaně Šimizuové.

Mezi muži postoupil už dnes 3. kola kvalifikace Lukáš Rosol.

• FRENCH OPEN 2019 •
Francie / Paříž, antuka, 15.004.000 dolarů
středeční výsledky (22. 05. 2019)
• Kvalifikace žen - 1. kolo •
Andersonová (USA) - Krejčíková (17-ČR) 6-4 2-6 5-1 / skreč K.
Kučová (SR) - Allertová (ČR) 7-5 6-0
• Kvalifikace mužů - 2. kolo •
Rosol (19-ČR) - Giron (USA) 6-4 6-4
Pavlásek (ČR) - Blancaneaux (Fr.) ... od 17:55
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
její brzkej konec v kvalifikaci mě sice zklamal, ale nepřekvapil. Bára prostě nemá hru na první stovku a jsem přesvědčenej, že se do ní nikdy nedostane ...
Víc starostí mi dělá ta obhajoba deblovýho titulu. Jak Bára tak Katka hrajou v poslední době hodně špatně a na scéně se poslední dobou objevilo několik novejch silnejch párů (Azarenka/Barty nebo Mertens/Sabalenka). Na úspěšnou obhajobu to proto moc nevypadá ...
Reagovat
Fransoas
Denisa Alertová ani Barbora Krejčíková v kvalifikaci neuspěly v kvalifikaciNnení to určitě dobrá zpráva.Snad se bude Báře dařit po boku parťačky na RG.
Reagovat
Dobry-den
Nemám slov.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist